Food & Dine in Trendsettend Antwerpen & Gent: van Superette tot Holy Foodmarket en een keten van meatballs

Meerdere keren per jaar trekken wij erop uit om nieuwe innovaties en vooral bijzondere verhalen van ondernemers in de dop te ontdekken. Het zijn juist deze ontwikkelingen die aan de basis staan van nieuwe trends. Maar hoe ontdek je die pareltjes? Dat kan alleen wanneer je bereid bent om van gebaande paden af te gaan. Bijvoorbeeld door je te laten leiden door locals waarmee je in gesprek raakt tijdens een bezoek aan een metropool.

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”false” extended_padding=”true” background_color=”#efefef” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

Uit de serie: “Op avontuur in Vlaanderen”

Inleiding: “Op avontuur in Vlaanderen” – zoektocht naar unieke belevenissen
1. De overdekte camping: Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent
2. Comics Station: Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske
3. The Guiltfree Bakery: Belgische student-onderneemster van het jaar
4. Food & Dine in Trendsettend Antwerpen & Gent: van Superette tot Holy Foodmarket en een keten van meatballs
5. New Age in Doks: FEC O’Learys, Urban Soccer, ECarts
6. Vlaanderen: Proeftuin voor nieuwe ideeën en inspiratie

[/column]

Op deze manier werd ik weer verrast tijdens ons bezoek aan Gent, waar we in de Superette belandden. Horeca in een omgebouwde supermarkt, waar alle producten op de kaart rechtstreeks van het platteland komen. Bij elk gerecht wordt verwezen naar de bron van de ingrediënten. Het verhaal wordt breed uitgemeten: wat het biologisch maakt en waarom het verantwoord is, maar het is ook nog eens smakelijk bereid.

Buurt restaurant De Superette
Buurt restaurant De Superette

Bakkerijgevoel zorgt voor meer smaak en sfeer

Het lokaal is elke avond uitverkocht, ondanks de ligging in een woonwijk buiten het toeristisch centrum. De ingrediënten wisselen dagelijks, en daarmee dus ook de kaart. De bediening bestaat uit hippe millennials. Het succes van de Superette zal naar andere grotere steden worden uitgerold.

https://pleisureworld.nl//www.de-superette.be/

[column width=”1/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De Superette, sfeervolle en nonchalante ambiance
De Superette, sfeervolle en nonchalante ambiance

[/column]

[column width=”1/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Ambachtelijk - klaarmaken waar je bijstaat
Ambachtelijk – klaarmaken waar je bijstaat

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Een echte houtoven voor de bereiding van het eten
Een echte houtoven voor de bereiding van het eten

[/column]

Holy Food Market

Wie op zoek gaat naar trends in Foodmarkets moet zeker de Holy Food Market in Gent niet overslaan. De Baudelo-abdij in het centrum van Gent kreeg hiermee een unieke nieuwe bestemming. Juist bij de zo katholiek gezinde Zuiderburen heeft men in deze locatie dit jaar een heuse Foodmarket geopend. Het concept is intussen bekend: een verzameling van allerlei soorten eettentjes vanuit verschillende windstreken. Een van de huurders heeft zich hier laten inspireren door het gebouw, en daar een totaal eigentijds foodconcept bij ontwikkeld: een assortiment van hosti’s met diverse zelfgemaakte tapenades.

Het concept kent nog wel wat opstartproblemen; er is behoorlijk veel aanbod en daar is heel wat traffic voor nodig, gedurende de hele week. Men is dan ook naarstig op zoek naar nieuwe impulsen, zoals de zakelijke markt en het organiseren van culturele manifestaties en muziekavonden.

https://pleisureworld.nl//holyfoodmarket.be/

Holy Foodmarket - food inspiratie door de kerk
Holy Foodmarket – food inspiratie door de kerk

Balls ’n Glory

Voor meer inspiratie gaan we van Gent naar Antwerpen, naar het schipperskwartier en het eilandje, waar men van een vervallen deel van de stad een trendy buurt probeert te maken. Tal van bijzondere eettentjes, musea en bijzondere architectuur laten het havengebied transformeren naar een gewilde toeristische bestemming. Precies zo’n plaats waar je veel nu nog nieuwe en uitdagende food- en winkelconcepten zult vinden. Eén daarvan is Balls ’n Glory, die ‘s werelds allerlekkerste gehakt- & vegetarische ballen serveert. Met een lekker Belgisch biertje en een eerlijke, met de hand gedraaid en beroemde meatball: een genot. Wist u dat dit een keten in opkomst is? In België zijn er reeds 4 vestigingen en liggen de ballen zelfs al bij supermarktketen Delhaize.

https://pleisureworld.nl//ballsnglory.be/

Meat Balls
Meat Balls

Felixpakhuis

In dezelfde wijk in Antwerpen, naast Balls ’n Glory, ligt het Felix Pakhuis. Echt inspirerend, niet alleen vanwege het eten en de bijzondere locatie, maar ook door de medewerkers en de wijze waarop zij in staat zijn om in het decor van het pakhuis telkens een ander festijn te organiseren. Zo kun je hier trouwen, maar ook kidsbrunchen of foodchillen aan de Haven.

https://pleisureworld.nl//felixpakhuis.nu/

Restaurant doet het altijd in locatie industrieel erfgoed
Restaurant doet het altijd in locatie industrieel erfgoed

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”false” extended_padding=”true” background_color=”#efefef” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

In deze serie: “Op avontuur in Vlaanderen” zullen nog volgen:

5. New Age in Doks: FEC O’Learys, Urban Soccer, ECarts
6. Vlaanderen: Proeftuin voor nieuwe ideeën en inspiratie

Reeds verschenen:

Inleiding: “Op avontuur in Vlaanderen” – zoektocht naar unieke belevenissen

De overdekte camping: Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent

Comics Station: Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske

The Guiltfree Bakery: Belgische student onderneemster van het jaar

Food & Dine in Trendsettend Antwerpen & Gent: van Superette tot Holy Foodmarket en een keten van meatballs

[/column]

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

  • Hof van Saksen
  • Landal Greenparks
  • PUUR Exloo
  • Julianahoeve
  • Aqua Best
  • Wunderland Kalkar DE
  • Beerze Bulten
  • Groepen.NL
  • Gemeenten Lelystad
  • Gemeente Zwolle
  • Midden Limburg
  • Provincie Drenthe
  • TCV Terschelling
  • Kontour Vastgoed
  • Eiland van Maurik
  • Camping Betuwe
  • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

    Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

    Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

    Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.