Drie producten genomineerd voor de Pleisureworld Noviteiten Award

Hoe creatief is de recreatieve sector? Ieder jaar zet Pleisureworld de meest opmerkelijke vernieuwingen in de recreatiesector op een rijtje. De jury had dit jaar de keuze uit tien producten met en zeer diverse achtergrond. Drie van deze innovaties zijn genomineerd voor de eindronde. De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 4 november op de beursvloer van de Recreatie Vakbeurs Hardenberg.

De drie genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

De KiteTender

Dit is een nieuw vaartuig dat de eigenschappen van kitesurfen en zeilen samenvoegt. In de boot ervaar je de snelheid van een kite, maar het is laagdrempeliger omdat je geen balans hoeft te houden op een surfboard. Volgens de jury heeft dit product de potentie om uit te groeien tot de volgende grote watersporttrend. www.kitetender.nl

De Digireceptie

Lang niet alle handelingen aan een receptie hoeven door mensen te worden uitgevoerd. Door de routinematige en simpele handelingen te automatiseren heeft de (receptie)medewerker meer tijd om aandacht te besteden aan de aspecten die te maken hebben met een gastvrije ontvangst. In sommige gevallen kan zelfs een doe-het-zelf receptie een oplossing zijn. Dit product werd ontwikkeld door Afas Software.
www.digireceptie.nl

De Oxboard

Oxboard is een compacte, eenvoudig bestuurbare en 100% elektrische personal transporter. Hoewel het vervoermiddel in de eerste plaats is bedoeld voor serieus vervoer, heeft het ook een hoge fun-factor. Het product werd dit jaar gelanceerd en is in korte tijd al aan een flinke opmars bezig. Het biedt recreatiebedrijven weer een nieuwe vorm van vermaak en is geschikt als verhuurobject. www.oxboard.nl

Wildcard

Drie producten haalden de nominatie net niet. Het verschil was echter dermate klein dat de juryleden deze producten nog een keer nader willen bekijken. Daarvoor is een wildcard beschikbaar gesteld door de organisatie van Pleisureworld. De producten die nog nader onder de loep worden genomen zijn:

Stratech Insight; actuele managementinformatie op je smartphone, tablet of pc.
De Aurorean; een sfeermaker waarmee je licht en geluid op een specifieke plek kunt inregelen.
Inklapbare hotelkamer van Flexotels; nu ook met eigen sanitair

Branchevreemd

De jury ervaart dat er steeds meer innovaties ontstaan buiten de recreatiesector, die vervolgens een recreatieve toepassing krijgen. Het is dan lastig om te beoordelen of de innovatie wel echt een vernieuwing is, of een bestaand product die een toepassing krijgt in een nieuwe markt. Bert van der Stoep van Vadesto, (de winnaar van 2014) licht het dilemma toe: “Vaak gaat het om nieuwe toepassingen van bestaande technologieën, waarvan moeilijk is uit te maken wat nu echt innovatief is. Wat die producten betreft worden in de beoordeling andere criteria belangrijker zoals de beleving, de uniciteit, de (brede) gebruiksmogelijkheden, de marktkansen e.d.”

De uitreiking

De jury van dit jaar bestaat uit: Reinoud van Assendelft van het gelijknamige leisure adviesbureau, Max van Leeuwen, innovatie-expert Leo Groote Instituut, Bert van der Stoep van Vadesto buitensport en winnaar van de innovatie award in 2014, Erik Hordijk van Borgingonline en Walter Jonker hoofdredacteur van Pretwerk.nl. De winnaar van de Pleisureworld Noviteiten Award wordt bekend gemaakt op woensdag 4 november om 17.00 uur op de recreatievakbeurs in Hardenberg in het netwerkpaviljoen van Pleisureworld.

Meer informatie: https://pleisureworld.nl//pleisureworld.nl/event/uitreiking-pleisureworld-noviteiten-award/

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.