Apenkooien als experience

Bron: Sportainment group (by JF) – Bij Apenkooien denk je al snel aan je schooljeugd. Niemand mag de grond raken en de tikker haalt allerlei capriolen uit om iedereen af te tikken. Een feest der herkenning voor jong en oud. Maar stel je voor: Apenkooien in je vrije tijd. Achter de gorilla aan, of zelf de gorilla zijn? Nu te spelen in Eindhoven Best in een unieke experience: Jungle Chase™.

Apenkooien 1.0

Op school was Apenkooien een fenomeen. Zó leuk, dat je even vergat dat het een verplichte gymles was. De hele gymzaal stond dan vol met obstakels waar je rennend, springend en rollend overheen kon.
De gymdocent had een heel karwei aan het voorbereiden van een les van een klein uurtje – minus omkleden. Er is nu een alternatief waar je als kind je energie kwijt kan, en als volwassene weer even terug kan naar je jeugd. Jungle Chase is de ultieme spelsensatie.

Just chase the monkey

Klim langs de rotsen, hoog door de bomen of via de plankenbrug naar de overkant. Vanaf 8 jaar kan de jungle betreden worden. De groene vloersegmenten zijn veilig, maar de zwarte zijn verboden terrein! Ben je af, dan wacht je in de rode zone tot je weer mag starten.

Met de laatste theatertechnieken qua beeld en geluid, inclusief 3D-projecties wordt de ultieme oerwoud experience gecreëerd.
Deze onderdelen worden aangestuurd door de showcontrol en mediaserver. Voor nog meer beleving en competitie zijn optioneel ook CO2 shooters en een timingsysteem mogelijk.

Een jungle aan varianten

Slinger over de kloof om bij je prooi te komen, klim samen met je troep over de Apenrots en trotseer de schommelbrug om uit handen van de gorilla te pakken te krijgen.

In Jungle Chase zijn standaard 3 spelvarianten:

 1. Het spel Jungle Chase: in allerlei varianten te spelen.
 2. Vrij spelen: zelf of met je vrienden de verschillende challenges proberen en jezelf verder uitdagen en verbeteren.
 3. Parcours: middels het geïntegreerde timing-systeem kunnen de verschillende beweegbanen worden afgelegd en individueel, in 2-tallen of in groepjes scores worden behaald.

Maar Jungle Chase kan zo gek worden als je zelf wil. Zoek bijvoorbeeld alle bananen op het parcours, maak meerdere teams, speel verstoppertje, the floor is lava (met visueel lava-effect), het na-aap spel, Jungle Chase duo met 2 onafscheidelijke tikkers of het klassieke Jungle Chase.

Sporttainment Group (byJF) is aanwezig bij de Vakdag ‘Het nieuwe dagje uit’ (26 maart 2019). Bezoek hun bij de stand en informeer naar de vele sportainment oplossingen voor de recreatie branche. Of bekijk de website op: www.sportainment.group

[column width=”1/2″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/2″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Spelen met leerlijnen

Fun gaat bij Jungle Chase zij aan zij met leren! Er is gedacht aan alle leerlijnen binnen het bewegingsonderwijs.

Grondvormen van bewegen zoals lopen, rennen, balanceren, springen, klimmen, klauteren, rollen, zwaaien, schommelen en diepspringen worden getraind. Eindeloos veel spelvormen en parcoursen zijn denkbaar.

Maar ook: safety first! Jungle Chase heeft een ingebruiknamekeuring van TÜV Nederland gekregen, is voorzien van een rubberen veiligheidsvloer en voldoet 100% aan de WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen).

Ervaar het zelf

Zelf ervaren hoe een actief dagje uit een spannende experience kan worden? Maak het mee bij Vrijetijds Centrum Best, waar Jungle Chase™ als één van de Sportainment oplossingen van Janssen-Fritsen in gebruik is genomen.

Sportainment?

Sportainment is dé combinatie van sport en entertainment. Heeft u al kennis gemaakt met de oplossingen van Janssen-Fritsen? Clip ’n Climb, Augmented Climbing, Monkey Space, ValoJump en het Freestyle Park zijn slechts enkele van onze Fun Leisure oplossingen.
Durf het aan om een keuze te maken voor de juiste beleving, concepten met een hoge “WOW-factor”, een solide ROI, veiligheid en kwaliteit voor uw Family Entertainment Center.

Bezoek www.sportainment.group

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.