Brede belangstelling voor jubileumreis in dagrecreatie

maandag 24 februari 2014 – De ADHD-reis in leisure; dat is hoe de #2daagse studiereis van Pleisureworld in de wandelgangen beter bekend staat. Dit jaar organiseert netwerkplatform Pleisureworld alweer voor de tiende editie een vakgerichte studiereis waarbij in twee dagen tijd ruim tien attracties in dagrecreatie worden bezocht. Ook dit jaar is er volop belangstelling uit een brede doelgroep.

Leren van collega ondernemers
De #2daagse studiereis werd in 2003 geïnitieerd door trendwatcher Hans van Leeuwen: “Destijds kwamen veel ondernemers bij mij met de vraag of ik niet voor hen een studiedag bij een collega bedrijf kon organiseren, waarbij men een kijkje achter de schermen kreeg. Na verloop van tijd besloot ik om het nog makkelijker voor de ondernemer te maken; een reis waarbij men in twee dagen tijd de belangrijkste highlights van dat moment bezocht. En de rest is geschiedenis…”

Thema: Taste of Leisure
In de afgelopen tien jaar hebben al honderden deelnemers deelgenomen aan de studiereizen. Het thema van 2014 is ‘Taste of Leisure’. Dit jaar voert de reis onder andere langs het Spoorwegmuseum, Ayersrock, Dutch Water Dreams, Madurodam, Sprookjeswonderland, Dolfinarium Harderwijk en Dierenpark Amersfoort. Daarnaast zijn een aantal bijzondere mystery visits in het programma opgenomen.

Bijzondere trends en noviteiten
Alle locaties die tijdens de #2daagse studiereis worden aangedaan zijn verkozen omdat zij op een bijzondere manier de consument weten aan te spreken met bijvoorbeeld een nieuw aanbod of vanwege een bijzondere aanpak. Centraal staat dat collega ondernemers van elkaar kunnen leren en ervaringen kunnen delen. De reis staat in het teken van inspiratie, passie voor het vak en netwerkontmoetingen met toonaangevende hoofdrolspelers uit de leisure industrie.

Meer informatie
Het volledige programma, inclusief deelnemers is terug te vinden via de website van Pleisureworld. Tevens kunnen geïnteresseerden zich daar inschrijven voor de studiereis.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.