50 jaar Ter Spegelt: “Wij kiezen voor Luxe Short Stay en meer dagrecreatie”

Wij kiezen voor Luxe Short Stay en meer dagrecreatie!

Het jubilerende familie vakantie resort is niet voor niets verkozen als de gastheer van de Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst van dinsdag 12 juni 2018. Het familie bedrijf is al jarenlang het voorbeeld in de sector als het gaat om gastbelevenissen. Telkens weer weet men op tijd de bakens te verzetten en in te spelen op trends en verwachtingen van de consument. U hebt ongetwijfeld al wel eens gehoord van het overdekte Sterrenstrand of van het BLobben, de stoere activiteit voor tieners. Hebt u al eens gehoord van een PumpTrack? Een sportieve trend waarmee je de jongere generaties weer aan het bewegen zet. Een demonstratie tijdens de Vakdag laat u zien hoe leuk dit kan zijn.

Toekomst Proof

De broers John en Harry Keijzer werken veelal achter de schermen en er staat nu een organisatie met een directie en management team dat de zaken zelfstandig en optimaal weet te runnen. Dat heet toekomst proof! Hier speelt de problematiek van bedrijfsopvolging waar de totale kampeerbranche mee van doen heeft geen enkele rol. Men viert dit jaar het vijftigjarig jubileum waarbij dit een uitgelezen moment was de organisatie in zijn totaliteit weer eens kritisch tegen het licht te houden en waarbij de koers voor de komende jaren is bepaald. Ook dit jaar is men weer uitgekozen tot leerbedrijf van 2018.

Meer luxe en comfort

Het aanbod luxe accommodaties zal toenemen en er komt meer aandacht voor de Short-Stay. Een logische keuze als men kijkt naar de opkomende trend bij de consument die steeds vaker kiest voor korte vakanties met meer kwaliteit. Een logisch gevolg is hierdoor de afname in het aantal (voor)seizoensplaatsen. De opbrengst van een dergelijke kampeerplek brengt kortgezegd meer winst op voor het park dan de vaste plaatsen. Ook dagrecreatie krijgt meer ruimte voor nieuwe attracties en activiteiten. Er liggen nog voldoende mogelijkheden voor toekomstige uitbreidingen. “Op de vraag of men ook denkt aan een hotel kwam het volgende strategische antwoord”. Wij denken wel aan luxe accommodaties die je voor een nacht kunt boeken. Of dat t.z.t. ook consequenties heeft dat wij met dag aankomsten zullen gaan opereren overwegen wij op dit moment nog niet.

Nieuwe uitdagingen

Wij zullen ons blijven inzetten voor samenwerking met partners. De Natuurpoort naast het recreatiepark is zo’n voorbeeld. Hiermee creeren wij de verbinding met de regio, onze dagrecreatie en vakantiepark. Hierdoor zien wij een brede doelgroep gebruik maken van al onze activiteiten die elkaar versterken. De kracht is de onderlinge verwevenheid met partners die daardoor de regionale inbedding versterken. Samenwerkende organisaties zijn o.a. Staatsbosbeheer, Visit Brabant, Gemeente Eersel, maar ook de Rabobank waar wij zijn ingestapt in een nieuw traject voor circulair ondernemerschap. Veel zaken waar wij ons als Recreatiepark TerSpegelt mee bezig houden liggen meestal buiten het terrein van het vakantiepark zelf maar dragen wel bij aan de totaal beleving en toekomstbestendigheid van het totaal. Zo’n voorbeeld is ons restaurant De Keizer eten & drinken, in 2015 verkozen tot Nederlands mooiste restaurant, waar wij ons richten op de regio en de gasten op ons park. Echter de prijs per couvert ligt op een duidelijk ander niveau dan ons STRANDPAVILJOEN DE WIJDE BLICK. Ondanks al deze nieuwe ontwikkelingen willen wij een kampeerbedrijf blijven en het vakantie- kampeergevoel uitdragen maar wel met oog voor nieuwe ontwikkelingen en daarmee inspelen op de behoefte van onze gasten. Met dank aan Michel Huigevoort, directeur Recreatiepark Terspegelt.

Hans van Leeuwen, Trendwatcher en Recreatieadviseur

Het Vakantie Park van de Toekomst 2 Daagse: VIP – Jubileum Arrangement (maandag 11 en dinsdag 12 juni 2018)

Wilt u ook onderdompelen in de entourage van een van de beste recreatieparken in ons land? Dit is wat u krijgt aangeboden:

 • Recreatiepark TerSpegelt
 • Overnachten in exclusieve Glamping accommodaties
 • Luxe diner in bij De Keizer eten & drinken, met Josper Grill, uitverkozen tot mooiste restaurant 2015
 • Exclusieve backstage tour (kijkje in de keuken)
 • Netwerken en bijpraten met collega’s recreatie ondernemers
 • Brabantse Bier- Wijn proeverij
 • “Grand tour TerSpegelt”, een VIP tour met luxe fiets over ruim 68 hectare vakantie plezier
 • U verblijft in een luxe glamping accommodatie (2 personen), een overnachting, opgemaakte bedden, handdoeken pakket, ontbijt, dinner, all-inn voor twee dagen!


Programma Maandag 11 juni:

Vanaf 16.00 uur
Ontvangst gasten bij De Keizer eten & drinken, met koffie, thee en frisdrank met daarbij een hapje uit Josper oven

16.30 uur
Welkomstwoord en vervolgens de “Grand tour TerSpegelt”, een VIP rondleiding waar we stil staan bij 50 jaar TerSpegelt en een kijkje in de keuken nemen

18.30 uur
Gasten kunnen zich opfrissen in de overnachtingsaccommodatie

19.30 uur
In het restaurant van De Keizer wordt een 3-gangen verrassingsdiner met bijpassend wijn-of bierarrangement geserveerd. Dit wordt afgesloten met koffie/thee

22.30 uur
Einde van het diner- netwerkbijeenkomst

Dinsdag 12 juni:

Vanaf 08.00 uur
Ontbijt gasten bij De Keizer eten & drinken, met koffie/ thee en jus d’orange

Vanaf 09.15 uur
Aanvang deelname aan Vakdag ‘Het vakantiepark van de toekomst’

Klik hier om u aan te melden of voor meer informatie.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.