Dormio Resort Maastricht

Dormio Resort Maastricht, het meest bijzondere vakantiepark

Wij waren alweer voor de vijfde keer te gast op dit bijzondere resort dat zijn voltooiing heeft bereikt sinds de opening van het wellness resort Maastricht –  SpaSereen en de verkoop van de laatste fase Mastervilla’s onderaan de Dousberg. Dit keer verblijven wij in een van de nieuwe appartementen met allemaal verschillende uitvoeringen waaronder Comfort, Luxe, Life Style, Bourgondisch, Penthouses en een exclusieve Torenwoning Castellum.

Auteur: Hans van Leeuwen

Dormio Maastricht Spa Sereen

Elk appartementencomplex heeft een ‘eigen’ plonsbad. Met een keycard kunnen alle gasten gebruik maken van deze exclusieve voorziening terwijl elders op het resort ook nog een stand alone zwembad aanwezig is voor algemeen gebruik. Op de bijgevoegde plattegrond kan men de diversiteit aan verblijfsaccommodaties zien waarbij ook een hotel niet meer mag ontbreken in een vakantiepark van de toekomst. Alle basisvoorzieningen van een ‘traditioneel’ vakantiepark heeft men geprobeerd een plaats te geven waarbij je je kunt afvragen of dit wel allemaal gelukt is? De hele opzet heeft meer weg van een traditionele Maastrichtse woonwijk waar het ultieme vakantiegevoel van rust, ruimte en natuur enorme waarde vertegenwoordigt. Op een van oudsher voor Maastrichtenaars memorabele locatie Dousberg verworden tot een iconisch vakantiepark.

Dormio Maastricht plonsbad zwembad appartement

De stads bungalow kent meerdere doelgroepen

Ook nu weer kan ik vaststellen dat men al vanaf het allereerste ontwerp idee wil inspelen op zoveel mogelijk verschillende gasten persona’s. Daardoor bereikt men een specifieke doelgroep met een zo breed mogelijk pallet aan gebruikers eigenschappen. Wel of geen honden liefhebber? Met of zonder kleine kinderen? Vriendinnen clubjes of een vrijgezellen weekend? Of de zakelijke markt, zoals standhouder tijdens de beurs in het MECC slapen buiten het centrum van Maastricht! Binnen dezelfde generaties heb je een enorm potentieel interesse gebieden, uiteenlopend van de concertreeksen met Andre Rieu tot aan de polonaise met Prins Carnaval. Een bezoekje aan Maastricht als City Tripper met een boottochtje van Rederij Stiphout of een bezoekje aan de The European Fine Art Fair – TEFAF.

Niet onbelangrijk is het voorzieningenniveau van de verschillende accommodaties in combinatie met het recreatieve aanbod op en rond het resort. Direct naast het resort ligt een mooie 18 holes golfbaan in een glooiend Limburgs landschap op de flanken van de Dousberg, De Maastrichtsche – International Golf Maastricht. Een andere bijzondere activiteit is Skibaan Dousberg en het al eerdergenoemde SpaSereen dat sinds kort onderdeel is van de landelijke organisatie Thermen Bussloo/Soesterberg/Berendonck/Bad Nieuweschans en het Banyan Centre van de familie Dolman. Voor de tennisbaan en/of fitness kan je terecht bij Club Pellikaan Maastricht.

Je boekt een Short-Stay voor een bezoekje aan Maastricht, Zuid-Limburg in combinatie met leuke activiteiten in een mooi luxe verblijf met alle gemak van dien. Zo kan je de fietsen huren op het resort dat gerund wordt door een lokale Limburgse ondernemer. De horeca dat is en blijft voor Dormio lastig voor dit Resort en ‘t Proeflokaal (bar- restaurant) en de Dousberg Snack lijkt meer op dat van alle bungalowparken en mist de allure van het bijzondere Resort. Anders geldt dat voor de receptie met lange openingstijden welke een combinatie met de mini supermarkt en bakery en koffie corner vormt. Vreemd dat men de receptie tot in de nachtelijke uurtjes bezet heeft maar deze service shop om acht uur s ’avonds sluit. Juist een City Resort bruist 24/7 is het niet? En waarom een kidsclub als de doelgroep juist ‘niet’ bestaat uit de Bollo of Koos Konijn Fanclub. Het zal wel te maken hebben met het fenomeen ‘keten’ en ‘kopiëren’, waarbij alles zoveel mogelijk centraal op elkaar moet lijken. Ook het Dormio Compas info kanaal kan mij niet helemaal bekoren met betrekking tot de gebruikers informatie en toepasbaarheid, te veel Dormio en te weinig Maastricht.

Fietsen huren bij Dormio Maastricht fietsverhuur

Waarom een van mijn favorieten!

De opzet van dit park sluit naadloos aan bij de locatie, regio en de bestemming Maastricht als USP. Je bent hier voor een ontdekking van de stad, Limburgse Land in combinatie met een gerichte activiteit met het Resort als uitvalsbasis. Het ontdekken vanuit een accommodatie met veel comfort en omgeven door luxe in de verschillende accommodaties die weer naadloos aansluiten op de doelgroep. De keuze om ook alles te moeten ‘aanbieden’ is een belofte van Dormio het iedereen naar de zin te maken wat overigens niet op alle onderdelen een meerwaarde betekent.

Wie naar de reviews kijkt ziet dat ook hier de schoonmaak van de accommodaties de grootste uitdaging is en structureel meer aandacht nodig is voor duurzaam onderhoud. Ten aanzien van de interieur afwerking zijn de appartementen duidelijk een verbetering ten opzichte van de eerdere fases in de ontwikkeling. De kwaliteit van de accommodaties, keuze van bouwmaterialen en technische installaties geven het geheel een volwassen en duurzame uitstraling. De opzet van de openbare ruimte lijkt op een gezellig traditionele Limburgse woonwijk; het groen met speelse voorzieningen in een natuurlijke setting en zo min mogelijk asfalt maar steentjes en natuurlijke verharding. De ontvangst/receptie is op een strategisch punt gelegen, direct bij aankomst op het centrale plein en biedt alle gasten de service die men nodig heeft tijdens een verblijf. Persoonlijk mis ik meer toeristische inspiratie om de regio te ontdekken.

Dit zijn de stakeholders van de Dousberg;

Dormio Resort Maastricht: https://www.dormio.nl/resorts-hotels/dormio-resort-maastricht
De Maastrichtsche – International Golf Maastricht: https://www.internationalgolfmaastricht.com/
Skibaan Dousberg: http://www.skibaan-dousberg.nl/
Club Pellikaan Maastricht: https://clubpellikaan.nl/club-maastricht
SpaSereen Maastricht: https://spasereen.nl/maastricht/

De receptie ontvangst met mini supermarkt zou veel meer een ontmoetingscentrum kunnen zijn met connectie met de omgeving. Ook hier meer One Stop Shopping van alle ‘Stake Holders’ die onderdeel uit maken van dit Resort maar veelal op zelfstandige basis opereren. Hier liggen enorme kansen voor nog meer optimale beleving en services voor toekomstige gasten. In de accommodaties mag wat mij betreft ook meer aandacht voor de regio naar voren komen, Limburgse Land komt tot uiting in het interieur maar denk bijvoorbeeld ook aan toeristische informatie door middel van bijvoorbeeld een belevingskaart a la PUUR Exloo of een Life Style Magazine… Mijn eindconclusie is dat vanuit de optiek als City Resort een van de meest geslaagde projectontwikkelingen in vakantieparken.

+ pre aankomst informatie + openingstijden receptie + schoonmaak appartement + ventilatie badkamer + kwaliteit bedden + groenvoorziening park + + zwembad + fietsen verhuur – toeristische informatie – beleving centrale plein – horeca

Artikel Hans van Leeuwen bij Dormio Maastricht

Meer informatie:

Deze vakantieparken zijn tot op heden bezocht; Parc Granuenta – Familie Resort Molenwaard – Cuber Suites Veluwe – Vakantiepark Landal PUUR Exloo – Dormio Resort Nieuwvliet-Bad – Warredal – Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad – Hof van Saksen – Zeeland Camping Zonneweelde, Buitengoed Beekhuizen – Dormio Resort Maastricht – Museumpark Archeon – Landal Marina Resort Well. Ons eerst volgende bezoek is; Safari Resort Beekse Bergen

Gekozen door de jury in de longlist: ‘Top 10 Meest innovatieve vakantieparken in de Benelux’

https://www.pleisureworld.nl/verkiezing-meest-innovatieve-vakantiepark-concept-in-de-benelux/

De 39 parken uit de longlist wordt gevraagd om hun medewerking om juryleden hun park te laten zien en beleven. De ervaringen van deze bezoeken worden gedeeld in diverse vakmedia. (waar onder Pretwerk.nl, NRIT Media, en Recreatief Totaal). De beoordelingsperiode loopt van juni 2023 t/m mei 2024. De verkiezing vindt plaats door een vakjury, die de vakantieparken niet alleen beoordeeld op consumentenwaarderingen, maar ook op bijzondere concepten en innovatie in de bedrijfsvoering. De bedrijven die in aanmerking komen voor deze prijs een voorbeeld voor andere ondernemers in de verblijfsrecreatie.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.