Fraxinus: de Active Family Fun Park primeur voor België!

Safaripark Le Monde Sauvage investeert in een nieuwe attractie

Safaripark Le Monde Sauvage, gelegen in de Belgische Ardennen, is een gewilde bestemming voor een dagje uit voor de vele Nederlanders die in deze regio op vakantie zijn. Je brengt hier met de auto een bezoek aan de Big Five. Deze zomer heeft eigenaar Joseph Renson een nieuwe attractie geopend: Fraxinus. Deze attractie is geschikt voor de hele familie en ligt als second gate attractie naast het bestaande safaripark.

tubing-net-adventure-active-constructionsFraxinus is een zogenaamde Tree Top Experience, hoog tussen de bomen, en is bovendien een primeur: het is het allereerste Active Family Fun Park Totaal, bestaande uit 10 hindernissen. Deze gloednieuwe attractie is geleverd door Active Constructions, een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd klimbossen, klimparken en unieke High Rope Courses.

Met het Active Family Fun Park zet Active Constructions een nieuwe standaard neer voor in outdoor én indoor spelen, geschikt voor een veel bredere doelgroep dan indoorspeeltuinen. Het is een echte stand alone attractie die zich zeer goed leent voor een bosrijke omgeving zoals de Ardennen, maar ook indoor kan worden verankerd in een constructie van stalen balken.

active-family-fun-park-active-constructionsLe Monde Sauvage rekent door de komst van deze nieuwe attractie op een toename van het aantal bezoekers. Op de eerste dagen na de opening had de attractie al dagelijks enkele honderden betalende bezoekers, aldus Joseph Renson, en dat nog zonder reclame of promotie. De capaciteit van de attractie is ongeveer 1.500 bezoekers per dag.

Op de grote savanne van het safaripark lopen giraffen, olifanten, zebra’s en neushoorns rond. Andere dieren zoals de tijgers en leeuwen bevinden zich in de dierentuin waar ook diverse shows plaatsvinden, zoals een roofvogelshow, papegaaienshow en een zeeleeuwenshow.

Of je maakt op deze bijzondere locatie in de Ardennen een ritje op de rug van een dromedaris. Afrekenen in de horeca is erg makkelijk: de meeste consumpties zijn op € 5,- afgerond. De komst van de nieuwe attractie Fraxinus, het eerste Active Family Fun Park, betekent veel voor Le Monde Sauvage. Deze nieuwe attractie heeft de volgende effecten:

 1. Fraxinus is een second gate attractie en levert dus extra inkomsten
 2. Er worden nieuwe doelgroepen aangesproken met het Active Family Fun Park
 3. Impuls voor Safaripark Le Monde Sauvage door combi-arrangementen
 4. Hogere bestedingen in de horeca
 5. Stimulering herhalingsbezoek door het versterken van de attractiewaarde naast de Big Five en de dierentuin

big-ball-net-adventure-active-constructionsDe entreeprijs voor Fraxinus, het Active Family Fun Park, bedraagt € 10,- voor kinderen van 3 tot 11 jaar en € 12,- voor volwassenen. Senioren (60+) betalen € 8,-. Voor groepen vanaf 20 personen gelden aangepaste tarieven, gemiddeld € 1 à € 2 voordeliger.

Le Monde Sauvage verwacht dat de gemiddelde besteding in de horeca hoger is dan tijdens een bezoek aan een normale indoorspeeltuin, omdat deze attractie door het hele gezin wordt beleefd. Daardoor zal men meer samen gebruik maken van een hapje en een drankje.

https://pleisureworld.nl//www.mondesauvage.be
https://pleisureworld.nl//www.activeconstructions.eu

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.