De Nationale Netwerk Lunch gaat internationaal

De markt en het consumentengedrag is de laatste jaren totaal veranderd. Recreatie en toerisme wordt steeds belangrijker, zowel op nationaal als internationaal niveau. Wat zijn in onze branche de wereldwijde trends voor 2016 en welke kansen mogen we niet laten liggen? Ondernemers laten zich bijpraten door diverse top sprekers tijdens de Nationale Netwerk Lunch op maandag 23 november a.s.

De 111 wereldtrends voor 2016

Ook dit jaar zet Pleisureworld de wereldtrends op een rij. De vele internationale en zelfs intercontinentale bezoeken aan pretparken, family entertainment centers, themahotels en vakantieparken van het afgelopen jaar staan aan de basis van de 111 Wereldtrends voor 2016. Trendwatcher Hans van Leeuwen haakt in op actuele veranderingen en consequenties voor recreatieondernemers.

Nieuw economisch perspectief in kamperen

Ramon van Reine (eigenaar van ACSI) weet als geen ander wat ons staat te wachten op het gebied van kamperen en vertelt wat het betekent dat de kampeer business aan de vooravond staat van grote veranderingen. Ramon onderbouwt zijn betoog aan de hand van relevante cijfers en ervaringen. Hoe kan de Europese campingondernemer nog verantwoord ondernemen en welke keuzes horen daarbij?

Transformatie naar resort & destinatie

De tijd van de camping, bungalowpark of dagrecreatie als op zichzelf staande operatie lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. We zien in ons land maar ook daarbuiten de opkomst van destinaties in leisure: een gebiedsontwikkeling waarin meerdere “bedrijven” al dan niet onder één paraplu een totaal gebied toeristisch op de kaart zetten. Denk aan ontwikkelingen dichtbij huis zoals de outlets van Bataviastad en Roermond.

En wat staat er met de regio Kaatsheuvel te gebeuren waarin de Efteling een voortrekkersrol vervult? Zien wij ook dat de traditionele camping transformeert naar een pretparkbeleving met themahotels? Wilt u hier meer over weten, kom dan luisteren naar de presentatie van Dim Hemeltjen (M2Leisure). De oorsprong van M2Leisure is het CenterParcs concept en het bedrijf is momenteel actief op meerdere continenten.

De Chinezen komen eraan!

Pleisureworld heeft het afgelopen jaar de ontwikkelingen in kaart gebracht van de camping en bungalowsector in China. Wat blijkt? De sector is booming! Echter laat de kwalitatieve uitvoering van vakantieparken op dit moment te wensen over. Hoe kunnen wij met onze expertise uit Nederland ondernemers daar helpen? Deelnemers aan de Nationale Netwerk Lunch ontvangen de TrendSpecial “De Chinezen komen eraan!”.

Geïnteresseerden in de Nationale Netwerk Lunch vinden meer informatie via pleisureworld.nl/events. Dit is tevens de locatie voor direct aanmelden.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.