Maastricht Marketing is de winnaar van de Toeristische Samenwerking Award 2016

Maastricht Marketing is de winnaar van de Toeristische Samenwerking Award 2016

Maastricht Marketing wint Toeristische Samenwerking Award 2016

De winnaar van de Toeristische Samenwerking Award 2016 is Maastricht Marketing. Stichting Buitengebiedmanagement Oisterwijk en House of Leisure eindigden respectievelijk op plaats 2 en 3.

Verleiden in het laagseizoen

De campagne ‘Maastricht: Midweekend’ verleidt bezoekers tot een kort verblijf tijdens ‘daldagen’ in Maastricht en omgeving. Van zondagmiddag tot en met donderdag biedt Maastricht extra’s in de vorm van voordeel, service en activiteiten. De ondernemers vullen de campagne in en worden door de initiatiefnemers uitgenodigd met bijzondere activiteiten te komen die passen bij een rustiger Maastricht.

Boost voor de toekomst

Maastricht Marketing en Centrum Management Maastricht hebben de campagne samen opgezet en investeren vanuit een toeristisch fonds de komende jaren 250.000 euro in de campagne. Marieke Kraak (manager marketing & communicatie) en Paul ten Haaf (centrummanager) van Maastricht Marketing namen de Award in ontvangst en zien het winnen van de prijs als een boost voor de toekomst. De officiële campagne ging namelijk pas op 31 oktober van start met de lancering van digitale portal maastrichtmidweekend.nl.

Maastricht Star Treatment

De jury was vooral onder de indruk van de meerjarige campagne waarmee Maastricht het midweekbezoek wil stimuleren. “Het is heel mooi om te zien dat Maastricht Marketing samen met Centrum Management Maastricht nog vóór de lancering ruim vijftig ondernemers aan zich heeft weten te binden”, zegt Ton Vermeulen namens de jury. “Toeristen kunnen via het digitale portal met prachtige eigentijdse foto’s zelf hun programma samenstellen. Met unieke programmaonderdelen die alleen door de week te boeken zijn, mag de stad met recht spreken over een Maastricht Star Treatment.”

De award werd uitgereikt om 15:00 tijdens de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. Eerder op de dag werd op de beursvloer een inloopsessie gehouden om tips en kennis over samenwerken in de gastvrijheidseconomie te delen.

Jury

Marc Gerlings

Marc Gerlings – Recreatie en Toerisme

Marc Gerlings (Recreatie & Toerisme). Sinds 1999 hoofdredacteur van het vakblad Recreatie & Toerisme. Sinds 2013 mede-redacteur van het online platform www.nritmedia.nl. Altijd op zoek naar mensen en netwerken die de gastvrijheidssector in Nederland naar een hoger niveau tillen. Daarom in 2015 voorzitter van de Toeristische Samenwerking Award. “Bij deze prijs gaat het niet alleen om grote initiatieven. Creativiteit en effectiviteit bepalen wie wint. Het kan een prijs worden die ieder jaar weer velen tot mooie nieuwe initiatieven aanzet.”

Ton Vermeulen

Ton Vermeulen – NRIT Media

Ton Vermeulen (NRIT Media). Ton is hoofdredacteur van het NRIT Media Vrijetijdsplatform en redacteur van Recreatie & Toerisme. Omdat hij al ruim 25 jaar meedraait in de vrijetijdssector heeft hij een goed inzicht in de uitdagingen waar deze sector voor staat. De vraag waarom consumenten een bepaald gedrag vertonen en hoe ondernemers daarop met vernieuwende diensten en producten kunnen inspelen, intrigeert hem weer elke dag. www.nritmedia.nl

Paul Rodenburg

Paul Rodenburg – B@S Consultants

Paul Rodenburg (B@S Consultants). Paul Rodenburg is ruim 30 jaar actief in onderzoek, ontwikkeling en organisatie van winkels, horeca en vermaak in winkelcentra en binnensteden. Al tijdens zijn studie Sociale Geografie en Planologie aan de Vrije Universiteit werkte hij aan plannen voor hotels en attractieparken en daarna bij diverse bureau’s aan strategische visies en beleid voor detailhandel, horeca en leisure. Sinds 1999 is Paul actief met B@S Consultants | Brood@Spelen, een bureau voor onderzoek, ontwikkeling en organisatie van winkels, horeca en vermaak in winkelcentra en binnensteden. www.broodenspelen.nl

Eerdere winnaars

Toeristisch Samenwerkingsverband Award - Aa en Hunze

Toeristische Samenwerking Award 2015 – Aa en Hunze