09
december
15:00 — 17:00
Superfun Amersfoort
Middelhoefseweg 10

Amersfoort, 3819 AA Nederland
Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Hoe toegankelijk is recreatief Nederland op het gebied van spelen en welke kansen mogen ondernemers niet laten liggen? Graag nodigen wij u uit voor het NSGK Speeltuinbende Inspiratie Evenement op woensdag 9 december waarbij samen spelen centraal staat. Deze middag wordt ook de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2015 uitgereikt voor de Beste samenspeelplek van Nederland. Het evenement vindt plaats tijdens de Leisure Business Days in Venray.

NSGK Speeltuinbende Inspiratie EvenementDe NSGK Speeltuinbende vindt dat kinderen met een handicap het recht hebben om veilig te kunnen spelen, samen met andere kinderen. De Speeltuinbende is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Spelen gaat voor veel kinderen met een beperking echter niet vanzelf. Vaak zijn hun mogelijkheden beperkt doordat ze bijvoorbeeld met een rolstoel niet overal bij kunnen komen. Terwijl spelen juist voor hen zo belangrijk is; zo kunnen ze hun grenzen en mogelijkheden ontdekken en ontmoeten ze vriendjes en vriendinnetjes.

EvenementNSGK Speeltuinbende Inspiratie Evenement
Datumwoensdag 9 december 2015
Tijd15.00 – 17.00 uur
WaarLeisure Business Days
PrijsGratis
Deelnemen?Aanmelden staat open voor recreatieondernemers* en eigenaren en beheerders van speelplekken

* Ook Pleisureworld TOP partners zijn welkom. Overige toeleveranciers raden wij aan om contact op te nemen via info@pleisureworld.nl of 0481-353470.

NSGK Speeltuinbende Inspiratie EvenementProgramma woensdag 9 december 2015

14.30 uurInloop
15.00 uurWelkom door de NSGK Speeltuinbende
15.10 uurMarijke Peer (VUmc Kinderstad) – Het inspirerende verhaal achter Kinderstad
15.55 uurPauze
16.05 uurMaarten Reimes (Hof van Eckberge) – Kansen van toegankelijkheid voor u als ondernemer
16.35 uurPleisureworld NSGK Speeltuinbende Award – De genomineerde ondernemers aan het woord
16.50 uurUitreiking Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award aan de ‘Beste samenspeelpek van Nederland
17.00 uurEinde en bezoek mogelijkheid Leisure Business Days, de vakbeurs voor dagrecreatie

Inspirerende sprekers

Marijke Peer zal als Stadhouder van VU medisch centrum Kinderstad in Amsterdam laten zien hoe zij bespeelbaarheid voor alle kinderen als uitgangspunt hebben genomen in hun twee speelverdiepingen op de 9e en 10e verdieping van het VUmc. Ook zal zij vertellen over de samenwerking met hun partners uit de omgeving, zoals Schiphol en Ajax, en wat dit Kinderstad heeft gebracht.

Maarten Reimes kan als directeur van speelparadijs Hof van Eckberge uit Eibergen en trotse winnaar van de eerste Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award als geen ander vertellen wat toegankelijkheid zijn onderneming heeft opgeleverd en waarom het van belang is om je hier als ondernemer voor open te stellen.

Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award

De afgelopen maanden hebben ondernemers uit het hele land zich aangemeld voor de award voor ‘Beste samenspeelplek 2015’. Deze ondernemers met oog voor toegankelijkheid en hart voor samenspelen bieden kinderen met en zonder handicap een plek waar vanzelfsprekend samen gespeeld kan worden. Tijdens het NSGK Speeltuinbende Inspiratie Evenement maakt de vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Kees-Jan van der Klooster (Paralympisch sporter), Hans van Leeuwen (eigenaar Pleisureworld), Maria Ouwehand (NSGK), familie Lambrechts (Speeltuinbende leden) en Maarten Reimes (eigenaar Hof van Eckberge) de winnaar bekend.

NSGK Speeltuinbende Inspiratie Evenement

Sprekers

Marijke PeerMarijke Peer. Mijn naam is Marijke Peer, sinds februari 2008 stadhouder VUmc Kinderstad te Amsterdam. Samen met een team van 65 vrijwilligers en assistent stadhouder run ik de exploitatie van de leukste stad van Nederland. Kinderstad is namelijk een grote speelstad (820m²) waar (zieke) kinderen even kunnen vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn en kunnen doen wat ze het liefste doen: Spelen! Samen met hun familie, vriendjes en vriendinnetjes kunnen zij zich vermaken in onder andere het theater, wizzkids corner, radio studio, spyker racewagen, tv werkplaats, spottersnest en voetbalspeelveld. Jaarlijks ontvangen wij ruim 21.000 bezoekers waaronder 9400 kinderen.

Naast allerlei prachtige faciliteiten organiseren wij ook bijna dagelijks knutsel workshops waar kinderen aan deel kunnen nemen en op het creatieve vlak worden geprikkeld en uitgedaagd. Kortom een energieke, dynamische en dankbare werkomgeving waar ik mij voornamelijk bezig hou met algemeen management, fondsenwerven, vrijwilligersbeleid, administratie en (social media) communicatie.

Maarten ReimesMaarten Reimes. Geboren op 21 juli 1973 in Varsseveld (Achterhoek, Gelderland). Na de HAVO en Middelbare Hotelschool gewerkt bij Hotel en Congrescentrum Papendal, 100% dochter van NOC*NSF. Na 18 jaar het dienstverband daar beëindigd om vervolgens samen met partner Carine Grijsen de gemaakte plannen te realiseren: het ontwikkelen van Hof van Eckberge in Eibergen, een 25.000m2 groot belevingspark met Mini ZOO. Gedreven enthousiasteling met veel ideeën.

Specialismen: Allround, organizer, netwerker, genieter, perfectionist, daadkracht, doorzettingsvermogen, ongeduldig . . . en (net)werkt onder het motto: energie geven is energie krijgen. Service, kwaliteit en continuïteit op de lange termijn is het belangrijkste streven en het bundelen van krachten en ideeën leidt vaak tot een beter resultaat.

Camping de RuimteCamping de Ruimte (nominatie 2015). Camping De Ruimte ligt in de oostelijke randmeerzone van de gemeente Dronten. Een voormalige Staatsbosbeheercamping is veranderd in een vier-sterren accommodatie met alle mogelijke aanpassingen voor mensen met een handicap. Er valt voor iedereen, met of zonder beperking, veel te beleven: een speelbad met een watertafel, rolstoelvriendelijke voetbaltafel, ligschommels, zandtafels en dagelijks een recreatieprogramma. Het gespecialiseerde recreatieteam houdt rekening met ieders mogelijkheden en beperkingen. Zo hoeft er geen kind aan de kant te blijven staan!

Drentse KoeSpeel- en IJsboerderij de Drentse Koe (nominatie 2015). De familie van der Linde is eigenaar van de Drentse Koe, een melkveebedrijf uit Ruinerwold waar de eigenaresse sinds 1999 heerlijk “Drentse Koe IJs” maakt. In 2006 kwam er een speelboerderij bij, bestaande uit een buitenterrein met o.a. een avontuurlijk pad waar je tussen de dieren door kunt rijden en een gigantisch waterkussen. Ook is er een verwarmde speelschuur waar je in de speelmanege paardje kunt rijden, klimmen en klauteren en dansen op de disco dansmat. De combinatie van een lekker ijsje, vers van de boerderij, de aanwezigheid van klein- en grootvee en diversiteit aan toegankelijke speelstoelen maken dat Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe een kanshebber is voor de Beste Samenspeelplek Award.

Deelnemers

1. Kompas Management DienstenWilma de Pagter
2. NSGK SpeeltuinbendeNienke Smit
3. NSGK SpeeltuinbendeLuuk van Term
4. VUmc KinderstadMarijke Peer
5. Hof van EckbergeMaarten Reimes
6. Drentse KoeLydia van de Linde
7. Camping de RuimteHans de la Mar
8. Beerze BultenGerrit-Jan Hagedoorn
9. Beerze BultenLars de Boer
10. Camping de PaalLinda Bax
11. Drentse KoeIngrid Mascini
12. Studio Jan OomsJan Ooms
13. Goede Speelprojecten B.V.Kirsten Goede
14. ZetLevi Meulensteen
15. Outdoor LaarbeekArdi Crooijmans
16. PGEPia Hendriks
17. Camping De RuimteGreke Dekker
18. Camping De RuimteHans de la Mar
19. Kees Jan van der KloosterKees Jan van der Klooster
20. NSGKMaria Ouwehand
21. SpeeltuinbendeFamilie Lambregts
22. FeriantoPiet Graveleyn
23. FeriantoJeanne Graveleyn
24. Drentse KoeMargriet Jongebloed
25. Drentse KoeHenny van de Linde
26. Drentse KoeBea Hoorn
27. PlekcheckMonique Methorst
28. IJrekaIlze Beuving
29. IJrekaRon Menop
30. NSGKNick Althuizen
31. Recreatiepark TerSpegeltLuke Castelijns

Logo Speeltuinbende NSGK -150

Pleisureworld

Direct aanmelden

  Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief.

  (Velden met een * zijn verplicht)

  Gegevens

  Datum:
  9 december 2015
  Tijd:
  15:00 - 17:00
  Organizer:
  Pleisureworld
  Telefoon:
  06-53394506
  E-mail:
  info@pleisureworld.nl

  Upcoming Events

  11
  oktober

  VIP 2-Daagse | Praktijkdag PUUR Exloo (=VOL)

  All Day
  @ Landal Familie resort PUUR Exloo
  Read More
  12
  oktober

  Standhouder | Praktijkdag PUUR Exloo

  All Day
  @ Landal Familie resort PUUR Exloo
  Read More
  12
  oktober

  Praktijkdag Vakantiepark PUUR Exloo

  09:00 — 18:00
  @ Landal Familie resort PUUR Exloo
  Read More