Publicaties

Laat de trends u inspireren en uw bedrijf verbeteren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ook op Zoek Naar Innovatie en Meer Inspiratie?

Al jaren brengen wij branche specifieke onderwerpen onder de aandacht om daarmee de sector en ondernemers te inspireren om elke dag beter te zijn als de dag ervoor. Dat doen wij aan de hand van ontdekkingsreizen, interviews, onderzoek en benchmark data analyses. Als leisure Expert weten wij wat de trends zijn in binnen en buitenland en wat populair is.

Al jaren brengen wij branche specifieke onderwerpen onder de aandacht om daarmee de sector en ondernemers te inspireren om elke dag beter te zijn als de dag ervoor. Dat doen wij aan de hand van ontdekkingsreizen, interviews, onderzoek en benchmark data analyses. Als leisure Expert weten wij wat de trends zijn in binnen en buitenland en wat populair is.

Beschikbare publicaties

Brancherapport verblijfsrecreatie De opmars van de keten: kans of bedreiging?

Vakantieparken in beeld

Inventarisatie van vakantieparkenketens in Nederland en Europa

Beleidsmakers en toeleveranciers in recreatie bedienen een miljardenindustrie! Dit rapport geeft u ruim 170 pagina’s inzicht in de booming business van de vakantieparken.

data-overzichten & parken per keten | parken & ketens op de kaart | overzicht nieuwbouw ontwikkelingen | informatie & tips voor leveranciers en beleidsmakers | trends | visie van experts | blik op de toekomst

Wilt u ook profiteren van de miljarden aan investeringen die ons nog te wachten staan?

Trendspecial De Glamping (R)Evolutie

Het meest complete overzicht van unieke ‘Glamping
accommodaties’, het Nationale Glamping onderzoek 2022, trendartikelen en achtergrondverhalen uit de praktijk.

Anno 2022 is Glamping eigenlijk niet meer iets voor de happy few, maar eerder een nieuwe standaard voor kamperen. Mede gevoed door het veranderende vakantiegedrag door de Corona-crisis voorspellen we dat de Glamping markt nog verder zal groeien en vonden we het hoog tijd om een overzicht te maken waarin je in een oogopslag kan zien waar je moet zijn in de Glamping branche.

Nu voor een speciale aanbieding van 49,- euro excl. BTW.

111 WORLD TRENDS 2016

The way we use our free time is changing rapidly. Technological developments provide a catalyst for this.
Out of stock

FAMILY ENTERTAINMENT CENTERS IN THE NETHERLANDS

Thanks to the increasing competition in daytime recreation, clustering of attractions is increasingly being sought in order to create a stronger visitor magnet.
Out of stock

Boeken Uit Het Archief Van Pleisureworld

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

111 WERELDTRENDS 2016

De manier waarop we met onze vrije tijd omgaan verandert in een rap tempo. De technologische ontwikkelingen zorgen daarbij voor een katalysator.

FAMILY ENTERTAINMENT CENTERS IN NEDERLAND

Dankzij de toenemende concurrentie in de dagrecreatie wordt steeds vaker gezocht naar een clustering van attracties, om daarmee een sterkere bezoekersmagneet te creëren.

HANDBOEK INNOVATIE IN MARKETING

Sta je niet in Google, dan weet de klant je niet te vinden. Er zijn meer dan driehonderd verkoopkanalen waarvan je het merendeel het bestaan waarschijnlijk niet eens kent.

DE CHINESE KAMPEERMARKT IN BEELD

Bij Pleisureworld kijken wij over onze eigen grenzen en in het buitenland. Niet onopgemerkt gebleven zijn de ontwikkelingen in het verre Oosten.

TRENDRAPPORT TOEGANKELIJKHEID & ZORG

In de publicatie ‘Toegankelijkheid & Zorg’ wordt op een overzichtelijke wijze in kaart gebracht waar de mogelijkheden en kansen liggen.

KANSEN IN DE BUNGALOWSECTOR

Er is de afgelopen jaren een groei geweest in zowel de vraag als het aanbod van bungalowvakanties. Het marktevenwicht wordt bepaald door de snelheid van beide ontwikkelingen.

132 TRENDS IN CAMPING- EN BUNGALOWSECTOR

Wie op de hoogte wil blijven van de allerlaatste ontwikkelingen zal zeker geïnspireerd raken door alle bijzonderheden verzameld in deze speciale uitgave.

129 TRENDS IN RECREATIE EN TOERISME

Enkele consumententrends zijn al te lang genegeerd. Dit is een must read voor de recreatieondernemer die zijn toekomst serieus neemt.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.