Brinckerduyn – Premium eco-resort op topniveau

We reizen af naar het Friese Appelscha, welbekend van de bosrijke omgeving, waar we ons melden bij de slagbomen van RCN Vakantiepark Roggeberg. Nog niets doet vermoeden dat we even later, na een ritje over het terrein van het RCN vakantiepark, bij de entree staan van een compleet ander vakantieresort. Een plek van een ander kaliber: kleinschalig, modern en met een zeer exclusieve look.

Dit is Brinckerduyn, een mini-resort met design vakantiehuizen, waarvan het gros met privé zwembad en een sauna. We worden warm onthaald door parkmanagers Barbara & Alain, een betrokken stel, woonachtig op het terrein. We krijgen vervolgens een inspirerende rondleiding met een zeer bevlogen verhaal van Alain.

Business-concept

De houten vakantiewoningen op het terrein zijn van ontwikkelaar Unbrick. Het zijn, naar eigen zeggen, “vakantiewoningen voor de nieuwe generatie vakantiegangers”. Inmiddels zijn de Unbrick woningen ook te vinden op twee andere resorts: De Weelderik (Hengelo, Gld.) en Roodewoud (Rolde). Alle drie resorts vallen binnen het Boutique Resorts concept van de eigenaar en stralen dezelfde exclusiviteit uit.

Het is een sterk business-concept, want de woningen blijven in eigendom van de ontwikkelaar. Unbrick ontwikkelt, ontwerpt, bouwt, verhuurt en exploiteert. Daardoor ligt de focus op lange termijn rendement i.p.v. een korte termijn rendement, dat je bij veel niet-exploiterende ontwikkelaars ziet. De minimale schaal is rond de 35 eenheden, waardoor het concept niet massaal wordt, wat ook niet past bij de veelal stijlvolle en dynamische doelgroep.

Brinckerduyn was het eerste Boutique Resort en opende in 2022 haar deuren. Alain vertelt op levendige wijze hoe ze door vallen en opstaan en in samenspraak met de eigenaar alle imperfecties eruit hebben gehaald en het park tot een geoliede machine hebben weten te transformeren. Inmiddels is alles op afstand controleerbaar en grotendeels bestuurbaar middels een app. Van de warmtepompen (iedere woning heeft er een) tot de planning van het schoonmaakbedrijf.

Vakantiehuizen met de wow-factor

De vakantiewoningen zelf zijn dé eyecatcher en het grootste USP van het resort. Ze staan op ruime kavels van 450 tot 750 m2 en hebben een indrukwekkende houtbouw architectuur met veel glas. Het privé zwembad, het terras met een TheBastard BBQ en het aparte hokje voor de sauna (uiteraard met buitendouche) maken het picture-perfect plaatje af.

Van binnen zijn de woningen zo mogelijk nog indrukwekkender. Het zijn smart-homes met een centrale tablet voor de bediening van het licht, verwarming, koeling en muziek. De toegang bij de voordeur werkt met een code (keyless entree, dus geen check in nodig) en er is een aan/uit-knop voor het hele huis (praktisch en duurzaam).

Uitvoering en stijl van de woningen is design, basic, tijdloos en smaakvol. Bedden van M-Line (tempur toplaag) en keuze in kussens. Mooie wijnglazen (wit en rood, beide formaten, zie je weinig in vakantiehuizen) en origineel detail is de biertap. De moderne keuken oogt überhaupt erg fraai, met onder meer een wijnklimaatkast.

Wat valt nog meer op in de woning? Originele netten hangend als plafond, waarin kinderen kunnen liggen en spelen, bluetooth geluidsinstallatie, domotica, badkamer met luxaflex weggewerkt in de dubbele beglazing en loungebanken.

Kortom: imposante vakantiewoningen, helemaal van deze tijd. De beperkte privacy door nog erg jong groen moet nog maar even voor lief genomen worden.

Het resort

Het resort oogt verder vlekkeloos. Strakke paden, net gemaaide gazons, etc. Opvallend is de zelfregulering. De parkmanagers zijn er puur voor de gasten om zich op persoonlijke wijze welkom te laten voelen, maar spelen geen cruciale rol bij het verblijfsproces. Inchecken of activiteiten regelen doen gasten zelf. Ontspannen, luxe, veel privacy, opladen en met een volle batterij naar huis is het credo.

In het centraal gelegen (en tevens stijlvol ogende) glazen iglo-clubhuis zit een originele honesty-winkel met gevarieerd en luxe assortiment. Hier kunnen ook spellen en gratis materialen voor activiteiten geleend worden, waaronder boogschieten, hockey en padel.

Zelfregulering hoeft geen contactloos verblijf te betekenen. Soms worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd op het resort, de parkmanagers lopen dagelijks rondjes voor een praatje hier of daar en er kan deelgenomen worden aan wandelingen in de natuur met een opzichter.

Duurzaam tot in de details

We krijgen van Alain zeer uitgebreide informatie over hoe duurzaam ze te werk zijn gegaan. Van de bouw van de woningen en recycling van afvalstoffen tot de opwekking en gebruik van energie tijdens het verblijf. Het enthousiasme van Alain is oprecht en het verhaal achter ieder detail indrukwekkend. Bijvoorbeeld de gerecyclede aluminium windveren en de terugplaatsing van bomen (voor elke gebruikte boom zijn er 3 teruggeplant).

De eco-vriendelijke werkwijze en duurzame toepassingen lijken integraal te zijn doorgevoerd. Maatschappelijk ondernemen inclusief. Het Green Key gold certificaat is dus op zijn plaats.
Nog wat speerpunten wat betreft duurzaamheid:
De warmtepompen en zonnepanelen bij iedere woning zorgen voor zelfvoorzienendheid. Het overschot aan zonne energie in de zomer gaat naar de naastgelegen camping.
De zwembaden hebben rolluiken en een bijzondere biologische HeatCover die waterverdamping tegengaat en daarmee warmte vasthoudt.
Alle winkelproducten zijn voorzien van een milieukeurmerk en zijn vaak regionaal geproduceerd of van een bijzondere kwaliteit, zoals de Michelin-niveau diepvriesmaaltijden en ecologische Franse wijn.
In de woning kan je afval scheiden (wordt helaas nog niet zo ingezameld) en bij de uitgang zie je een aan-uitknop voor de verlichting van het hele huis.

Ervaringen in stijl

Concluderend is Brinckerduyn een mini-resort van buitengewoon hoog niveau. De locatie in Appelscha, direct nabij het bos is een meerwaarde. Beleving van de consument: hoogste kwaliteit tegen een prijskaartje.

De beoordelingen van Brinckerduyn zijn hoog, maar wel commentaar op lastige entree via RCN park en niet altijd werkende slagboom aldaar.

Meer zien? Bekijk de video van Alain met uitleg over de Unbrick woningen of een video van het bezoek van Parkvakanties op Brinckerduyn.

 

Meer informatie:

https://www.brinckerduyn.nl/

https://www.unbrick.nl/

https://www.parkvakanties.nl/vakantiepark-brinckerduyn/

 

Auteurs: Wander Groot & Laurens Taekema

Deze vakantieparken zijn tot op heden bezocht; Parc Granuenta – Familie Resort  Molenwaard – Cuber Suites Veluwe – PUUR Exloo – Dormio Resort Nieuwvliet-Bad – Warredal – Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad – Hof van Saksen – Zeeland Camping Zonneweelde – Vakantiepark De Krim – Warredal – Dormio Resort Maastricht – Safari Resort Beeksebergen – Torentjeshoek – De Weelderik – Buitenplaats Beekhuizen – Recreatiepark De Leistert – Your Nature – Landal Marina Resort Well – Resort Brinckerduyn – PEAN

https://www.pleisureworld.nl/verkiezing-meest-innovatieve-vakantiepark-concept-in-de-benelux/

Bekendmaking van de ‘Top 10 Meest innovatieve parken in de Benelux’. Op dinsdag 14 mei 2024 wordt bekend gemaakt welke tien vakantieparken zijn geselecteerd voor de eindronde van ‘Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’. Afgelopen periode heeft een deskundige vakjury de longlist van 39 parken bezocht. Uit de top 10 wordt eind 2024 de overall winnaar gekozen en certificaten uitgereikt voor bijzondere prestaties op specifieke onderdelen.

Kijk voor het volledige programma op:
https://pleisureworld.nl/verkiezing-meest-innovatieve-vakantiepark-concept-in-de-benelux/

De 39 parken uit de longlist wordt gevraagd om hun medewerking om juryleden hun park te laten zien en beleven. De ervaringen van deze bezoeken worden gedeeld in diverse vakmedia. (w.o. Pretwerk.nl, NRIT Media, en Recreatief Totaal). De beoordelingsperiode loopt van juni 2023 t/m mei 2024. De verkiezing vindt plaats door een vakjury, die de vakantieparken niet alleen beoordeeld op consumentenwaarderingen, maar ook op bijzondere concepten en innovatie in de bedrijfsvoering. De bedrijven die in aanmerking komen voor deze prijs  een voorbeeld voor andere ondernemers in de verblijfsrecreatie.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.