PW-165-wereldtrends-2023-COVER
€ 27,50
EARLY BIRD PRIJS
exclusief btw en verzendkosten
ACTIE LOOPT TOT 15 OKTOBER

165 WERELDTRENDS

Pleisureworld zet alle nieuwe Wereldtrends op een rij in gloednieuwe trendpublicatie

De wereld verandert in razend tempo en de afgelopen roerige jaren hebben ontwikkelingen in een stroomversnelling gebracht. Zo ook in de vrijetijdsbranche: Pleisureworld inventariseerde alles wat er anno 2023 in de markt gebeurt en blikt met haar scherpe blik vooruit op de komende jaren tot 2030. Dit resulteerde in een uitgave met maar liefst 165 nieuwe Wereldtrends in vrije tijd, die een antwoord geven op de vraag: Waar gaan we morgen naartoe?

De nieuwe 165 Wereldtrends van 2030 in vrije tijd geven richting aan

Vier trenddomeinen
Het indrukwekkend overzicht van de nieuwste ontwikkelingen in vrije tijd is onderverdeeld in vier trenddomeinen. “Here we go!” gaat in op reizen en bestemmingen. “Tech first” belicht technologie als middel en doel. In “Be the change” bespreken we persoonlijke ontwikkeling en wereldwijde veranderingen. “Fuelled with fun” gaat tot slot over alles rondom voeding en vermaak. Alle trendonderwerpen zijn rijkelijk voorzien van praktijkvoorbeelden.

Van 111 naar 165 nieuwe Wereldtrends
Trendwatcher Hans van Leeuwen van Pleisureworld nam al duizenden lezers en toeschouwers mee bij voorgaande presentaties van de Wereldtrends in vrije tijd. Na de vorige editie in 2016 van de (toen nog) 111 Wereldtrends was het hoog tijd om de ontwikkelingen van nu in beeld te brengen. Welke weg zijn we ingeslagen? Wat zijn de kansen van de toekomst? Met maar liefst 165 nieuwe trends krijgt u inzicht in wat er ons de komende jaren te wachten staat.

De Trendwatcher die alles met eigen ogen bekijkt
Iedereen die Hans van Leeuwen kent, weet: hij is altijd overal! Met zijn unieke kennis en netwerk heeft hij een heel eigen visie ontwikkeld op vrije tijd en een neus voor de richting die we mondiaal op bewegen. Hans staat niet voor niets bekend als de dwarsdenker in de recreatiesector. De 165 nieuwe Wereldtrends zijn een samenwerking van het Pleisureworld Expert Team en co-auteur Walter Jonker van Pretwerk.

Bent u 2030-proof?
De 165 Wereldtrends geven een compleet beeld van alles wat er gaande is in de leisure branche. Met deze publicatie heeft iedere professional in deze sector een praktisch en handzaam overzicht met praktijkvoorbeelden in handen. Bent u al 2030-proof?

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.