Euro Attractions Show Berlijn 2017 opmaat voor succesvolle editie Amsterdam 2018

Ook deze editie van IAAPA’s Euro Attractions Show (EAS), Europa’s grootste attractiebeurs, is weer erg succesvol. De beurs en conferentie lopen nog tot en met vandaag, maar graag willen wij alvast een aantal opvallende gebeurtenissen en nieuwe ontwikkelingen met u delen. Een uitvoerige reportage van onze 3-daagse inspiratietour met fotoverslag volgt in een later stadium.

Nederlandse bedrijfsleven speelt een prominente rol

Als het gaat om innovatie en leveringen dan staat Nederland goed op de kaart! Zo maar enkele topleveranciers die wij gezien hebben: Van Egdom – EliPlay – Eibe – Vekoma Rides – Logatronics – ETF – Bright Buildings – Aqua Drolics – Jora Vision – Miniport World –  Water Games en More, Sidijk, De Haan en nog vele anderen.

Gesprekken op de beursvloer en tijdens workshops

Wij kwamen handen tekort om onze recreatie vrienden allemaal te kunnen spreken. Waaronder: De Bongerd, Tuitjenhoorn – Watergoed, Slijk Ewijk – O’Leary’s, Gent (België), – Rivieren Gebied Uiterwaarde – The Maxx, Ede – Hof van Saksen, Nooitgedacht – Dippie Doe, Best.

Zeer geslaagde studiereis van House of Leisure samen met Pleisureworld

De co-creatie van House of Leisure en Pleisureworld was zeer geslaagd, met bezoeken aan onder andere Hannover Zoo, nieuwe attractie Little Berlin en Karls Erlebnis Dorf. Deze laatste attractie, een Farm Attraction met gratis entree, hadden wij vijf jaar terug al gesignaleerd door het bijzondere businessmodel. Nu, vijf jaar later, isj de recreatiewereld wakkergeschud en rolt ineens iedereen over deze nieuwkomer. Zij bouwen volgend jaar 2.000 bedden en hebben op vijf locatie ruim 6 miljoen bezoekers. We hebben het hier over Karls.de, een agrarisch bedrijf dat aardbeien verkoopt.

Zoo Hannover

Bij Zoo Hannover is goed de invloed op bezoekersaantallen te zien bij de opening van een nieuwe attractie en de effecten op langere termijn. Ook meer persoonlijk entertainment en educatie wordt een steeds belangijker onderdeel van de beleving bij bezoekers.

Trends vooral in doorontwikkeling

Trends die wij gesignaleerd hebben zijn eerder doorontwikkelingen. Het Open Sky Zwembad van Bright Buildings is een opvallende innovatie door samenwerking met onder andere Van Egdom en Aqua Drolics.. Het aantal VR attracties rijst de pan uit, alhoewel de content soms te wensen over laat. De trampolineparken zijn booming evenals de opkomst van de waterpretpark attracties en uitdagende varianten hiervan zoals de Water Jump zullen komende jaren meer en meer te zien zijn.
Blijf ons volgen voor het uitgebreide verslag. Bent u er volgend jaar ook bij? Noteer alvast 25-27 september 2018 in uw agenda, met de locatie Amsterdam!

Hans van Leeuwen, Trendwatcher en Adviseur in Leisure

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.