10
november
10:00 — 13:00
Evenementenhal Hardenberg
Energielaan 2

Hardenberg, 7772 TV
€45
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Congres Opmars van de camper – 2e editie

NKC-logo112x66De campermarkt is booming. Het is de snelst groeiende recreatietak binnen de vrije tijd. De belanghebbenden (recreatieondernemers, MKB en gemeenten) zien steeds vaker de camperaar als een gewilde gast. En gezien de binnenlandse en internationale groei in de komende jaren is er nog ruimte voor de groei van het aantal camperplaatsen in Nederland.

De NKC / Europa’s grootste camperclub en Pleisureworld hebben de krachten gebundeld om u te voorzien van alle informatie over deze groeitrend middels het congres “Opmars van de camper”.

EvenementCongres Opmars van de camper- 2e editie
DatumDonderdag 10 november 2016
Tijd10.00 – 13.00 uur
WaarRecreatie Vakbeurs Hardenberg
Kosten€ 75,- p.p. excl. btw (NKC prijs € 45 p.p. excl. btw)
Deelnemen?Aanmelden staat open voor lokale en regionale bestuurders met portefeuille economie, MKB en /of recreatie, recreatieondernemers en belangenverenigingen recreatiesector.

Congres Opkomst van de camper

Congres Opkomst van de camper

Congres Opkomst van de camper

Congres Opkomst van de camper

Wie is de camperaar?

Het betreft een (internationale) doelgroep met andere gedragskenmerken dan de kampeerder.

In Europa zijn bijna 2 miljoen camperaars, in Nederland meer dan 100.000 (!). Ze hebben een meer dan gemiddeld inkomen en besteden tijdens een vakantie 60 euro per dag. NKC | Europa’s grootste camperclub ziet enorme kansen voor gemeenten en MKB, maar stelt tegelijkertijd vast dat nog niet elke gemeente en/of ondernemer er helemaal klaar voor is.

De vraag is natuurlijk hoe zij naast elkaar kunnen bestaan en deze groeiende doelgroep kunnen bedienen.

Wat kan de camperaar u opleveren? Hoe interesseert u deze kritische consument voor uw gemeente, bedrijf of dienst? En wat komt daar allemaal bij kijken? Op al deze en andere vragen over camperen krijgt u antwoord op dit congres.

Dit congres wordt in samenwerking met Pleisureworld georganiseerd door:

NKC-logo

10.00 uurWelkom

Door: Stan Stolwerk, directeur NKC

10.10 uurTrends en ontwikkelingen: toerisme en kamperen

De behoeften met betrekking tot vrijetijdsbesteding veranderen. Het klassieke kamperen staat hierdoor onder druk, terwijl het camperen flink in de lift zit. Bestuurders en ondernemers die hierop inspelen hebben de toekomst.

Door: Kees van der Most (NBTC)

Debat: hoe speelt u in op deze ontwikkelingen?
O.l.v. dagvoorzitter Wouke van Scherrenburg
10.30 uurDe camperaar

Wie zijn die camperaars eigenlijk? Hoe onderscheidt deze doelgroep zich van andere en hoe maken zij hun keuzes? Leer deze vrijetijdsnomaden kennen en ontdek uw kansen.

Door: Marretje Jelmersma (NKC)

Debat: camperaar, een vloek of een zegen?
11.00 uurCamperlocaties

Welke eisen stelt een camperaar aan een camperlocatie? Wat zijn de verschillen tussen een camping en een camperplaats? En de overeenkomsten? Wat mag wel en wat niet?

Door: Bert Nellestijn (NKC)

Debat: hoe campervriendelijk is Nederland?
11.30 uurPraktijkvoorbeelden

Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van een camperplaats? Een ondernemer en een wethouder vertellen over hun ervaring met het realiseren van een camperplaats.

Door: Hans Stelwagen, Camperplaats Nederland + Wethouder Le Roy, Gemeente Harlingen

12.00 uurUitreiking Campermarkt Award 2016

Welke recreatieondernemer weet het beste in te spelen op de groeiende campermarkt en zich daar het meest in te onderscheiden? Waar staat de camperaar centraal en wordt hij gastvrij onthaald?

Door: Hans van Leeuwen, Pleisureworld

12.15 uurGezamenlijke lunch
13.00 uurEinde en bezoek mogelijkheid Recreatie Vakbeurs Hardenberg (bij deelname behoort 1 gratis VIP-relatiekaart waarmee u deze beurs kosteloos kunt bezoeken)

NKC-logo

Annuleringsvoorwaarden
Kunt u na aanmelding onverhoopt niet komen? Dan kunt u dit tot 3 november doorgeven. Hierna kunnen wij de kosten helaas niet meer restitueren. Het is vanzelfsprekend wel mogelijk een collega in uw plaats te laten gaan.

Sprekers

Wouke van Scherrenburg

Wouke van Scherrenburg

Wouke van Scherrenburg kan bogen op een lange journalistieke carrière. Ze begon haar loopbaan in Gelderland bij de Arnhemse Courant en de Gelderlander. Eind jaren ’80 vertrok ze naar de parlementaire redactie van een aantal regionale kranten om twee jaar later over te stappen naar het politieke televisie programma Den Haag Vandaag.

Al snel viel Van Scherrenburg op door haar liefde voor de publieke zaak, haar pittige interviews en rake observaties. Ondanks dat ze inmiddels niet meer dagelijks op tv is, wordt haar stem in de politiek nog wel hoog gewaardeerd en staat ze op nr. 2 in de Top 100 Meest Invloedrijke Twitteraars gepubliceerd door de Volkskrant.
Naast het politieke vak breidde zij haar interesses en kennis uit naar andere terreinen, zoals bijvoorbeeld zorg, ondernemen, financiën, duurzaamheid en pensioenen, door de vele dagvoorzitterschappen en debatleidingen.

Haar brede kennis, haar gevatheid en humor, maken Wouke van Scherrenburg tot een nog altijd veel gevraagde dagvoorzitter.

Maria le Roy

Maria le Roy – gemeente Harlingen

Maria le Roy is sinds 2010 wethouder van economische zaken en ruimtelijke ordening in de gemeente Harlingen. Waar intensief samen gewerkt wordt om naast de traditionele haven gebonden bedrijvigheid een nieuwe economische pijler, het toerisme in de stad te introduceren.
Eerder wethouder van economische zaken en recreatie en toerisme in het Zeeuwse Sluis en gedeputeerde in Zeeland (tot 2007) belast met de economische portefeuille en dus ook verantwoordelijk voor toerisme in de provincie.

Houdt van reizen ingegeven door nieuwsgierigheid naar andere culturen, extreme omstandigheden en bijzondere landschappen en trok de wereldbol daar al een paar keer voor rond. Maar is evenzeer graag thuis, zeker als de kleinkinderen in haar buurt zijn.

Woont pal achter de zeedijk in Harlingen met vrij zicht op een van de mooiste natuurgebieden in ons land, de Waddenzee, en mag daarlangs met veel plezier korte en lange wandelingen maken.

Marretje Jelmersma

Marretje Jelmersma – NKC

Marretje Jelmersma is verenigingsprofessional. Haar drijfveren: werken met mensen, weten wat er bij hen speelt en daarop anticiperen. Daarom past werken bij de NKC haar als een handschoen. Zij wordt getypeerd als een professionele, mensgerichte en integere manager, met oog voor iedereen. Zij pakt zaken aan met enthousiasme, energie en doorzettingsvermogen. Enthousiasmerend voor haar medewerkers en vrijwilligers. Met een hoge lat en doelgericht.

Tien jaar ervaring bij de NKC met onderzoek als haar stokpaardje. De camperaar doorgronden, weten wat er bij hem speelt, wat hij wenst, nodig heeft en hoe de NKC daarbij kan ondersteunen. Daarbij een hoge dosis verenigingsmentaliteit, maken dat zij een bijzonder gevoel heeft ontwikkeld voor het creëren van waarde voor en optimaliseren van de tevredenheid van de klant/camperaar.

Haar oplossend vermogen en creatieve denken dankt zij aan haar oude beroep en passie: beeldhouwen.

Kees van der Most

Kees van der Most – NBTC

Kees van der Most (1961) studeerde commerciële economie aan de HEAO. Hij is directeur van NBTC-NIPO Research; een joint venture tussen het Nederlands Bureau voor Toerisme en TNS NIPO.

Met ruim 25 jaar werkervaring heeft hij veel kennis op het gebied van de vakantie- en vrijetijdsmarkt.

bert-nellestijn

Bert Nellestijn – NKC

Bert Nellestijn heeft jaren bij een grote onderneming gewerkt als Operationeel manager zowel commercieel als technisch. Daarna een aantal jaren als zelfstandig management consultant bij middel grote ondernemingen.

Naast zijn werkzaamheden als Operationeel manager heeft hij als vrijwilliger bij gemeente en in de sportwereld diverse leidende/ondersteunende functies ingevuld. Op dit moment is hij lid van een serviceclub  en enthousiast camperaar ,gezien zijn ervaringen en kwaliteiten vervult hij binnen de NKC de functie van camperplaatsspecialist waarbij het ontwikkelen en realiseren van camperlocaties tot zijn verantwoordelijkheid behoort. Groei en toenemende complexiteit en veranderingen binnen de NKC zijn zaken die uitstekend passen binnen zijn denken en handelen.

hans-stelwagen

Hans Stelwagen – Camperplaats Nederland

Hans Stelwagen is oprichter / eigenaar van Camperplaats Nederland. Camperplaats Nederland heeft als ambitie om een netwerk van kwalitatieve en goed geoutilleerde en toegeruste camperplaatsen in Nederland te ontwikkelen. Elk van voldoende grote schaal en die kan rekenen op de hoogste gebruikerswaarderingen. Camperplaats Nederland doet dit door zelf  risicodragend camperplaatsen te ontwikkelen en exploiteren.

Maar ook door het verlenen van  advies aan ondernemers en overheden over de meerwaarde van camperplaatsen, de gestelde functionele eisen en ontwikkelingsaanpak. Momenteel zijn camperplaatsen gerealiseerd in Maastricht, Landgraaf en Roermond en is men nog met diverse gemeenten in overleg over de ontwikkeling van camperplaatsen.

1. Gemeente PuttenTessa Felix
2. Gemeente OpmeerG.J.A.M. Nijpels
3. Recreatieschap Westfriesland Karel Schoenaker
4. Refac RecreatietechniekNico van der Vegt
5. Gemeente woerdenMargot Stolk
6. Gemeente Leidschendam-VoorburgJeroen Plantinga
7. Gemeente WeststellingwerfGerard van Klaveren
8. Gemeente WeststellingwerfFrans Kloosterman
9. Gemeente WesterveldGerrie Ebbeling
10. Werkorganisatie CGMNanda van Woensel-Kers
11. Gemeente PuttenRoelof Koekkoek
12. Gemeente OostGelreMarieke Frank
13. De BrandevoortsehoeveMaikel Habraken
14. Buijsen Recreatie TechniekRoland Buijsen
15. Gemeente Berg en DalSylvia Fleuren
16. StaatsbosbeheerGiel Mollema
17. InvoltumEdwin Noomen
18. Camping PasveerLouise Hoekstra
19. M. Witte Beheer BVMark Witte
20. M. Witte Beheer BVBep de Nijs
21. Gemeente LeeuwardenAukje Bijvoets-Bary
22. PleisureworldSusanne Giesbers
23. PleisureworldHans van Leeuwen
24. NKCWiebe Roosjen
25. NKCHans Pronk
26. NKCHenk Zandstra
27. NKCFrejo Blaauw
28. NKCWim de Wolf
29. NKCCarla Verheijen
30. NKCHans Verheijen
31. NKCCora Buirma
32. NKCRudolf Buirma
33. NKCJaap van Ravels
34. NKCLisette van Geelen
35. Gemeente BerkellandJanet Wildeman
36. Stichting Vrije RecreatieBas van Mill
37. Stichting Vrije RecreatieCorine van Mill
38. SeijsenerJasper Rietbergen
39. SeijsenerJohan Steur
40. Camperplaats OirschotGabriëlle van Alphen-Zimmerman
41. Camperplaats OirschotCarl van Alphen
42. NKCStan Stolwerk
43.Wouke van Scherrenburg
44. NBTCKees van der Most
45. NKCMarretje Jelmersma
46. NKCBert Nellestijn
47. camperplaats NLHans Stelwagen
48. Gemeente HarlingenMaria le Roy
49. VeluwsBosparkAuke van Elten
50. VeluwsBosparkHenk van Elten
51. NKCSimen Fopma
52. Gemeente WesterveldKlaas Smidt
53. Recreatieschap De MarrekriteLourens Touwen
54. Gemeente SteenwijkerlandJacques Wagteveld
55. Gemeente SteenwijkerlandPaul van den Berg
56. Camperpark Den HaagErik Romijn
57. Gemeente MassluisSusan Debouillé
58. Gemeente Súdwest-FryslânMargriet Fokkema
59. NKCWillem Zonnenberg
60. St. De Groene Koepel, te gast in de natuurMarieken Nieuwdorp
61. Gemeente ZoetermeerJan Kragt
62. Gemeente ZoetermeerPeter van der Wart
63. Gemeente KrimpenerwaardHenny de Jong
64. Minicamping LandzichtJan Grasdijk
65. Minicamping LandzichtCarla Grasdijk
66. Dutch Camper Parks BVRoel de Zanger
67. Gemeente HarlingenElles van der Kooij
68. Camping NuuversteeWim Hulstra
69. Camping NuuversteeRoelie Hulstra

NKC-logo

Gegevens

Datum:
10 november 2016
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
€45
Organizer:
Pleisureworld/NKC