Vakantieparken volgen trends & ontwikkelingen en bouwen aan het park van de toekomst

Geslaagde Vakdag ‘Het vakantiepark van de toekomst’ 2018

RECREATIEPARK TERSPEGELT, EERSEL – De consument wil steeds meer verrast worden, zoekt spanning, avontuur en beleving. Dit kwam zo ook weer naar voren tijdens de Vakdag ‘Het vakantiepark van de toekomst’ van afgelopen dinsdag 12 juni bij Recreatiepark TerSpegelt. Een recreatiepark wat deze aspecten goed begrepen heeft. Het park dat helemaal toekomst bestendigd lijkt te zijn, is Campingpark De Bongerd, zij wonnen deze dag de trofee ‘Het vakantiepark van de toekomst 2018’.

De tweede editie van de Vakdag ‘Het vakantiepark van de toekomst’ werd maar liefst door 180 geintereseerden bezocht. Zij werden dan ook verrast en geinspireerd door (inter)nationale sprekers uit het werkveld. Zo vertelde Peter Broere, Senior accountmanager Gielissen Interiors | Exhibitions | Events, over nieuwe kansen voor recreatie op het water door middel van de HouseBoats die zij creeren. Onlangs hebben zij de opening van de MarinHome gehouden, samen met Jan des Bouvrie, ontwerper van het interieur van deze HouseBoat. Ook inspireerde Coen Schelfhorst, Eigenaar van GuestHouse Hotels & OOKs Hospitality & Leisure, bezoekers van deze dag met zijn verhaal. Zijn ‘droomhotel’ is afgelopen weekend geopend en in zijn presentatie liet hij de gasten weten hoe hij deze bijzondere ‘hoteldroom’ heeft kunnen verwezenlijken.

Presentaties midden in de beleving

De dag werd doorbroken met een verfrissende fietstour over het park van Recreatiepark TerSpegelt. Tijdens de tour werd er al fietsend een indruk van het park gewekt en kwam men langs verrassende stands. Ook het innovatieplein stond vol met bedrijven uit de sector welke hun innovatieve producten en diensten op enerverende wijze wisten te presenteren. Achter het innovatieplein werd er nog een verrassende presentatie gegeven door Andreas Andersen, CEO & President ThemePark Liseberg. Tijdens zijn presentatie waanden bezoekers zich letterlijk in de beleving; het Sterrenstrand van Recreatiepark TerSpegelt, wat een locatie om je verhaal te mogen doen!

Trofee ‘Het vakantiepark van de toekomst 2018’

De dag werd afgesloten met de uitreiking van de trofee ‘Het vakantiepark van de toekomst 2018’. Recreatiepark De Bongerd won met recht deze prijs. Zij hebben zich op diverse vlakken bewezen als campingpark klaar te zijn voor de toekomst.

Zien wij jou volgend jaar ook? Deze derde editie van de Vakdag zal dan gehouden worden bij de unieke locatie Safaripark Beekse Bergen. Mis het niet! Meld je aan voor de Vakdag nieuwsbrief en blijf op de hoogte www.hetvakantieparkvandetoekomst.nl.

Meer informatie
Ook weten wat trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van vakantieparken en de neerbije toekomst? Neem dan contact op met Hans van Leeuwen info@pleisureworld.nl of meld je aan voor de Pleisureworld nieuwsbrief en mis niks van de trends en ontwikkelingen op nationaal en internationaal vlak binnen de leisure industrie! www.pleisureworld.nl

Trends en ontwikkelingen voor regio’s
Op zoek naar trends en ontwikkelingen op het gebied van regio’s? Kom dan naar de Vakdag ‘Zet je regio op de kaart’ op 9 oktober aanstaande in de regio Midden Limburg. Aanmelden kan via www.zetjeregioopdekaart.nl. Tot dan!

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.