inspiratiereis

Dubai & Abu Dhabi Leisure & Food Tour 2024 Educational Tour & Netwerk Studiereis

DUBAI & ABU DHABI

3-7 maart 2024

Georganiseerd door Pleisureworld

Ontdek de parels van het Midden-Oosten van 3-7 maart 2024

Ontdek de laatste trends met Hans van Leeuwen

Ga met ons mee op ontdekkingsreis naar het Midden Oosten en maak kennis met de Arabische gastvrijheid(sindustrie). Tijdens deze inspiratiereis laten we je de nieuwste hotspots op het gebied van Leisure, hospitality en gastronomie van Dubai en Abu Dhabi zien. Tevens zullen we Dubai Entertainment, Amusement and Leisure Exhibition (DEAL24) bezoeken.

Programma Dubai & Abu Dhabi Leisure & Food Tour 2024 (o.v.b.)

3 t/m 7 maart 2024programma dubai & abu dhabi leisure & food tour 2024 (o.v.b.) 3 t/m 7 maart 2024

Zondag 3 maart

Reisdag/middagvlucht vanaf Dusseldorf Airport of Schiphol 

Inchecken in Paramount Hotel Dubai (4 nachten) 

Maandag 4 maart-Dubai 

 • Welkom in Dubai met meerdere showcases door Nederlandse ondernemers in VAE (inhoud afhankelijk van de groepssamenstelling; branding van NL merken in GCC, design and thematic spaces, themed hotels, NBC, etc.) 
 • Backstagetour & Lunch in Paramount Hotel Dubai;  
 • Bezoek nieuwste highlight in Dubai: AYA Universe;  
 • Bezoek Flagship Dubai Mall met oa. Kidzania (backstagetour), Burj Khalifa en TIMEOUTMARKET (diner) tijdens van de laser- en fonteinen-show op de Burj Khalifa; 
 • Call it a first day!

Optioneel (ipv een ander onderdeel in het programma): bezoek aan REAL Madrid Theme Park  

Dinsdag 5 maart-Dubai 

 • Voor de liefhebber: At the Top Burj Khalifa (8am omhoog!) 
 • Vanaf 10am en eerste helft middag (tot ong. 13:00/13:30 uur): bezoek DEAL24 in Dubai World Trade Center (vanaf 10am);  
 • Lunch Kulture House Dubai;  
 • Op naar de Palm: Showcase Van Oord in topattractie View at the Palm (sunset tour); 
 • Diner experience Le Petit Chef. 

Optioneel: Mocht er voldoende tijd over zijn na de lunch en voor The View at te Palm, dan nemen we een kijkje bij Atlantis en The Wavehouse (per monorail). 

Woensdag 6 maart-Abu Dhabi

Een dag vol culturele hoogtepunten in Abu Dhabi met oa.: 

 • Korte Yas Island-tour (via GP-circuit, Yas Mall en 4 themaparken) (koffiestop) 
 • Naar cultural District: 
 • Abrabimic House (sfeerimpressie bezoek) 
 • Louvre Abu Dhabi  
 • Met de watertaxi naar Al Mina Island  
 • Cultuurlunch – presentatie nieuwe cultuur en toerisme campagne: “Experience Abu Dhabi, Find Your Pace” (+/- 13:30-15:00) 
 • Backstage tour: Glamping resort Bab Al Nojoum Hudayriyat; 
 • Terug naar Dubai en afsluitend diner bij Bella Dubai.  

OptioneelMocht er voldoende tijd over zijn dan kunnen we nog bezoeken: Emirates Palace Hotel, Qasr Al Hosn, The Grand Mosque (korte stop bij de grootste moskee van VAE) en/of Adrenark Adventure Park.  

Donderdag 7 maart-terug naar Nederland 

 • We sluiten de reis af met een ontspannend en informeel potje Topgolf (@TopgolfDubai) (vanaf 10am), rond 11:30 zullen we weer naar DXB International Airport gaan voor de middagvlucht terug naar DUS/AMS; 
 • Aankomst op Dusseldorf/Amsterdam: +/- 19:00 uur. 

Lunches & diners 

Op alle dagen zullen we een gezamelijke lunch en diner nuttigen op bijzondere en unieke locaties. Indien u speciale dieetwensen heeft, dan houden wij daar natuurlijk rekening mee. Tijdens de tour krijgt u de gelegenheid om inspirerende ondernemers en locals te ontmoeten.  

 

Inclusief  

Vluchten, transfers ter plaatse, food & beverage (ontbijt/lunch/diner (zonder alcohol), overnachtingen (o.b.v. single room), netwerkmomenten, backstage tours, expertpresentaties en excursies.  

 

Exclusief 

Alcoholische versnaperingen en snacks en drankjes buiten het programma zijn voor eigen rekening.  

Kosten  

 • € 3.950- voor de 5-daagse tour exclusief BTW. 

 

Met de missievoucher kunt u € 1.500,-  korting ontvangen, omdat deze tour kan worden aangemerkt als handelsmissie. 

Highlights Dubai & Abu Dhabi & Food Tour 2024

DUBAI

 

We starten in Dubai waar we zullen arriveren op Dubai DXB. Dit Emiraat blijft verbazen. In pandamiejaar 2022 overtrof het alle verwachtingen met bijna 25 miljoen World EXPO2020 bezoekers. Daarnaast blijft Dubai vernieuwen met topattracties zoals Sky Views, Museum of the Future, AYA Universe en REAL Madrid themepark. Dubai is een ‘must see & do’ als je nog nooit in het Midden-Oosten bent geweest, met een hospitality-niveau waar de rest van de wereld een puntje aan kan zuigen!  

 

Paramount Hotel  

We zullen verblijven in Paramount Hotel Dubai. Een verblijf in dit hotel is zelf al een attractie an sich. Treed binnen de filmische wereld van Hollywood! In de lobby hangt een levendig sfeertje van ‘zien en gezien worden’ met een variëteit aan gasten, sommigen in de rol van ‘celeb’, anderen wat meer op de achtergrond als figurant, maar het geheel lijkt op een scène die zich afspeelt op het witte doek. ‘Don Corleone’ overziet de lobby vanuit het lobby café en even verderop staat een gevleugeld paard van spiegelglas op een sokkel; een oogverblindende, instagrammable eyecatcher. Dit hotel is uniek en echt een leuke aanwinst voor Dubai! 

 

AYA Universe 

Ervaar dit nieuwe familievriendelijke entertainmentpark met 40.000 m2 aan ‘immersive’, zintuigelijke belevenissen. Stap binnen in een mysterieus universum en onderga een interactieve ervaring waarin je mag dromen onder de sterrenhemel, mag dwalen door bloeiende tuinen en waar je rivieren mag doorkruisen om het oneindige te overbruggen. Heel bijzonder. 

 

Flagship Dubai Downtown 

Downtown Dubai mag niet ontbreken tijdens deze studiereis. Dit gebied is een ‘flagship development’ van Emaar met eyecatcher en Dubai’s ‘uber icon’ The Burj Khalifa (‘s werelds hoogste gebouw 828 meter). We gaan naar Dubai Mall (‘s werelds grootste mall) en nemen u mee op leisure tour langs onder andere the Dubai Ice Rink, KidZania, Play DXB (VR park) en Dubai Aquarium. En we gaan natuurlijk naar ‘The Top’. ‘Savonds gaan we dineren met op de achtergrond de laser- en fonteinen show op en rond de Burj Khalifa.   

 

KidZania Dubai 

KidZania is een Mexicaanse particuliere internationale keten van overdekte familie-entertainmentcentra met zo’n 30 locaties over de hele wereld. In KidZania Dubai zul je zien dat leren en entertainment perfect samen gaan in de 7.000 m2 grote replica van een echte stad. KidZania Dubai biedt meer dan 40 rollenspelactiviteiten voor kinderen van 2 tot 16 jaar, waarbij ze alles leren over banen, geld en de echte wereld, terwijl ze levensvaardigheden ontwikkelen die simpelweg niet in de klas kunnen worden geleerd.  

 

Real Madrid Club de Fútbol Themapark Dubai (under construction) 

Real Madrid Club de Fútbol gaat een themapark met merknaam openen in Dubai. Het eerste thema familiepark van Real Madrid wordt ontwikkeld binnen de grenzen van Dubai Parks and Resorts, waar al een cluster van 4 themaparken en 2 resorts gevestigd is. Het nieuwe voetbalpark moet miljoenen gepassioneerde fans uit alle delen van de wereld trekken.  

Bezoekers krijgen de kans om deel te nemen aan interactieve, Real Madrid gerelateerde, ervaringen, waaronder een verscheidenheid aan unieke games, voetbalwedstrijden, attracties en rides, geïnspireerd op het verhaal van Real Madrid. Tevens zal er een REAL Madrid Museum, restaurant, memory lane en retail store aan toegevoegd worden. Naar verwachting zal het park in het laatste kwartaal van 2023 in het Midden-Oosten worden geopend.  

 

DEAL24 

We zullen een bezoek brengen aan DEAL24-Dubai Entertainment Amusement and Leisure Exhibition. DEAL is de grootste recreatie- en vrijetijdsbeurs in de regio, met een brede vertegenwoordiging van de belangrijke spelers uit het Midden-Oosten, Afrika, de VS, Europa en Azië verwacht, specifiek voor ondernemers, merkeigenaren, franchisegevers, licentiegevers, vastgoedontwikkelaars, investeerders en overheidsvertegenwoordigers in de vrijetijdsindustrie.  

 

View at the Palm 

View at the Palm ofwel de ‘Palm-toren’ (geopend 2021) biedt een 360 graden rond observatie platfom op 240-meter hoogte dat een panoramisch uitzicht verschaft op Palm Jumeirah, de skyline van Dubai én de Arabische Golf. Het eiland is aangelegd door het Nederlandse baggerbedrijf Van Oord waarmee ze een grote bijdrage hebben geleverd aan één van de mooiste juwelen van Dubai.  

 

Topgolf Dubai 

Wereldconcept Topgolf opende haar eerste locatie in 2000 in het VK. Sindsdien is het concept te vinden op meer dan 60 locaties over de hele wereld, vaak op A-locaties in de stad. Topgolf Dubai werd in December 2020 geopend. Per jaar beleven wereld-wijd zo’n 25 miljoen mensen, jong en oud, deze unieke golfbeleving. 

 

Atlantis Aquaventure Waterpark & FEC The Wavehouse  

Atlantis Aquaventure is ‘s werelds grootste waterpark, ontwikkeld op The Palm tussen het beroemde Atlantis Hotel en het nieuwe Royal Atlantis Hotel. Het Park biedt ruim 100 glijbanen, attracties en ervaringen. Het beslaat 22,5-hectare en beschikt over drie hoogtetorens met complexe glijbanen structuren, splashgebieden, meer dan 2-kilometer aan River Rapids en 1 km privéstrand.  

The Wavehouse is een trendy plek voor drankjes en snacks, met buitenterras en uitzicht op de waverider (kunstmatig surfgebied). Daarnaast beschikt de Wavehouse over een indoor FEC, met oa. bowling, arcade games en klim- en adventure parcours. 

Abu dhabi

 

Het toerisme in Abu Dhabi zit sterk in de lift. Ze boekte een sterk 2022, met een hotelbezettingsgraad van 70%, waarmee het Midden-Oosten-gemiddelde van 67% werd overtroffen, zo blijkt uit gegevens van de overheid. Het emiraat ontving vorig jaar 18 miljoen bezoekers, een stijging van 13% ten opzichte van 2021. Ook aan de kant van de toeristische ontwikkeling heeft Abu Dhabi de laatste jaren niet stil gezeten en heeft ze geïnvesteerd in het creëren van nieuwe toeristische attracties en het aantrekken van bijzondere namen en concepten naar het Emiraat waaronder een nieuwe vestiging van het Guggenheim Museum.  

 

Cultural District Abu Dhabi – Saadiyat Island  

Saadiyat Island is het culturele centrum van de VAE en de thuisbasis van verschillende gerenommeerde musea en kunstgalerijen, waaronder het Louvre Abu Dhabi, Abrahimic Family House, Zayed National Museum en Guggenheim Abu Dhabi (de laatste 2 musea zijn nog in aanbouw, verwachter opening 2025).  

 

Louvre Abu Dhabi  

Natuurlijk mag een bezoek aan het adembenemende Louvre Abu Dhabi, “the most visited museum in the Arab world”, niet ontbreken. Dit museum, geopend in 2018, is met haar bijzondere architectuur een heus landmark geworden. Het Louvre Abu Dhabi heeft, in 5 jaar tijd, het gelijknamige Emiraat op de toeristische kaart gezet en heeft een katalyserend effect (gehad) op de toeristische ontwikkeling van Abu Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten. Louvre Abu Dhabi, gelegen aan open zee (Perzische Golf), werd onlangs toegeovegd aan een maritieme route waardoor het nu tevens per boot (watertaxi) bereikbaar is.  

 

Abrahimic Family House ofwel het Abrahamitisch Gezinshuis 

Dit unieke, interreligieuze centrum omvat drie afzonderlijke gebedshuizen: een moskee, een kerk en een synagoge, samen met ruimtes voor bijeenkomsten en dialoog. Het complex werd op 16 februari 2023 officieel opengesteld voor bezoekers. De moskee is gericht op de Kaäba in Mekka, het altaar van de kerk wijst naar het oosten naar de zon en het podium van de synagoge en de Thora is naar Jeruzalem gericht.  Elk gebedshuis heeft zijn een eigen ingang, maar zijn met elkaar verbonden door een tuin. Het startschot voor de bouw is door de regering van de VAE gegeven in het jaar 2019, het ‘Jaar van de Tolerantie’ in de VAE.  

 

Watertaxi Service Abu Dhabi 

Abu Dhabi Maritiem heeft in 2022 een netwerk van openbare watertaxi- en veerbootdiensten gelanceerd ter bevordering van het toerisme en ter versterking van haar reputatie als toonaangevende maritieme bestemming. Het netwerk verschaft watertaxidiensten rond populaire toeristische bestemmingen op Yas Island en Saadiyat Island, evenals belangrijke veerdiensten tussen eilanden zoals Sir Bani Yas naar het vasteland. 

 

 

YAS-Island  

Naast Saadiyat Eiland, is YAS-Island een topper van wereldformaat. Dit eiland is omgetoverd tot een entertainment-cluster waarop zich drie grote themaparken bevinden (Yas Waterworld, Ferrari World en Warner Bros. World Abu Dhabi) evenals het beroemde YAS-Marina GP Circuit, waar Max Verstappen zijn eerste wereldtitel behaalde. Het nieuwe See World Abu Dhabi, dat geopend is in mei 2023, is de jongste toevoeging aan het diverse aanbod op YAS. Daarnaast maken Yas Mall, Yas Bay Waterfront en Yas Beach het eiland tot een zeer gewilde ‘family friendly tourist destination’! In de hete zomermaanden kunnen kinderen gratis de themaparken in en bieden hotels grandiose kortingen. 

 

Yas Marina Circuit  

Je kunt het Yas Marina Circuit het hele jaar door bezoeken, elke dag van de week van 09.00 uur tot middernacht. Er zijn regelmatig rondleidingen over het circuit en de faciliteiten als de Grand Prix niet in de stad is. Een van de beste manieren om het circuit te ervaren is per fiets het circuit fietsen als de zon ondergaat. Een rondje is bijna 5,3 km.  

 

Glamping Bab al Nojoum 

In Abu Dhabi is het Bab Al Nojoum Resort op Hudayriyat Island ‘one of the newest places to be’ als je het luxe kamperen wilt ervaren. Ontwikkelaar Modon heeft er een luxe camping destinatie ontwikkeld met onder andere een ‘beachside camping’, ‘desert camping’ en een ‘glamping on wheels-concept’. Het Europese Adria Homeuit Slovenië heeft voor dit project de glamping tenten geleverd. Twee van hun ‘highest rank glamping tents’, te weten de ‘Boutique XL’ en de ‘Safari M loft’ zijn hier geplaatst. 

 

Grand Mosque  

De grootste moskee van het land, The Sheikh Zayed Grand Mosque, is gevestigd in Abu Dhabi en is tevens een toeristische trekpleister van formaat; ze mag jaarlijks op ruim 7 miljoen bezoekers en gelovigen uit verschillende religies en culturen rekenen. 

 

Emirates Palace 

Dit weelderige vijfsterrenhotel werd in 2005 geopend voor een bedrag van $3 miljard. Het pand is eigendom van de regering van Abu Dhabi en werd gebouwd om staatshoofden, royalty’s en beroemdheden te huisvesten. Het is nu vrij te bezoeken en haar beroemde ’24 karat golden capuccino’ is inmiddels een heuse tiktok trend geworden. 

 

Qasr Al Hosn  

Al Hosn Palace is het oudste gebouw in Abu Dhabi en vertelt het verhaal van de heerschappij van de familie Al Nahyan die teruggaat tot de 18e eeuw. Het complex herbergt het eerste, permanente gebouw van de stad, de uitkijktoren uit 1790. Deze toren keek (kijkt) uit op de handelsroutes langs de kust en beschermde de groeiende nederzetting op het eiland.  

 

 

Adrenark Adventure  

In april 2023 werd het grootste overdekte avonturenpark van de GCC-regio geopend, gelegen in Al Qana Abu Dhabi. Dit indoor complex biedt bijna 20 attracties en activiteiten verspreid over de 54.000m2, waaronder de allereerste e-kartbaan in de VAE met drie verdiepingen. 

bijzondere food concecpts 

 

Time Out Market Dubai 

We gaan dineren in Time Out Market Dubai. Dit is een retail, entertainment and dining destination, één van de nieuwste hotspots for food and culture lovers. Dit concept, overgewaaid vanuit Portugal, waar het in 2014 begon op de historische markt van de stad, Mercado da Ribeira, heeft acht bars, een tiental winkels, een high-end muziekplatform en 24 restaurants. Daarna ging het concept naar Miami, Boston, New York, Chicago en Montréal. En sinds 2021 in Souk Al Bahar – Downtown Dubai. Verspreid over 43.000 vierkante meter omvat de market 17 eetgelegenheden, drie bars, een prachtig buitenterras en nog veel meer samengevat als het beste eten, drinken en de beste cultuur die Dubai te bieden heeft. Een unieke mix van traditioneel en trendy, van de beste steak tot de lekkerste sushi!  

 

Kulture House Dubai 

Kulture House Dubai is een conceptstore/restaurant, waar een heerlijke, creatieve sfeer te proeven is. In de conceptstore kun je sieraden, kleding, aardewerk, etc. kopen, allemaal gemaakt door lokale kunstenaars. Het kleurrijke interieur, maar ook het menu, is geïnspireerd op culturen over de hele wereld en elke hoek of kamer heeft een andere sfeer.  

 

Le Petit Chef Dubai 

Deze dinershow moet je een keer beleefd hebben. We gaan genieten van een 5-gangenmenu gecombineerd met een betoverende 3D-liveshow. Een belooft een magisch en culinair feestje te worden. 

 

Erth Abu Dabai 

Het delen van eten en drinken is een intrinsiek onderdeel van de regionale en Emirati-cultuur. Erth biedt een scala aan opties voor elk moment en elke smaak, waaronder de authentieke Emirati-keuken, traditionele Ghawah (Arabische koffie), dadels en op ‘Khaleeji’ (Golf-Arabische) geïnspireerde fijne patisserie. Erth Abu Dhabi biedt een breed pallet van van lichte snacks tot een volledige restaurantervaring. 

 

Diner met Nederlands tintje Dubai (met verhaal over gastronomisch ondernemen)  

We gaan dineren bij het elegante Bella Restaurant & Lounge, het restaurant van Nederlander Koen Sneijder. Een prachtig rooftop restaurant met een excellente Italiaanse keuken, waar waar we uitkijken over de hypnotiserende skyline van Dubai en de iconische Burj Khalifa. Een gastronomisch hoogtepunt! 

belangrijk

Informatie

VOL=VOL

Het aantal deelnemers aan deze inspiratiereis is gelimiteerd tot maximaal 24 deelnemers.

PROGRAMMA

Het programma is met zorg samengesteld en in samenwerking met verschillende partners. Er kunnen altijd wijzigingen in het programma plaatsvinden en is daarom onder voorbehoud.

BOEKINGSVOORWAARDE

Na opgave vindt er geen restitutie plaats. U dient zelf voor een reis- en annuleringsverzekering te zorgen.

De inschrijfkosten dienen binnen 7 dagen na ontvangst van de factuur te worden voldaan, vóór aanvang van de inspiratiereis.

Deze studiereis is ten alle tijde onder voorbehoud i.v.m. het benodigde minimum aantal deelnemers, calamiteiten en de beslissing van de organisatie de reis te annuleren zonder opgave van reden.

Wie gaan er al mee?

 
 1. Hans van Leeuwen – Pleisureworld
 2. Richard de Bruin – Bureau Toerisme
 3. Reinoud van Assendelft de Coningh – Assendelft & Partners
 4. Ben jij de volgende?

Vul dit formulier in om een boeking op rekening te maken.

Vul dit formulier zo volledig mogelijk .

Secure Payments

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

World Insurance

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Full Coverage

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.