Bomvol kennisprogramma @Recreatie Vakbeurs – Inschrijving geopend

Eerder dan ooit is het kennisprogramma van de Recreatie Vakbeurs Hardenberg al ingevuld! Met trots presenteren wij de eerste congressen en themabijeenkomsten van dit najaar. De 15e editie van Recreatie Vakbeurs Hardenberg vindt plaats van 8 tot en met 10 november. Op basis van een aantal actuele thema’s komen er dagelijks diverse onderwerpen aan bod.

Congres Camping wordt vakantiepark – dinsdag 8 november

De consument kiest voor kwaliteit en beleving op de camping. Traditionele chaletparken zullen drastische veranderingen moeten doorvoeren en op dit gebied meer moeten bieden. Campings die bewust kiezen voor groei en investeren in gastvrijheid, slechtweer voorzieningen, food concepten en unieke attracties maken een stormachtige ontwikkeling door. Meer informatie & aanmelden?

Congres Second Life voor de bungalowmarkt – woensdag 9 november

Het aanbod in de breedte groeit nog steeds door de toename in chaletparken en traditionele campings die kiezen voor verbreding. Zijn de gegarandeerde rendementen een koekje van eigen deeg of slechts een emotioneel rendement? Meer informatie & aanmelden?

Congres Opmars van de camper – donderdag 10 november

De campermarkt is booming. Het is de snelst groeiende recreatietak binnen de vrijetijd. Het negatieve imago verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en recreatieondernemers zien steeds vaker de camperaar als een gewilde gast. Wat zijn de kansen? Meer informatie & aanmelden?

Inloopsessies en Awards

Naast de congressen zijn er dagelijks tal van gratis inloopsessies in het Kennistheater. Wat dacht u van “Hoe bereik je de klant met big data?”, “Bloggers, vloggers: wie zijn influencers?” en “Het succes van toeristisch samenwerkingsverbanden”? Ook dit jaar is er weer volop aandacht voor het beste nieuwe product of dienst in recreatie met de Pleisureworld Noviteiten Award. Tot slot vinden de traditionele uitreikingen plaats van de Campermarkt Award voor het beste campermarkt initiatief en de Applaus Award voor beste stand.

Het complete programma is te vinden via de vernieuwde website van de Evenementenhal. (klik op programma)

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.