Opkomst van de natuur outlet

Het land van haaien, dolfijnen, steuren, zeearenden en zalm!

We krijgen er weer nieuwe (natuur) attractiebelevenis bij! Door het kierbesluit van de Haringvliet gaat men de natuur herstellen. De Haringvliet krijgt de overgangsdynamiek weer terug van zoet rivierwater en de zoute zee. Op de zeekant van de Noordzee zullen oude schelpen- en oesterbanken gaan herstellen. Dit zorgt voor een hotspot aan biodiversiteit en betekent een ideale plek voor roggen, haaien en dolfijnen.

De oorspronkelijke Nederlandse natuur wordt hersteld. Zo hebben we de afgelopen jaren soortgelijke ontwikkelingen gezien bij het ontstaan van de Oostvaardersplassen. De film Nieuwe Wildernis betekende de doorbraak voor het grote publiek. Een discutabele, natuurlijke landschapsontwikkeling met wilde paarden, maar met een hek erom heen en een bezoekerscentrum met honderdduizenden belangstellenden voor een natuurbelevenis.

We zien een trend in meer aandacht voor al het natuurlijke leven om ons heen. Dat is ook te merken bij Zeehondencrèche Pieterburen, de oudste exclusieve zeehondencrèche in Nederland. Zij krijgen er een geduchte concurrent bij met Zeehondenopvang A Seal in Stellendam bij Expo Haringvliet. Jarenlang heeft deze Expo een zieltogend bestaan gehad maar dit zal nu ongetwijfeld uitgroeien tot de attractie van Zeeland. Hoe leuk kan het zijn om op het strand van Renesse jonge zeehondjes los te laten?! Er is een ontwikkeling gaande waarin herstel van de natuurwaarde onderdeel uitmaakt van het gevecht om de vrijetijd van de consument.Natuuroutlet

Zie daar de komst van de natuur outlet, een ontwikkeling die parallel loopt aan die van de ontwikkelingen in retailland met de opkomst en het succes van de outlet shopping centers als Designer Outlet Roermond, Batavia Stad, Maasmechelen Village en Rosada te Roosendaal. Na de komst van de Markthal te Rotterdam zie ik dan ook de komst van de natuur outlet. Wanneer kunnen we kamperen op de Hoge Veluwe, of de Wadden Experience doorwaden en shoppen op de Afsluitdijk? Er staan ons nog veel “natuur” belevenissen te wachten!

Hans van Leeuwen
Trendwatcher & expert in leisure

PS: Staatsbosbeheer is op zoek naar commerciële partners om de natuur te vermarkten! Ga met ons mee op #2daagse studiereis Open Your Eyes en krijg o.m. een kijkje achter de schermen bij de Oostvaardersplassen

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.