Trendcongres 2018

Leisure & Tourism als drivers voor regio-ontwikkeling

Donderdag 5 april 2018 – Saxion Apeldoorn – 10.00 / 17.00

Ontmoet jij straks ook 150 beleidsmakers en professionals? Laatste kans om in te schrijven!

Met bijna 130 deelnemers is het aantal beschikbare tickets voor het Trendcongres Toerisme & Vrije tijd 2018 nog maar beperkt. Schrijf dus snel in en mis hét toerisme & vrijetijdscongres van het jaar niet.

Het programma van het Trendcongres Toerisme & Vrije tijd bestaat uit keynotes van Michiel Flooren, Gert Jan Hospers en Paul Peeters rond het thema Leisure en Tourism als drivers voor regio-ontwikkeling, een inspirerend intermezzo van reisjournalist Hans Avontuur en 20 verschillende break-out sessies. Dat maakt het congres zeer de moeite waard om op 5 april 2018 af te reizen naar Saxion Apeldoorn.

20 inspirerende break-out sessies

Op het Trendcongres 2018 bieden we volop inspiratie en oplossingen voor de uitdagingen waar we als branche mee te maken hebben. Dit jaar hebben we de break-out sessies in drie rondes rond zes actuele thema’s gebouwd zodat we samen met de meer dan 30 state-of-the-art experts van de toeristische hogescholen en deskundigen uit de branche een geweldig programma kunnen bieden:

– Boost your region: Explore more, enjoy more with Grenspas, House of Leisure Kansenkaart, The House of Hospitality Amsterdam en het herontwikkelen van Nederlandse kazernes tot multifunctionele leisurelocaties.

– Overtourism: Oplossingen voor bezoekersdruk in steden, learnings van bewonersattitudes ten aanzien van toerisme en Holland World om de toeristische druk op hotspots te verlichten.

– Cultural Capital: Vincent van Gogh als internationale verleider, hoe cultureel erfgoed toerisme een verdiepende boost kan geven en hoe je beleving met storytelling kunt vergroten.

– Holiday resorts in the future: Vitale vakantieparken tegen welke prijs, nieuwe concepten en oplossingsrichtingen voor vakantieparken en kamperende pubers.

– Opportunities in sustainability & digital innovation: De betrouwbare toerist als driver voor duurzame toeristische regio ontwikkeling, advances in measuring tourists’ emotions, op reis met predictive analytics en een integraal monitoring onderzoek in de Waddenzee.

– Out of the box: Laat je verrassen met bijzondere sessies binnen dit thema.

Kijk op de website www.toerismecongres.nl en ontdek alles over de thema’s en de sessies die je kunt bijwonen.

Schrijf snel in en reserveer die laatste tickets!

Durf je het aan direct in te schrijven, dan heeft de organisatie voor jou als congresfan een mooie korting! Ben je ZZP’er of student? Dan hebben ze voor jou een speciaal tarief.

Locatie: Saxion Apeldoorn, Spoorstraat 29 (makkelijk bereikbaar: direct naast het NS station).

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.