den-haag-marketing-wint-marketing-innovatie-award-2016-1000

De award werd in ontvangst genomen door Marco Esser (directeur Den Haag Marketing) en Mieke Smid (communicatie, pers & PR).

Haags bloggershuis wint Marketing Innovatie Award 2016

Het allereerste bloggershuis van Nederland heeft de Marketing Innovatie Award gewonnen voor beste marketing campagne in recreatie van 2016. Op plaats twee en drie eindigden respectievelijk de campagne Adrenalin ohne Ende van Walibi en het nieuwe online kids platform efteling.com/kids van de Efteling.

Unieke media exposure

Het Haags bloggershuis werd in april dit jaar geopend aan het strand van Kijkduin. Reisbloggers en –vloggers uit binnen- en buitenland zijn er tijdens het seizoen welkom om Den Haag als een echte toerist te komen beleven.

De jury waardeerde onder andere de enorme media-aandacht die men met dit initiatief wist te creëren. Juryvoorzitter Ruud Steenhuisen: “Wat ons opviel is dat er enorm veel positieve artikelen in de media verschenen en bovendien dat er tal van reisblogs zijn gemaakt. Wij zijn van mening dat Den Haag zich hiermee zowel nationaal als internationaal op de kaart heeft weten te zetten.”

Waarom de Marketing Innovatie Award?

De Marketing Innovatie Award werd vorig jaar door Pleisureworld gelanceerd met als doel bedrijven in de vrijetijdsindustrie te belonen voor hun marketing inzet. Vorig jaar ging Expedia met reisblogger Daisy Scholte er met de prijs vandoor. Jurylid Susanne Giesbers: “Er zijn tegenwoordig zoveel marketingmiddelen beschikbaar en het is juist de kunst om het hele palet aan middelen optimaal in te zetten voor een groter klantenbereik en een hogere conversie. Ook dit jaar hebben alle genomineerden laten zien dat ze creatief zijn en met een duidelijke visie doelgericht hun doelgroep weten te bereiken.”

Jury 2016

Net als vorig jaar bestond de jury ook dit jaar uit diverse marketing experts: Martin van Kranenburg (o.a. Onlinebeinvloeden.nl), Patrick Mulder (Verkeersbureaus.info), Ruud Steenhuisen (Duitsland expert) en Susanne Giesbers (Pleisureworld).

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Nationale Netwerk Lunch dat dit jaar in het teken stond van de Vlaamse en Duitse Toerist. Meer informatie over de Marketing Innovatie Award is te vinden via https://pleisureworld.nl//pleisureworld.nl/awards

Jury

Martin van Kranenburg

Martin van Kranenburg – Onlinebeinvloeden.nl

Ruud Steenhuisen

Ruud Steenhuisen – Duitsland expert

Patrick Mulder

Patrick Mulder – Verkeersbureaus.info

Susanne Giesbers

Susanne Giesbers – Pleisureworld

Eerdere winnaars

Winnaar Marketing Innovatie Award 2015 - Expedia

Winnaar Marketing Innovatie Award 2015 – Expedia