PLEISUREWORLD EVENTS

Verover de recreatiemarkt
commerciële verkooptraining

Donderdag 5 SEPTEMBER 2024 VAN 13.30 – 17.00 UUR

Golfbaan Landgoed Welderen, Grote Molenstraat 173, 6661 NH Elst

Hans van Leeuwen neemt u mee!

Deelnemers – Donderdag 5 September
Deniz Turan – X Wall
Maikel Rijnenberg – X Wall
Frank Heemskerk – IKC Instore Kids Corners
Peter Kortenhoeven – Active Esports Arena
Rick Melchers – Factor Architecten BV
Hielke Tillema – Kontour Vastgoed

Verover de recreatiemarkt
Als trendwatcher en verbinder Hans van Leeuwen als geen ander wat er speelt in de markt. In de training “Verover de recreatiemarkt” komt ruim veertig jaar ervaring samen met de allernieuwste ontwikkelingen. Uiteraard neemt Hans u mee in de onlangs gepubliceerde 165 nieuwe Wereldtrends! Ook profiteert u van het grootste relatienetwerk in de vrijetijdsmarkt en kennis over het succesvol introduceren van talloze innovaties. Niet voor niets organiseren we deze onmisbare training al voor de zevende keer speciaal voor toeleveranciers in de recreatiebranche.

Na deze training:

 • Weet u beslissers te vinden
 • Heeft u duidelijk zicht op uw klant
 • Is uw verkoopstrategie scherp


Ga naar huis vol inspiratie, met onmisbare kennis én praktische handvaten!

Wie is uw klant?
Weet u wie uw (potentiële) klanten zijn en waar zij zich bevinden? Heeft u een strategie om de recreatiemarkt bekend te maken met uw product? Wie zijn de beslissers in de snel veranderende vrijetijdsmarkt?

Hoe ziet de markt van de beslissers eruit?
De recreatiemarkt is booming. Het draait allemaal om het juiste netwerk en het bereiken van de beslissers. De markt van vakantieparken heeft enorme potentie, maar weet u waar de beslisser zich bevindt?

Soowpictures_Pleisureworld_24

Wat is uw verkoopbenadering?
In de nabije toekomst worden in Nederland honderd nieuwe vakantieparken en vijftig hotels gerealiseerd. Daarnaast betreden nieuwe producenten de markt met tiny houses, ecolodges en andere bijzondere verblijfsaccommodaties. Voor goed voorbereide leveranciers liggen hier aanzienlijke groeimogelijkheden.

Nieuwe focus: Professioneel beurspersoneel
Positioneer uzelf effectief in deze bloeiende sector. Onze bijgewerkte training “Verover de recreatiemarkt” besteedt nu extra aandacht aan het professioneel bemannen van stands tijdens recreatiebeurzen. Bovendien behandelen we het bereiken van uw doelgroep via free publicity.

Wat is uw verkoopstrategie?
Wist u dat er de komende jaren meer dan honderd nieuwe vakantieparken ontwikkeld worden door bedrijven die in Nederland actief zijn? En tel daar nog eens meer dan vijftig hotels bij op! Tegelijkertijd zijn er sinds de coronatijd bijna vijftig nieuwe producenten van tiny houses, ecolodges, mobil homes, prefab livings, domes en speciale tentconstructies op de markt gekomen sinds corona.
Enorme groeikansen zijn er alleen voor de leverancier die weet wat hij doet!

Nieuw en uniek: professioneel standbemannen
Jezelf positioneren in al dit groeigeweld is belangrijker dan ooit! Met het oog op de aankomende recreatiebeurzen is er in de vernieuwde training “Verover de recreatiemarkt” nu ook aandacht voor ‘professioneel standbemannen’, zodat u op de juiste manier in beeld komt bij de recreatieondernemer. Daarnaast gaan we in op bereiken van de doelgroep via free publicity. Onze praktische aanpak en kennis is uniek in de recreatiemarkt.

Wat uw branchecollega’s vertellen:
“De avond was voor mij, als nieuwkomer in deze branche, een geweldig interessante bijeenkomst. Te meer om te horen hoe de markt in elkaar steekt, welke partijen er toe doen, hoe met deze partijen om te gaan en wat er binnen de branche speelt.” – Hans van Agteren, Instyle Concepts

“Super bedankt voor de interessante kijk op de Leisure Markt”. – Wilfred Sleijffers
Algemeen directeur, Green Road Equipment BV

“Ik heb de cursus als zeer bruikbaar en positief ervaren. Hierdoor een nog beter beeld gekregen van hoe de markt zich beweegt. Een leerzame middag/avond waar ik zeker wat mee kan. Kortom 4 uur inspiratie.” – Gert Koster, Nijha

“Tevens zie ik nu dat je moet weten wat er voor de klant leeft en speelt op het desbetreffende park. Extra voorbereiding is dus ook heel belangrijk. Ik ga er met veel plezier mee aan de slag!” – Martijn Kok, ATAG Nederland

“De cursus was mij goed bevallen. De praktische voorbeelden zijn altijd erg interessant.” – Rob Sauer, Yalp

“Al met al vond ik het een inspirerende presentatie. Zeker in deze crisistijd met veelal negatieve inslag, weet Hans hier een positieve draai aan te geven.” – Emiel Hermens, Proludic

Mis het niet: de vernieuwde 8e editie van “Verover de Recreatiemarkt”

Meer dan tweehonderd tevreden recreatieondernemers gingen u voor!

Wat u mee naar huis krijgt:
– Trendboek “De 165 nieuwe Wereldtrends in vrije tijd”
– Trendboek “Vakantieparken Ketens in Beeld “
– Trendboek “Glamping Big Business”
– Landkaart Benelux met concrete ontwikkellocaties vakantieparken
– Lijst met contactgegevens van ketens vakantieparken
– Lijst met concrete ontwikkellocaties hotels
– Lijst met producenten Glamping innovaties w.o. nieuwe accommodaties en tenten
– Lijst van nieuwe FEC-locaties (Family Entertainment Centers) in de Benelux
– Lijst van opkomende franchiseketens in de vrijetijdsbranche

Programma:
13.30 uur Inloop, kennismaking ontvangst Hans van Leeuwen
14.00 uur Start Workshop – Commerciële verkooptraining
– Presentatie 165 WereldTrends
– Hoe ziet de Leisuremarkt eruit en wie is uw klant
– Wat is de specifieke keten aanpak voor vakantieparken – franchise ketens in FEC
– Boek ‘Vakantieparken ketens in Beeld’, 170 pagina’s klantinformatie
– Landkaart meer dan 60 nieuwe ontwikkel locaties”, Nederland en België
– Landkaarten “keten overzicht” Europa inclusief markt aandeel
– Data & adresbestanden vakantieparken ketens, FEC locaties
17.00 uur Einde Workshop met een gezellige netwerkborrel als afsluiting

belangrijk

Informatie

BOEKINGSVOORWAARDE

Na opgave vindt er geen restitutie plaats.

De inschrijfkosten bedragen €675,- exclusief btw per persoon. 

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.