Geslaagde Vakdag ‘Het Vakantiepark van de Toekomst’

Met bijna 400 bezoekers werd er gesproken over trends en ontwikkelingen binnen deze branche

De Vakdag ‘Het Vakantiepark van de toekomst’ heeft op 8 juni plaats gevonden in het Efteling Theater te Kaatsheuvel. Met bijna 400 bezoekers is er deze dag volop aandacht gegeven aan nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van vakantieparken. Aan het einde van de middag vond de uitreiking van de eerste Trofee van ‘Het Vakantiepark van de Toekomst 2017’ plaats, deze werd overhandigd aan Vakantiepark de Beerze Bulten.

Op de Vakdag werd er aandacht gegeven aan het onderwerp ‘Het Vakantiepark van de Toekomst’ door middel van presentaties door ruim 15 top sprekers zoals Iwan Groothuis / Directeur Vakantiepark De Krim|Texel en Steve van den Kerkhof / CEO Plopsa Group. Ook was er een beursplein opgezet waar ondernemers met een eigen stand het publiek wisten te enthousiasmeren.
Gedurende de dag werden er rondleidingen gegeven door medewerkers van de Efteling over het nieuw gerealiseerde vakantiepark het Loonsche Land op het Efteling terrein. Dit park heeft een bijzondere landscaping en heeft begin juni dit jaar de deuren geopend voor publiek. De bijna 400 bezoekers hebben als een van de eerste gasten ook een kijkje kunnen nemen in de diverse vakantiehuisjes op het park.

[column width=”1/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Rondleidingen voor bezoekers door het nieuwe Vakantiepark ‘Het Loonsche Land’ van de Efteling

Uit de diverse presentaties is gebleken dat er meer wordt ingezet in duurzaamheid bij de vakantieparken en de kampeerder van de toekomst het liefst in luxe accomodaties geinteresseerd is. Daarnaast hebben ook een aantal ondernemers aangegeven wat voor hen nieuwe concepten zijn waar ze zich mee bezig (gaan) houden de komende tijd. Zo zal er een evenementenzaal gerealiseerd worden bij Vakantiepark De Krim op Texel, is er kortgeleden een Family Entertainment Center opgezet bij Vakantiepark de Beerze Bulten en kan er binnenkort overnacht worden tussen de dieren bij het nieuwe Safaripark Beekse Bergen. Al met al veel nieuwe toekomstgerichte ontwikkelingen binnen de Vakantieparken.

[column width=”1/2″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/2″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]


[/column]

Presentaties en interactie met het publiek

Vanwege al deze bijzondere ontwikkelingen en het stimuleren hiervan bij alle Vakantieparken wordt er jaarlijks een trofee overhandigd op de Vakdag voor ‘Het Vakantiepark van de Toekomst’. Dit jaar is de trofee voor het eerst uitgereikt en heeft Vakantiepark de Beerze Bulten deze prijs in ontvangst mogen nemen. Eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn gaf eerder op de dag een presentatie over ‘Het Beerze Bulten gevoel’ en de recente ontwikkelingen zoals het Familiy Entertainment Center ‘Giga Konijnenhol’.

[column width=”1/2″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

[column width=”1/2″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Uitreiking trofee ‘Het Vakantiepark van de Toekomst’ aan Vakantiepark Beerze Bulten

Volgend jaar wordt de tweede editie van de Vakdag ‘Het Vakantiepark van de Toekomst’ gehouden op 12 juni in een van de beste Vakantieparken van Nederland; TerSpegelt. Bent u er ook (weer) bij? Meld u dan nu alvast aan via info@hetvakantieparkvandetoekomst.nl. Tot dan!

Originele fotobestanden (gebruikt in dit persbericht) kunnen via deze link gedownload worden: https://we.tl/4PhXCM71UB

Video impressie gemaakt door ‘Reis met je Hart’:

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.