Comics Station: Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske

Comics Station: Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske

Midden in het centrum van Antwerpen, gelegen in het centraal station, bevindt zich sinds enkele maanden een totaal vernieuwend FEC indoor pretpark rond populaire Belgische stripfiguren. Meer dan 60 attracties, waaronder Europa’s grootste indoor glijbaan van wel 25 meter hoog. Het idee komt van drie initiatiefnemers: CEO Wim Hubrechtsen, Jeroen Jespers en Mark Kiekens die alle drie hun sporen verdiend hebben bij de Studio 100 Groep, bekend van de Plopsa parken.

Bekijk hier de introductie van Comics Station:

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”” extended_padding=”1″ background_color=”” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

Uit de serie: “Op avontuur in Vlaanderen”

Inleiding: “Op avontuur in Vlaanderen” – zoektocht naar unieke belevenissen
1. De overdekte camping: Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent
2. Comics Station: Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske
3. The Guiltfree Bakery: Belgische student onderneemster van het jaar
4. Food & Dine: Superette, Holy Foodmarket, MeatBalls
5. New Age in Doks: FEC O’Learys, Urban Soccer, ECarts
6. Vlaanderen: Proeftuin voor nieuwe ideeën en inspiratie

[/column]

Creatief Horeca Meubliair
Creatief Horeca Meubliair

Het gebouw telt vier verdiepingen en heeft een oppervlakte van ca. 6200m2. Op de bovenste verdieping is een restaurant en de merchandising shop gevestigd, die ook toegankelijk zijn voor het winkelend publiek. De attractie werkt met cashless payments; wie online een ticket besteld heeft, krijgt bij aankomst een gepersonaliseerde wristband. Dit is tevens je ID voor het indoor pretpark dat is gebaseerd op de verhalen van striphelden zoals Suske en Wiske, Jommeke, De Kiekeboes, De Smurfen en Lucky Luke. Met de wristband speel je allerlei computer- en shooting games en hou je een individuele score bij.

Europa's Grootste Glijbaan
Europa’s Grootste Glijbaan

De bereikbaarheid van het indoor pretpark is op zichzelf uniek. Per trein eenvoudig bereikbaar vanuit Nederland en Frankrijk, en onder het centraal station bevindt zich een hele grote parkeerplaats. Naast het Comics Station ligt de bekende Zoo van Antwerpen en wie ook nog wil funshoppen loopt via de Diamantenbuurt zo het centrum in. Met het unieke fietsenplan van Antwerpen heb je een heel groot bereik voor een toertocht.

Comics Station is gericht op vermaak voor de hele familie en groepen zoals verenigingen en scholen. De attractiewaarde van de huidige opzet zal leeftijden aanspreken tot maximaal 10 a 12 jaar. De thematisering is fantastisch, echter de stripfiguren zijn lang niet bij iedereen bekend (zeker voor de bezoekers van buiten België), ondanks dat het hier gezien wordt als cultureel erfgoed. Er zijn interactieve en mechanische attracties (bumpercard, droptower) en veel doe activiteiten.

Bumper Cars
Bumper Cars

Op het moment van ons bezoek was het hoogste aantal bezoekers op een dag ruim zevenhonderd en was het park nog niet alle dagen van de week geopend. Uit de reviews blijkt dat het vooral populair is als uitje op een regenachtige dag, voor een beperkte doelgroep met vooral jongere kinderen en een halve dag plezier, met als veel gehoorde opmerking een te duur entree kaartje.

Meer informatie: https://www.comicsstation.be/nl

Hans van Leeuwen, trendwatcher en adviseur in leisure

Suske, Wiske en Schanulleke
Suske, Wiske en Schanulleke

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”false” extended_padding=”true” background_color=”#efefef” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

Uit de serie: “Op avontuur in Vlaanderen”

Inleiding: “Op avontuur in Vlaanderen” – zoektocht naar unieke belevenissen
1. De overdekte camping: Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent
2. Comics Station: Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske
3. The Guiltfree Bakery: Belgische student onderneemster van het jaar
4. Food & Dine: Superette, Holy Foodmarket, MeatBalls
5. New Age in Doks: FEC O’Learys, Urban Soccer, ECarts
6. Vlaanderen: Proeftuin voor nieuwe ideeën en inspiratie

[/column]

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.