CenterParcs lanceert premium park Terhills Resort

Trendbreuk: Kleinschalig vakantiepark met ‘Aqua Mundo alike’ pool

Verslag opening 26 mei 2021: Al in 2016 bereikte CenterParcs een akkoord met investeringsmaatschappij LRM* voor advies geven met betrekking tot het ontwikkelen en opzetten van Terhills National Park Resort. Uiteraard is de ontwikkeling op basis van het bekende DNA-concept van CenterParcs en zien wij ook hier veel aandacht voor groene ecologische aspecten waarbij cottages opgaan in de natuurlijke omgeving. Hier op maar liefst 6000ha in directe nabijheid van Nationaal Park Hoge Kempen. De ontwikkeling heeft uiteindelijk zo’n vijfentwintig jaar in beslag genomen. Bij deze ontwikkeling stond innovatie en duurzaamheid hoog op de agenda. Wij maakten verslag van de opening van het nieuwe Terhills Resort by CenterParcs.
*Meer info: www.lrm.be

Trendbreuk, Innovatie & duurzaamheid
Ontdek de regio- premium label- smart mobility- nieuwe doelgroep Drylist- 30% energie zelfvoorzienend- Tweet types luxe – VIP – alle bedrooms walk in shower- luxe terras beleving infrarood sauna, Terras verwarmers – Lounge sets met extra ligbedden – American Fridge- 7000 zonnepanelen- 100 miljoen investment- (maar) 250 VIP cottages- Aqua Garden

Gebiedsontwikkeling – Toeristisch recreatief project Terhills
Een Levende herinnering Limburgse steenkoolmijnverleden. Terhills ligt op de voormalige mijnsite van Eisden aan de rand van het enige Nationale Park van België. Van oorsprong de regio voor mijnbouwactiviteiten met het bekende Outlet Shopping Centrum Maasmechelen gelegen bij de stad Dilsen-Stoikkem niet ver over de Nederlandse grens aan Belgische zijde. Er lag een masterplan bestaande uit verschillende deelgebieden voor ontwikkeling met het Terhills Cablepark (meer info: https://www.terhillscablepark.be/) met strandbar, het Terhills Hotel en de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Verder in het gebied vindt men het wellness complex ‘Elaisa’ en Terhills Food met leuke eetadresjes op Terhills met de betere brasseriekeuken. Daarnaast is er ook ruimte voor een woonzone en een KMO zone (meer info: www.terhills.be). Het aangelegde Ecotron is een wetenschappelijke onderzoek installatie met ecosysteemkamers waarin verschillende klimaatscenario’s nageboots kunnen worden.

Gebiedsontwikkeling Terhills met regionaal toeristisch recreatief perspectief

By Center Parcs – Anders dan anders
De totale investering bedraag zo’n 100 miljoen met voorzieningen als centrale faciliteiten met onder andere een ‘Aqua Mundo alike’ pool, een Country Club met een Restaurant & Grand Café, een Receptie/Welcome Desk, een superette met boulangerie, entertainment en diverse outdoor activiteiten. CenterParcs zal de Sales & Marketingactiviteiten én de operationele uitbating van 250 cottages met centrale faciliteiten op zich nemen. De overhandiging met ‘gouden sleutel’ werd gedaan door Gérard Brémond, Chairman PCVP aan Frank Van Ouytsel Resort Manager Terhills. Van Ouytsel was eerder verantwoordelijk voor CenterParcs Erperheide en Vossemeren, met hem is er dus een ervaren gastheer aan boord. “Met onze 250 watervilla’s is Terhills Resort kleinschaliger dan de andere vakantieparken die we beheren. De villa’s, die allemaal aan het water liggen, zijn luxueus ingericht en opgetrokken uit duurzame en hoogwaardige materialen. Er is een brede waaier aan attracties en belevingen in de onmiddellijke omgeving en te midden van de natuur. Ook dat is een trendbreuk waarbij wij de gasten helpen de omgeving te ontdekken. Uiteraard bieden wij het bekende CenterParcs concept op Terhills Resort zelf, wat geïnspireerd is door Domaine CenterParcs Le Bois aux Daims en Les Trois Forêts, beide gelegen in Frankrijk. In het centrale gebouw zal een restaurant zijn met 600 couverts, en een grand café. Daarnaast is er een Cycle Center en minimark-superette ter hoogte van de incheckbalies. Een kleine indoorspeeltuin met kinderopvang en een unieke Aqua Garden als variant op het alom bekende Aqua Mundo met een outdoor zwembad en strandje aan het meer mogen ook niet ontbreken. De kleinschaligheid van het park zien we als een troef die we willen combineren met een hoge servicegraad en kwaliteit. Zodoende kunnen we onze bezoekers een unieke vakantiebeleving aanbieden.”

Een receptie is nog steeds niet weg te denken in het Resort van de Toekomst

Andere kijk op animatie programma’s
De ligging van dit vakantiepark is gesitueerd in een getransformeerde industriële omgeving naar een bijzondere vakantiebestemming. Het direct naastgelegen Nationaal Park Hoge Kempen biedt talrijke activiteiten die overeenkomen bij de meeste vakantieparken. Het vakantiepark is kleiner van opzet waarbij de meeste andere vakantieparken van CenterParcs pas beginnen bij vijfhonderd eenheden. Zo heeft men bij CenterParcs De Haan 519 cottages. De kleinschaligheid van het park wordt gezien al een nieuwe troef waarbij men meer persoonlijke aandacht heeft voor de gasten in combinatie met een hoge servicegraad en kwaliteit. Vandaar het premium label waarbij men de gasten een unieke vakantiebeleving aanbieden.
De directe omgeving buiten de poorten van het vakantiepark biedt volop mogelijkheden voor vertier. Dit in tegenstelling tot bijna alle andere vakantieparken die zo ver af liggen dat je wel twee keer nadenkt om er op uit te gaan.  De ligging nodigt gasten uit om juist een dagje te struinen door de bossen van Het Nationaal Park Hoge Kempen. Denk aan wandelen, fietsen, mountainbike, paardrijden en ook zijn er speciale experiences waarbij je door de bossen struint met Nationaal Park Rangers tijdens zogeheten WoodWandelingen. Voor deze activiteiten betalten deelnemers slechts een bijdrage van € 2.- p.p. Aan toegankelijkheid voor mogelijkheden met rolstoelvriendelijke overnachtingen is ook gedacht in de regio, er zijn zelfs aangepaste routes aanwezig.

MineSite met zicht op Nationaal Park Hoge Kempen

Premium Park, luxueus ingericht met oog voor duurzaamheid
De contractduur voor verhuur, management en beheer geld voor vijftien jaar. Er werden hoge eisen gesteld als onderdeel van deze gebiedsontwikkeling aan de inrichting van het totale park. De watervilla’s, cottages, zijn luxueus ingericht en opgetrokken uit duurzame en hoogwaardige materialen.  Er zijn vier verschillende thema’s interieurs met de basisbeginselen van elementen, water, vuur, lucht en aarde. Gekozen heeft men voor houtskeletwoningen en is een batterijenpark aangelegd met zonneparken en drijvende zonnepanelen. Ook heeft men extra inspanningen verricht in de landscaping door versterking van de biodiversiteit. De aankomst procedure is nog steeds een thema dat nog niet geheel aansluit op de wensen van de gasten. De gasten krijgen armbandjes om hun cottages te openen, activiteiten te boeken, contactloos te betalen, of voor de toegang tot het zwembad en de lockers. Je moet dit gedurende het hele verblijf om je pols dragen, of in ieder geval bij je dragen. Betalen in het restaurant of de minimarkt met dit bandje is nog niet mogelijk. Dus je hebt niet alleen een polsbandje nodig maar ook de portemonnee of creditcard, al is het maar om lekker te dineren.

Interieur style Water, elektrische openhaard met kluisje, TV en luxe interieur

Meer informatie: Kijk op het CenterParcs fan forum, https://www.centerparcsinformatie.nl

Auteur: Hans van Leeuwen; Leisure Expert & Trendwatcher – Pleisureworld

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.