File rijden naar hotspot Global Village

Ter voorbereiding en ondersteuning van de Studie & Netwerk Tour die Pleisureworld NRIT organiseert van 17 t/m 21 maart 2019, schrijft leisure consultant in de VAE, Sandra Reusen, uitgebreide productverslagen over de leisurelocaties en -ontwikkelingen, die aan bod zullen komen tijdens de reis. Gaat u mee? In deze blog staat centraal leisure locatie: Global Village (dit seizoen de 23e editie). Aan het einde van deze blog treft u een samenvatting/overview van dit artikel aan.

[column width=”1/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Global Village

6 miljoen bezoekers

‘Iemand’ raadt ons aan er op tijd te zijn (dus 16:00 uur), want ben je iets te laat, dan is het file rijden naar deze hotspot en dat schijnt echt iedere dag tijdens het seizoen aan de hand te zijn. Voor Global Village telt het seizoen slechts 5 maanden, want in de andere 7 maanden is het te heet om dit ‘openlucht evenement’ te bezoeken. En inderdaad, ‘iemand’ heeft gelijk! Eenmaal binnen krioelt het van de mensen: een handje vol locals en Westerse expats, en veel, heel veel Indiërs en toeristen. Global Village trekt jaarlijks tussen de 5,5 en 6 miljoenen bezoekers (in 2017: 5,6 mlj.). Dat is te begrijpen, Global Village omvat een sterk intercultureel concept en is daardoor erg laagdrempelig (en zeker met zo’n entreeprijs!). Doen ze goed!

Ontvangst TOP

De ontvangst is indrukwekkend: via een soort van ‘wereldplein’ (met natuurlijk een miniatuur van de Burj Khalifa, de Eifeltoren en het vrijheidsbeeld van NY), loop je door een straat naar het beginpunt van de landenpaviljoens. Onderweg komen we het eerste ‘spektakel’ (of ‘show’ zoals ze het hier noemen) tegen; een hoop herrie makende open jeep met enthousiaste dansers en muzikanten erop, vakkundig rijdend door het publiek en dat de bezoekers moet opzwepen. Het werkt!

Celebrate the diverse cultures

Aangekomen bij de 27 landenpaviljoens. Hier kun je eindeloos winkelen (in tal van winkeltjes en kraampjes) en leuke, lokale hebbedingetjes scoren zoals oosterse kruiden, Spaanse olijfolie of een Perzisch tapijt. Het geeft ons een heus ‘street bazaar’ gevoel, mede veroorzaakt door de (h)eerlijke geuren die worden verspreid vanuit de lokale eetkraampjes. Het grootste paviljoen in Global Village is van India en telt meer dan 300 kraampjes. “Global Village celebrate the diverse cultures” is de missie statement. Vrij vertaald brengt Global Village een ode aan Dubai met haar internationale immigranten- en expatcultuur, waarvan de India-populatie de grootste is in Dubai.

Ga na overzicht landenpaviljoens, verdeeld in 6 regio’s: Paviljoens GV

Download hier de plattegrond van Global Village: Map GV

[column width=”1/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Leuk: op een kunstmatig kanaal kun je een boottochtje maken met een dhow (een traditioneel Arabisch zeilschip).

Slim verdienmodel

Door naar het pretpark Carnaval met meer dan 50 attracties en behendigheidspellen. Leuk voor de kids, minder voor de ouders, tenzij je over een goed gevulde portemonnee beschikt. #AU! Alles in dit deel van Global Village is tegen betaling mogelijk, maar duur. Jammer, maar ook wel weer begrijpelijk met zo’n lage entreeprijs. We spreken af dat ze ieder 2 attracties mogen kiezen. Ouders moeten mee, want de kinderen zijn nog te klein om alleen in een attractie te mogen… volgens Global Village dan. Okay, het geld moet ergens verdiend worden, slim.

Gave shows

Gedurende het seizoen staan er dagelijks veel shows geprogrammeerd in Global Village, zoals diverse kindershows, Bollywood Shows en (iedere vrijdag) concerten van bekende artiesten. Wij besluiten naar de Superloop Stunt Show te gaan in de Stunt Arena. Ook hier geldt, wees op tijd, want deze, 1.200 zitplaatsen tellende, arena is binnen enkele minuten helemaal vol. Tijdens de 20 minuten, op adrenaline gebaseerde, show, kan het uitgelaten publiek de bewegingen van deze waaghalzen toejuichen. Woehoehoe! Voor wie van driftende auto’s, kleine en grote monstertrucks en salto makende motorstunts houdt. Echt heel gaaf en dat alles onder het genot van een heavy metal soundtrack. Yes! Een aanrader!

Een aanrader! Kijk hier voor de trailer van de stuntshow: Stuntshow Global Village

[column width=”1/4″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/4″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/4″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/4″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Noviteiten in seizoen 2018-2019

Ieder seizoen voegt Global Village nieuwe producten toe. Dit seizoen onder andere:

 • Floating market: een drijvende markt waar je ondergedompelt wordt in een internationale, culinaire markt, verdeeld over +/- 40 bootjes gelegen voor het Verre Oosten Paviljoen.
 • In het ‘family FunFair Park Carnaval’ zijn zeven nieuwe attracties waaronder het 58 meter hoge reuzenrad ‘Wheel of the World’. ‘Circus Circus’ is een nieuw theater waarin spectaculaire circusacts worden tentoongespreid.
 • Niet nieuw maar wel bijzonder vind ik ‘Heritage Village’ die het verhaal vertelt over de geschiedenis van het Midden-Oosten en waar je onder andere gave zandkastelen kunt bewonderen.

Poffertjes

Na al dit ‘geweld’ is het tijd om huiswaarts te keren. Ondertussen is het donker geworden en wordt het park helemaal verlicht door duizenden lampjes, heel mooi. We pikken nog even een portie Hollandse poffertjes mee. Nederlander ben en blijf je!

Ook naar Dubai & Abu Dhabi?

Ga mee op de Studie & Netwerk Tour van 17 t/m 21 maart 2019. Leer tijdens de studiereis de leisure wereld van VAE kennen en alle innovatieve hotspots die hier zijn/worden gerealiseerd de laatste en komende jaren.

Meer informatie: Studiereis Dubai & Global Village
Meer informatie over deze leisure locatie: Global Village

Maasalaamah, Sandra

Auteur: drs. Sandra Reusen
Leisure Consultant UAE Pleisureworld NRIT
Email: sandra@pleisureworld.nl
LinkedIn: Sandra
Fotografie in deze blog: Sandra Reusen

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

SAMENVATTING / OVERVIEW

Leisure spot: Global Village

Global Village

Het concept
Een groot evenemententerrein globaal verdeeld in 3 thema’s: shopping, dining en entertainment.

Facts
27 landenpaviljoens (waarin zo’n 75 culturen worden tentoongespreid);
Ontelbaar veel winkeltjes/kraampjes;
23 restaurants en cafés;
120 kiosken met keukens uit het Verre Oosten tot het Midden-Oosten; Azië, Europa, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika.
13.000 (cultural) shows / events geprogrammeerd over 159 dagen met op iedere donderdagavond 'de Parade of the World'.

Hoofdact
Super Loop Stunt Show (https://m.youtube.com/watch?v=mtC-6cWAZ8E)

Ontstaan
1996 (seizoen 2018-2019 is de 23e editie)

Afmeting
1,6 miljoen m2

Entreeprijs
15 dirham p/p (nog geen € 3,50)

Openingstijden
16.00-00:00/00:00 of 01:00
Op maandag is het ‘family day’. Toegang is dan voorbehouden aan vrouwen, kinderen en gezinnen.

Aantal bezoekers p/j
+/- 6 miljoen gasten gedurende 5 winter maanden 

Pluspunt
Lage entreeprijs en de gratis shows

Beoordeling
9

Aanraden?
Zeker, absolute must see & do!

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.