IJslander biedt al ruim 20 jaar oplossingen voor speel- en sportvraagstukken in de buitenruimte. Daarbij streeft IJslander naar een circulaire economie en ontwikkelt haar sport- en speeltoestellen volgens het Cradle-to-Cradle principe. Onze duurzame sport- en speeltoestellen zijn dan ook onderhoudsvriendelijk, vandalismebestendig en herbruikbaar.

Maatwerk

Door de vakkennis die we in huis hebben, kunnen we al onze sport- en speeltoestellen compleet op maat maken. Zo staat er een prachtige ovalen Citybox met een diameter van bijna 43 meter in hartje Kopenhagen, een unieke Speelgola met de wereld aan speelaanleidingen in Den Bosch en een zwart gecoate Citybox in Amsterdam. Allemaal blikvangers! En dat is nog maar een greep uit ons assortiment ‘specials’, want we leveren regelmatig op maat gemaakte sport- of speeltoestellen met nét een andere vorm, kleur of formaat.

Kwaliteit

IJslander maakt kwalitatief hoogwaardige producten en is VCA, ISO9001 en ISO14001 gecertificeerd. Verder zijn al onze toestellen TÜV gecertificeerd en borgen de veiligheid van het product.

Installatie, inspectie en onderhoud

IJslander heeft een eigen team van specialisten voor de installatie van onze speel- en sporttoestellen. En net als onze ontwerpers en productiemedewerkers, gaan ook onze monteurs voor de hoogste kwaliteit. Ze installeren elk toestel tot in de puntjes en zorgen zo voor veilige en kwalitatief hoogwaardige sport- of speelplekken.

Service

Onze producten hebben de hoogste kwaliteit en verdienen alleen een uitzonderlijk dienstverlening. Het IJslander-serviceteam is u dan ook graag van dienst bij klachten, reparaties of onderhoud. Ons doel: u heeft geen omkijken naar IJslander-producten en wij lossen alles voor u op. Laat ons simpelweg weten met welke vragen of opmerkingen u zit en wij doen de rest.

Missie

Al twintig jaar bouwt IJslander aan de toekomst. We leren kinderen en jongeren om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken en zich te ontwikkelen. We laten volwassenen zien dat spelen en bewegen nog altijd leuk is. En ouderen dagen we uit om fit en vitaal te blijven. Daarbij streven we naar de circulaire economie, waarin alles voor 100% herbruikbaar is. Omdat we het doen voor de generaties van nu en de generaties van straks.

Afbeeldingen

Contactgegevens

IJslander B.V.

Oude Dijk 10

8096 RK Oldebroek

T: +31-(0)525 – 63 34 20

E: info@ijslander.com

W: www.ijslander.com

Veelzijdig Calisthenics park

Zomer 2017 opende de gemeente Den Haag samen met initiatiefnemer Project Limitless het meest veelzijdige Calisthenics park in de lage landen in park Madestein, Den Haag Loosduinen. Op basis van onze expertise koos de gemeente Den Haag voor IJslander voor het ontwerp van het Calisthenicspark van 30 x 15m2, de ontwikkeling, productie en installatie van de BarForz beweegtoestellen. Een paradijs voor buitensporters. Zie voor meer informatie: www.ijslander.com.

Glijden tussen de pannenkoeken

Kinderen wanen zich ín het sprookje van Hans & Grietje bij Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde. Om nog meer bij te dragen aan deze sprookjesachtige beleving, schakelde de eigenaar IJslander in voor het ontwerpen en ontwikkelen van twee speciale in- en outdoor glijbanen in zijn restaurant. Die moesten avontuurlijk, snel en deels indoor en deels outdoor zijn. Omdat IJslander al ruim twintig jaar ervaring heeft met het ontwikkelen van aparte, speciale glijbanen, draaiden wij onze hand daar niet voor ons. Zie voor meer informatie: www.ijslander.com

Duurzame samenwerking Leisurelands

Voorjaar 2017 heeft Leisurelands het eerste, op maat gemaakte, speeltoestel van IJslander in gebruik genomen. Het waterspeeltoestel is geplaatst op Strand Nulde, één van de twintig recreatiegebieden dat wordt geëxploiteerd door Leisurelands. Bij Leisurelands staat duurzaam recreëren hoog in het vaandel en wordt bij alle ontwikkelingen gekeken hoe het recreatiegebied kan worden verduurzaamd. Een van de manier waarop dit kan, is door de samenwerking met IJslander aan te gaan. IJslander biedt namelijk maatwerk oplossingen voor sport- en speelvraagstukken in de buitenruimte met herbruikbare toestellen. IJslander en Leisurelands gaan een partnership aan voor tenminste vijf jaar. Zie voor meer informatie: www.ijslander.com

Avontuurlijk spelen

Omdat speeltoestellen aan de Jacob van Heemskerckstraat in Hilversum regelmatig werden vernield, zocht de gemeente voor de herinrichting naar vandalismebestendige toestellen. Mét daarbij volop speel-aanleidingen voor jong en oud. Dit om verveling en het gevaar op het ontstaan van een hangplek te voorkomen. Verder was de wens dat de speelplaats een natuurlijke uitstraling zou hebben. Om aan alle wensen van de gemeente te voldoen, ontwikkelde IJslander twee nieuwe speeltoestellen: een megaschommel (Next Swing) waar de hele familie in één keer op kan en een klim-klauter-spring-draai-kruip- en glijcombinatie (Next Riebeeck) voor de wat oudere kinderen. Verder kregen de speeltoestellen een natuurlijke uitstraling door de lichtbruine coating. Zie voor meer informatie: www.ijslander.com