De juryleden

Welkom bij de spannende verkiezing van de ‘Top 10 Meest innovatieve parken in de Benelux’! Bij deze bijzondere verkiezing nemen we de beoordeling van vakantieparken serieus en laten we niets aan het toeval over. Onze vakjury, bestaande uit experts op het gebied van verblijfsrecreatie, zet zich in om de meest vooruitstrevende parken te ontdekken en te erkennen.

Wat maakt onze jury uniek? Ze gaan verder dan alleen het bekijken van consumentenwaarderingen. Onze deskundige juryleden bezoeken persoonlijk alle genomineerde vakantieparken. Ze dompelen zich onder in de gastervaring en nemen de tijd om elk aspect van het park te verkennen. Van de innovatieve concepten tot de vooruitstrevende bedrijfsvoering, niets blijft onopgemerkt.

Met passie en toewijding streven onze juryleden ernaar om de meest inspirerende en vooruitstrevende parken te identificeren. Deze parken worden niet alleen beloond met de prestigieuze prijs, maar ze fungeren ook als rolmodel voor andere ondernemers in de branche. Het delen van deze succesverhalen moedigt anderen aan om te innoveren en de recreatiesector naar nieuwe hoogten te tillen.

Bij deze verkiezing draait alles om erkenning van visionaire vakantieparken die de toekomst vormgeven. Onze vakjury staat klaar om hun kennis, expertise en passie te gebruiken om de absolute top van de Benelux te onthullen. Dus laten we samen deze opwindende reis naar ontdekking en erkenning beginnen, terwijl we de meest vernieuwende parken vieren en inspireren om hun grenzen te blijven verleggen.

Jurylid

Wander Groot

Foto+Wander

Wander Groot is een ervaren en gepassioneerd jurylid voor de verkiezing van het meest innovatieve vakantiepark van de Benelux.
Met meer dan 25 jaar ervaring in de hospitality en leisure sector, waaronder functies bij gerenommeerde bedrijven zoals Postiljon Hotels, Golden Tulip en Landal GreenParks, brengt Wander een schat aan kennis en expertise met zich mee.

 

Met ervaring als General Manager, verantwoordelijke voor Park en Productontwikkeling en adviseur heeft Wander een sterke focus op hostmanship, commercialiteit, samenwerking, nuchtere analyse en gedrevenheid. Zijn brede ervaring in vakantieparken, campings, hotels en restaurants stelt hem in staat om meerdere invalshoeken te hanteren bij het beoordelen van vakantieparken.

 

Naast zijn werk als zelfstandig adviseur bij WANNAGRO Leisure Consultancy en als strategisch partner bij het landelijke adviesbureau in leisure & hospitality Leisurebrains, is Wander ook betrokken bij de Taskforce Vitale Verblijfsrecreatie in Noord-Holland Noord. Hij adviseert recreatieondernemers, VVE’s, overheden en ontwikkelaars en wordt regelmatig gevraagd als expert op het gebied van positionering, concepten en doelgroepbepaling.

 

Wander staat bekend als een kritische denker, die goed in staat is om de sterke en zwakke punten van elk vakantiepark te identificeren. Zijn nadruk op innovatie en creativiteit en zijn inzichten op het gebied van duurzaamheid, beleving, technologie en gastvrijheid wil hij inbrengen als jurylid voor de verkiezing van het meest innovatieve vakantiepark van de Benelux.Jurylid

Rob Ansen

Rob Ansen - Pleisureworld

Rob Ansen is een bekende naam in de wereld van recreatie en toerisme, met een carrière die zich uitstrekt over meerdere decennia en diverse functies. Hij is een pragmatische recreatieondernemer, een gepassioneerde bouwer en verkoper, en een toegewijde vader en grootvader. Rob gelooft sterk in actie – in het daadwerkelijk beginnen, bouwen en durven afscheid nemen van projecten.

Door de jaren heen heeft Rob zijn stempel gedrukt op de recreatie-industrie. Met een reeks succesvolle ondernemingen op zijn naam, waaronder Gasterij de Dijkgraaf, CVG/Groepen.nl, Vakantieboerderij Olpoda, IJssalon Ohlala, en Conferentiehuis de Zevenhof, heeft hij getoond hoe veelzijdig en inventief hij is. Elk van deze bedrijven getuigt van zijn vermogen om aantrekkelijke en winstgevende concepten in de recreatiesector te ontwikkelen en te implementeren.

Momenteel werkt Rob als mede-eigenaar bij Buitengoed Ruysbos, een prachtig buitendomein dat recreatie combineert met de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Zijn rol bij Buitengoed Ruysbos is een voortzetting van zijn passie voor het creëren van aangename en memorabele ervaringen voor bezoekers.

In zijn rol als adviseur verblijfsrecreatie heeft Rob zijn uitgebreide ervaring in de sector gebruikt om andere ondernemers en bedrijven te begeleiden bij hun projecten. Zijn expertise en diepgaande kennis van de sector maken hem een gewaardeerd adviseur en mentor.

Maar Rob’s bijdragen aan zijn gemeenschap gaan verder dan de recreatiesector. Hij was ook raadslid voor de gemeente West Maas en Waal en mede-oprichter/vicevoorzitter van Gastvrij Land van Maas en Waal, een regionale toeristische organisatie. Deze rollen getuigen van zijn toewijding aan zijn gemeenschap en zijn wens om bij te dragen aan het welzijn en de ontwikkeling van zijn regio.

Rob Ansen is zonder twijfel een gedreven en veelzijdige professional. Hij brengt zijn passie, kennis en ervaring naar elk project waaraan hij werkt, of het nu gaat om het oprichten van een nieuw bedrijf, het adviseren van anderen in de sector, of het bijdragen aan zijn gemeenschap. Met zijn pragmatische aanpak en ondernemersgeest heeft hij een blijvende impact gemaakt op de recreatie- en toerismesector.

jurylid

Laurens Taekema

Laurens Taekema

Als oprichter en eigenaar van Parkvakanties, heeft Laurens Taekema zich in de loop van meer dan 15 jaar ontwikkeld tot de onbetwiste expert in deze branche. Onder zijn leiding heeft Parkvakanties zich gespecialiseerd in het informeren en inspireren van consumenten, waarbij een schat aan waardevolle en relevante informatie over het brede scala aan vakantieparken en bungalows in Nederland en daarbuiten wordt aangeboden.

Tijdens zijn indrukwekkende loopbaan heeft Laurens de bungalow- en vakantieparkenbranche ingrijpend zien veranderen. Hij heeft de opkomst van vele innovatieve concepten en veranderingen in de sector op de voet gevolgd, en heeft zijn inzichten en expertise gebruikt om ervoor te zorgen dat Parkvakanties altijd voorop loopt in de markt.

Laurens is niet alleen geïnteresseerd in de algemene trends en ontwikkelingen in de sector, maar ook in de vraag hoe deze innovaties waarde toevoegen aan de ervaring van de gast. Zijn focus ligt op het evalueren van innovaties vanuit het perspectief van de consument: zijn de innovaties écht vernieuwend? Wat is hun toegevoegde waarde voor de gast? Hoe worden deze concepten ervaren door de consument?

Een ander belangrijk aspect van Laurens’ werk en filosofie is zijn focus op duurzaamheid. Hij erkent dat het begrip ‘duurzaamheid’ vaak wordt gebruikt in marketing en promotie, maar hij is vooral geïnteresseerd in hoe het daadwerkelijk wordt geïntegreerd in het algehele vakantiepark- en bungalowconcept op een manier die aanspreekt bij en functioneel is voor de bezoeker.

Laurens Taekema is meer dan een expert op het gebied van vakantieparken. Hij is een toegewijd pleitbezorger voor consumenten, een voorstander van innovatie en duurzaamheid, en een leider in zijn branche. Met Parkvakanties heeft hij een platform gecreëerd dat niet alleen dient als een informatieve gids voor consumenten, maar ook als een barometer voor trends en veranderingen in de sector. Hij blijft gefocust op het leveren van waardevolle inzichten aan zowel consumenten als professionals in de branche, en streeft er voortdurend naar om zijn kennis en inzichten te gebruiken om de vakantie-ervaring voor iedereen te verbeteren.

jurylid

Walter Jonker

Walter_Jonker__Pleisureworld_Redacteur

Walter Jonker is een toonaangevende stem in de recreatiesector, bekend om zijn scherpe analyses en zijn vermogen om trends en ontwikkelingen te identificeren die de industrie vormgeven. Als hoofdredacteur van Pretwerk.nl, een prominente online publicatie voor ondernemers en professionals in de recreatiesector, heeft hij een platform gecreëerd dat het laatste nieuws en inzichten uit de sector biedt.

Gedurende meer dan een decennium is Pretwerk.nl onder leiding van Walter uitgegroeid tot het best gelezen informatiekanaal voor de recreatiesector. Het platform biedt dagelijkse updates, analyses en inzichten uit de industrie, en profiteert van de bijdragen van een team van specialisten om diepgaande analyses en trendvoorspellingen te bieden.

Walter brengt een unieke benadering van zijn verslaggeving in de recreatiesector. Hij heeft in de loop der jaren talloze vakantieparken bezocht en managers geïnterviewd, wat hem in staat stelt ontwikkelingen en bedrijfselementen op te merken die je online zou missen. Deze praktische ervaring, gecombineerd met zijn analyse en onderzoek, geeft hem een uniek perspectief op de sector.

Bovendien biedt zijn ervaring als ouder van jonge kinderen hem een nieuwe manier om de beleving van vakantieparken te evalueren. Hij begrijpt dat een vakantiepark met alle zintuigen wordt beleefd en dat de ervaring van kinderen een cruciale rol speelt in de algehele beleving van het park.

Walter heeft een solide academische basis, met een specialisatie in marketing en openluchtrecreatie van de Universiteit Wageningen. Daarna heeft hij praktische ervaring opgedaan bij diverse bedrijven, waaronder het Bureau Toerisme Zeeland, de Atletiekunie, Vadesto en Univé. Deze combinatie van academische kennis en praktische ervaring stelt Walter in staat om een weloverwogen en veelzijdig perspectief op de recreatiesector te bieden.

Al met al heeft Walter Jonker zich gevestigd als een gezaghebbende stem in de recreatiesector. Met Pretwerk.nl biedt hij een essentiële bron van informatie voor professionals in de sector, terwijl zijn uitgebreide ervaring en diepgaande kennis hem een uniek inzicht geven in de trends en ontwikkelingen die de toekomst van de sector vormgeven.

jurylid

Linda Fijma

LINDA FIJMA

Na het afronden van haar HBO-opleiding in journalistiek met een specialisatie in mediaproductie, betrad Linda direct de wereld van recreatie. In 2009 begon ze haar carrière bij het Veluwse Bureau voor Toerisme, waar ze al snel uitgroeide tot een content specialist. Haar expertise in mediaproductie bleek van onschatbare waarde, en zo werd Linda onder andere de regisseur van de allereerste 3D-promotiefilm voor de Veluwe.

In diezelfde periode bundelden Nederland, Kroatië en Slovenië hun krachten om de kloof tussen opleiding en de praktijk van ondernemerschap te overbruggen. Linda maakte deel uit van het projectteam ‘Van beroepsopleiding tot succes’, waar ze bijdroeg aan het opstellen van duidelijke richtlijnen voor aspirant-ondernemers.

In 2012 zette Linda haar eigen Marketing & Communicatiebureau, Capmo Media, op, waar ze zich sindsdien volledig toelegt op de recreatiemarkt. Vanaf 2015 speelt ze een actieve rol binnen Pleisureworld, waar ze zich bezighoudt met marketing, evenementen en advies. Samen met Hans schreef ze adviezen voor verschillende bedrijven, gericht op innovatie, duurzaamheid en bezettingsgraad. Bovendien heeft ze met succes diverse evenementen georganiseerd, wat haar in staat stelt trends te identificeren en verbindingen te leggen.

Als hoofdredacteur van het bekende en gewaardeerde vakblad Recreatief Totaal duikt Linda dieper in de verhalen van de recreatiesector. Ze staat in contact met talloze recreatieondernemers en voert gesprekken met experts. Linda heeft een uniek talent om bedrijven en ondernemers overtuigend te presenteren en te inspireren. Ze is niet alleen in staat om trends te signaleren zodra ze zich manifesteren, maar kan ze ook voorzien.

De combinatie van recreatie en tijdschriften blijkt een perfecte match te zijn. Linda weet deze match zo goed te benutten dat ze nu magazines inzet voor leisurebedrijven. Ze heeft een viertalig B2C-magazine gecreëerd voor Vacanze col Cuore, waarin de vakantieparkgroep in Italië en Nederland vol enthousiasme wordt gepresenteerd en gasten worden geïnspireerd. Met haar diepgaande kennis begrijpt ze wat zowel belangrijk is voor de gasten als voor de ondernemers. Dit blijkt van onschatbare waarde te zijn voor het park, de bezoekers en de adverteerders.

Kortom, Linda is een onmisbare schakel binnen de recreatiesector. Ze heeft diepgaande kennis van vakantieparken, hun mogelijkheden en de laatste ontwikkelingen. Ze weet verbindingen te leggen, kansen te benutten en inspireert leisurebedrijven. Als jurylid beschikt ze over een scherp oog, een uitgebreid netwerk en een schat aan kennis, waardoor ze nauwkeurig kan beoordelen welke bedrijven op dit moment in de markt uitblinken.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.