Kansen in de bungalowsector – update

Kansen in de bungalowsector update

Niet op voorraad

Prijs: € 37,95 ex. btw
Verzend- en administratiekosten NL: € 7,50
Verschenen: 2012
Genre: trendrapport
Taal: Nederlands

In 2010 verscheen het praktische Bungalowhandboek; inmiddels zijn er al weer zo veel zaken veranderd, dat het tijd werd voor een update. Aan het bungalowhandboek zijn een aantal nieuwe onderwerpen toegevoegd die inspelen op actuele trends en ontwikkelingen. De laatste trends van meest succesvolste verblijfsaccommodatie ooit.

Marktevenwicht?
Zit er nog groei in de markt? Robert Visser, algemeen directeur Center Parcs voor Nederland, België en Duitsland ziet in Nederland een verzadigde markt: “Zolang ik de baas ben, wordt er in Nederland niks bijgebouwd.” Ondertussen blijven zijn concurrenten van o.a. Landal en Roompot wel nieuwe projecten ontwikkelen. Wie heeft het gelijk aan zijn zijde? Er is de afgelopen jaren een groei geweest in zowel de vraag als het aanbod van bungalowvakanties. Het marktevenwicht wordt bepaald door de snelheid van beide ontwikkelingen. Er is wel consensus dat de markt voor campings al jaren krimpt en dat er vanuit deze kant veel belangstelling is om geheel of gedeeltelijk over te stappen op verhuuraccommodaties.

Onderscheidend vermogen
Er zijn de afgelopen jaren veel vakantiewoningen bijgebouwd; niet altijd met evenveel fantasie. In een krappe markt is dat niet zo’n groot probleem; ook de mindere huisjes worden uiteindelijk wel verhuurd. De kritische consument zal bij een ruimere keuze toch eerder boeken bij accommodaties die voldoen aan een hoge standaard in kwaliteit en comfort. De ondernemer wordt uitgedaagd om een beleving te bieden die onderscheidend is van de grote massa; want de gast wil met een bijzonder verhaal thuiskomen. Dat is deels te realiseren op het eigen park, door te zorgen voor bijzondere extraatjes. Gasten ontzorgen met een totaalpakket wordt ook steeds meer op prijs gesteld. Voor de ondernemer betekent dat meer samenwerking met partijen in de omgeving.

Een andere manier om je te onderscheiden is door te kiezen voor een deelmarkt; Landal opende in 2011 de Vision Villa; een dankbare bestemmin voor blinden en slechtzienden. De Schatberg in Sevenum kiest juist weer voor seniorenbungalows. Op het gebied van zorg- en toegankelijkheid liggen er de komende jaren veel mogelijkheden om je te onderscheiden voor nieuwe doelgroepen.

Nieuwe marketing
En dan komen we op een onderwerp, waar de markt op dit moment wellicht het meest drastisch wijzigt; de (online) marketing. Een steeds groter deel van alle boekingen verloopt via internet. Als je daar niet goed gevonden wordt, dan heb je een probleem. Slimme internetspecialisten, vaak afkomstig van buiten de branche, weten met boekingsportals (b.v. weekendjeweg.nl), veilingwebsites (vakantieveilingen.nl) of kortingscampagnes (groupon.com), een belangrijk deel van de markt te bereiken.

Op de boekingen worden dermate aardige marges behaald, dat er vele partijen zijn die op dit moment strijden om marktaandeel. Ook vanuit de ondernemers komen er initiatieven van de grond om weer meer controle te krijgen over het boekingskanaal (o.a. Recron/Telegraaf en OntmoetNL). Of nemen de consumenten (een deel van) de macht over? Dat is op het hele internet wel de trend. Particuliere eigenaren van vakantiehuizen hebben geen grote partij meer nodig, want ze kunnen hun vakantiewoning ook zelf vermarkten. (b.v. Micazu)

Enkele onderwerpen met een update in de vernieuwde editie:
– Vernieuwende bungalowconcepten
– Nieuwe marketing
– Focus op rendement en benchmarken
– Toegankelijkheidsaspecten
– Samenwerken in de regio
– Duurzaamheid en Greenkey
– Profit centers binnen het bungalowpark

Het handboek Bungalow revolutie is mede tot stand gekomen door Hans van Leeuwen, Trendwatcher, Expert in Leisure, die gezien kan worden al de kenner van dit typische Hollandse export product. Zowel in binnen als buitenland en ver daarbuiten zoals de Cariben heeft Hans van leeuwen ervaringen m.b.t. de levering en installatie van attracties en bij het opzetten van parkmanagement en verhuur organisatie met MegaSport in de jaren tachtig en negentig. De laatste jaren staan in het teken van onderzoek en het bestuderen van consumenten gedragingen door veel bungalowparken te bezoeken en er te verblijven.

Voor wie?
De Update “Bungalowmarkt-revolutie” is een handig naslagwerk dat onmisbaar is op het bureau van elke ondernemer die zich bezig houdt op het snijvlak van ontwikkelen of exploiteren van bungalowparken. Het boek heeft een meerwaarde voor kopers en/of investeerder is, maar ook voor toeleveranciers en overheidsinstanties is het een uiterst praktisch naslagwerk.

Prijs € 37,95 excl. BTW en € 7,50 aan administratie en verzendkosten