Vakdag Family Entertainment Centers Sparkx & O'Learys, Hasselt – België

Sparkx - Europa’s eerste Indoor Sportpretpark en O’Learys Amerikaanse Sportsbar - Dinsdag 10 december 2024

Programma

Datum:            Dinsdag 10 december 2024
Locatie:           Sparkx & O’Learsys
Adres:             Maastrichterstraat 49, 3500 Hasselt, België

Aanvang
09.00 - 10.00 uur

Ontvangst op onze Mezzanine
Healthy welcome - koffie, thee, infused water + oat bar + fruit + walnut carrot cake
Parkeerruimte voldoende, adres Gouverneur Verwilghensingel 2D, 3500 Hasselt, België. Na parkeren (gratis) via lift naar 3e verdieping entree Sparkx.

10.00 - 10.15 uur

Presentaties : hiervoor voorzien wij cinema opstelling is onze ruimte van de Hado
Welkom door Hans van Leeuwen - Pleisureworld

10.15 - 11.00 uur

Presentaties: hiervoor voorzien wij cinema opstelling in onze ruimte van de Hado
Presentatie Sparkx – directeur creatief ontwikkelaar Mathieu Renier

11.00 - 12.30 uur

Beleef Sparkx is hét sportainmentpark van Europa
In groepen van zes tot 8 deelnemers gaat u een rondgang maken langs de 50 verschillende sporten kunnen proberen, fysiek of ondersteund met augmented en virtuele realiteit. Het sportteam begeleid u langs tal van actie sporten en verschillende leveranciers vertellen over hun innovatie. Een persoonlijke ervaring van ticketing - registratie - actie een combinatie met Food & Fun. Verzoek deelnemers sportieve en/of vrijetijdskleding met sportieve schoenen.

12.30 - 13.30 uur

Walking Netwerk Lunch
Lunchbuffet Eeetwell & afsluiting met Diploma uitreiking Sparkx Award aan meest sportieve deelnemer(s) door gastheer Mathieu Renier.

13.30 - 14.00 uur

Ontvangst O'Learsy's
Bijzonder warm welkom door Steven Malysse eigenaar van de tweede O'Learys vesting in België (Gent) en nu ook in Hasselt. Vervoer met eigen auto naar parkeer garage Q-Park Hasselt Luikerpoort, Welvaartstraat 21, 3500 Hasselt, België (betaald parkeren).

14.00 - 14.30 uur

Het verdienmodel van achter O'Learsys als Franchisenemer
Steven Malysse neemt u mee naar de prille beging periode van de 1e vestiging in Gent en de opening van de 2e vestiging in Hasselt begin dit jaar. Wat krijg je als ondernemer allemaal te regelen en hoe lastig is een Family Entertainment Center in een retail omgeving. Wat zijn de successen, kansen en bedreigingen?

14.30 - 15.30 uur

Innovatie Pitch Family Entertainment Centers in de Arena
- De laatste trends in bowlingbanen
- Arcade Games als nieuwe Profit Center
- Met Racing Simulators nieuwe doelgroepen in vizier
- X Wall interactive Gaming voor iedereen
- Active Esports Arena virtuele uitdaging

15.30 - 17.00 uur

Rondleiding O'Learsys Food & Funcenter
Backstage Kitchen - Food concepts - 5 Karaoke scenes - Arcade Fun Center - Bowling - Pool Tables - Darts station - Pop Corn - Table football

17.00 - 18.30 uur

Afsluiting met Network borrel door gastheer Steven Malysse
Gezellige afsluiting van een bijzondere Vakdag van twee TOP - Family Entertainment Centers. Ontmoet nieuwe relaties, leer van de laatste innovaties en krijg een kijkje achter de schermen van twee succesvolle Indoor Entertainment bedrijven in België.

     of stuur een e-mail naar info@pleisureworld.nl

Extra – Special Night at O’Laerys  € 225.–
18.30 – 21.00 uur – Network Dinner O’Learys 
21.00 – 22.00 uur – Bowling challenge
22.00 – 24.00 uur – Partytime at O’Laerys
Overnachten Radison Blue Hotel – Hasselt, 1 persoonskamer (incl. ontbijt)
Inclusief alle drankjes, dinner, party time

Deelnemerslijst

 1. Mathieu Renier – Sparkx
 2. Reinoud van Assendelf de Coning – Van Assendelft Advies
 3. Luc van Engelen – Fun Beach
 4. Thijs Eerens – Games XL
 5. Peter Kortenhoeven – Active Esports Arena
 6. Deniz Turan – X Wall
 7. Maikel Rijenenberg – X Wall
 8. Nick van Til – ReFeRox
 9. Nick Geefhuijsen – Uplay
 10. Steven Malysse – O’Learys
 11. Hans van Leeuwen – Pleisureworld
 12. Harold Stemkens – Libelnet
 13. Eef Peters – Libelnet -Data & Marketing
 14. Max  Coppes – De Voltage|
 15. Richard Bultink – The City
 16. Oetze Mulder – Posta7

Sportpretpark Sparkx opent in Hasselt met meer dan 50 uitdagende sporten


Auteur: Hans van Leeuwen

Toen wij tien jaar geleden het boek ‘De Opmars van de Family Entertainment Centers’ publiceerden, waren deze ‘FEC’s’ nog voornamelijk stand alone indoorfaciliteiten zoals een bowlingcentrum, kartbaan of indoorspeeltuin. In die tijd voorzagen wij al dat er een grootschalige ontwikkeling zou gaan plaatsvinden door het clusteren van meerdere activiteiten onder één dak. En inderdaad: in de loop der jaren werden er attracties als glowgolf, lasergamen, trampolinespringen, sim racing, VR games, E-sports, arcade games en zelfs klimparken aan toegevoegd. Deze extra activiteiten brachten een langere verblijfsduur, meer ticketverkoop en hogere bestedingen in de horeca met zich mee. Michiel van Schaik en Mathieu Renier, mede-oprichters van Sparkx, leiden ons rond langs de meer dan vijftig verschillende sportactiviteiten. “Wij zijn sinds mei van vorig jaar geopend en lopen nu zo’n vijftienduizend bezoekers voor op de prognose voor het eerste jaar. Het idee van een overdekt sportpark is ontstaan tijdens het reizen in Azië, voor een vorige job bij de grootste sportwinkel van Europa, Decathlon.” Niet alleen nationaal, maar ook internationaal voorziet het tweetal groei. “De verwachting is dat er eerst in België nog een tweede vestiging zal openen, waarna de stap naar Noord-Frankrijk of Nederland wordt gezet. In beide landen lopen al zoekopdrachten voor het vinden van de juiste locatie. Uiteindelijk denken wij dat in Nederland plaats is voor 3 tot 5 vestigingen van Sparkx.”

Wat maakt Sparkx tot een ‘sportpretpark’? Een bezoek aan Sparkx kan aanvoelen als een uitje naar een pretpark. Dat begint al bij het boeken van een ticket. Je koopt een kaartje voor 1, 2 of 4 uur. Bij aankomst kan je zelf je profiel laden. Dit profiel is het best te vergelijken met een digitale scorekaart in de vorm van een soort hologram, ontwikkeld door de Universiteit van Hasselt. Zodra je ingecheckt bent, wordt dit gekoppeld aan een polsbandje. Dan kom je de sportarena binnen en mag je zelf kiezen welke ‘sportattractie’ je wilt gaan beoefenen. Bij sommige attracties staat zelfs een medewerker, of moet je in een wachtrij plaatsnemen. Net als in een pretpark!

 

O’Learys, avondje uit transformeert naar Social Entertainment

Zij waren zo’n vijf jaar terug #trendsetters met hun 1e vestiging in Gent-België buiten de Scandinavische landen waar deze Sportcafé formule een daverend succes is! Het heeft even geduurd maar langzamerhand wordt een eigentijdse formule zichtbaar aan de hand van Steven Malysse. Wat zij geleerd hebben in hun 2e pas geopende O’Learys – Haaselt, België vindt je terug in deze retail omgeving in de binnenstad gevestigd op de 1e verdieping! De samenstelling is een mix van Sport -Food-Drinks- & Fun for All. Alles draait om een gezellig uitje voor iedereen die samen lol wilt maken! Dit is een andersoortige combinatie dan de traditionele #FamilyEntertainmentCenters en kan gezien worden als een soort “broertje” maar dan met een andere touch! Meer accent op gezelligheid, een nieuwe uitgaansleven met als binding SocialEntertainment rondom Food & Drinks.  Een totaal andere invulling met als basis een Sportcafé uitstraling aangevuld met 18 bowlingbanen, vijf thema Karaoke Rooms, een Arcade Game Center een businessroom Arena voor de zakelijke markt voor presentaties en incentives, pooltafel, dart scène, shuffle board en airhocky. De Sportsbar is amazing en heeft zelfs een speciale cocktailbar bar! Overal Big TV Schermen met Sport- Sport- Sport en lekker ophitsende muziek harder dan de meeste etablissementen! Mooi hè, wie via de QR code besteld aan tafel ontvang 5% korting op de rekening! Dit concept kent al vele vaders en heeft al meerdere keren als inspiratie gediend voor andere locaties. Het beste voorbeeld is de kopie door Vakantiepark Westerbergen! Als je gekopieerd wordt of dient als inspirator zoals O’Laerys  kan je met recht stellen dat je gerekend wordt tot een bijzondere Top Locatie!

Attractiewaarde van het Sparkx-concept of O’Laerys

Waar ligt nu de succesfactor van Sparkx? Waarom een tweede succesvolle vestiging van O”laerys in België? Waarom rijden sommige mensen twee uur om er te komen? Dat is de optelsom die we net hebben gemaakt. Een overweldigend aanbod met bekende én onbekende sporten en gezelligheid van de binnenstad. Er zijn zowel fysieke sporten als technologische oplossingen zoals VR en AR. Door deze technologie vind ik het ook geschikt voor de huidige generatie van gamers. En dat allemaal in een twee nieuwe locaties op korte afstand van elkaar gelegen. En ondanks dat er nog veel details moeten worden uitgewerkt, heeft het toegankelijk maken van een overweldigend sportaanbod en het Sportcafé goed uitgepakt! Beide zijn geen concurrenten van elkaar maar versterken juist het leuke dagje uit voor de consument alsmede de zakelijke markt. Ook nieuwsgierig naar deze twee bijzondere Family Entertainment Centers?

Standhouders

 1. Uplay Arcade Games
 2. ReFerox
 3. Active Esports Arena
 4. X Wall
 5. Clickables
 6. City Golf
 7. Word jij standhouder?
 1. Word jij sponsors?

       of stuur een e-mail naar info@pleisureworld.nl

belangrijk

Informatie

BOEKINGSVOORWAARDE

Na opgave vindt er geen restitutie plaats.

De inschrijfkosten dienen binnen 7 dagen na ontvangst van de factuur te worden voldaan, vóór aanvang van het evenement.

LOCATIEGEGEVENS

Datum:            Dinsdag 10 december 2024
Locatie:           Sparkx & O'Learsy's
Adres:             WMaastrichterstraat  49, 3500 Hasselt, België

TARIEVEN

Early Bird            € 199.--
1e deelnemer      € 275.--
2e deelnemer      € 225.--
3e deelnemer      € 175.--
4e deelnemer      € 125.--
studenten tarief  € 125.--

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.