Grote opkomst Inspiratie Meeting Pleisureworld

Wat begon als het idee om wat van onze relaties uit te nodigen om zo met een clubje bekenden bij elkaar te komen, voorafgaand aan de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg, eindigde met een uit de hand gelopen opkomst en een volledige bezetting in de gloednieuwe horeca van het Giga Konijnenhol in de Beerze Bulten. Met maar liefst zo’n 80 personen begonnen we de ochtend aan de koffie en een stuk worteltjestaart. Dat er behoefte is aan kennis, inspiratie en ontmoetingen is wel duidelijk. Het uitgebreide kennisprogramma van de beurs van voorheen verplaatste zich deze ochtend naar Beerze waar de genodigden zich lieten inspireren door het verhaal van Beerze Bulten, de 111 Wereldtrends van Pleisureworld en presentaties van ondernemers met vernieuwende ideeën.

“Als je wilt groeien, moet je inzetten op kwaliteit”

Geloof het of niet, maar deze uitspraak wortelde zich al eind jaren ’80 (!) in de organisatie van de Beerze Bulten. Gerrit Jan Hagendoorn vertelde hoe zijn opa en later zijn ouders het traditionele kampeerbedrijf al naar een hoger plan tilden. De sporthal met knutselzaal werd zo een Giga Konijnenhol. Wat begon als een slechtweervoorziening voor verblijfsgasten, groeide min of meer spontaan uit tot succesvolle dagrecreatie.

De upgrade van het Giga Konijnenhol, die vorige winter werd gerealiseerd, werd vol lof bewonderd door de aanwezigen. Met meer daglicht, een verbreding van de activiteiten, een nieuw horecaconcept, een fijne zitplek voor de ouders heeft het een frisse uitstraling van deze tijd. Active Constructions bouwde een nieuwe speelconstructie, die ook voor iets oudere kinderen interessant is. Ook de bowling is een succesvolle toevoeging gebleken. Inmiddels is de camping uitgegroeid tot een recreatiebedrijf met jaarronde exploitatie, eigen evenementen en tal van andere activiteiten.

Voorproefje van de 111 Wereldtrends: “Dagje uit waar je ook kunt slapen”

Komend jaar brengt Pleisureworld de vernieuwde versie van de 111 Wereldtrends uit. Hans van Leeuwen gaf als trendwatcher een teaser. Centrale boodschap vooraf: we zien een verschuiving van de verblijfsrecreatie naar een “dagje uit waar je ook nog kunt slapen”. De verbreding die al jaren bezig is neemt nog verdere contouren aan. Nog enkele kernwoorden uit de presentatie: mondialisering, vervagende grenzen, het belang van formules en ketens, verbreding in activiteitenaanbod, F.E.C.’s, one food concept stores, pop-up pretparken en verbijzondering van de buitenruimte.

De Ovi Tracker: een van de mogelijkheden van NB-IoT

Narrowband Internet of Things. Dat is een nieuwe technologie die we in de sector in onze oren moeten knopen, aldus Maurice Andersen van Oviphone Europe. Deze nieuwe internationale standaard werkt op een andere frequentie en is gekoppeld aan het bestaande mobiele netwerk, maar dan met een wel 10x sterker signaal. Dus: een veel groter bereik. Een ander voordeel is dat het veel minder energie vraagt dan de huidige connectiviteit.

De Ovi Tracker is een klein apparaatje van slechts 4 bij 4 centimeter, wat simpelweg de locatie kan doorgeven. Voor onze branche biedt dit tal van mogelijkheden. Denk aan op je smartphone precies kunnen zien waar je kinderen zich bevinden. Of wat de locatie is van de meest dichtstbijzijnde BHV’er. Samen met het bedrijf Uwwifispecialist bekijkt Oviphone op het moment de mogelijkheden om een schakeling te maken met Wifinetwerken. De Ovi Tracker is slechts één van de vele voorbeelden van wat the internet of things en connectiviteit tussen tal van apparaten te bieden heeft.

Van Drentse camping naar Drenthe Xperience met eigen waterpark

Een sprekend voorbeeld van campingeigenaren die zoekende zijn naar nieuwe manieren om eruit te springen met hun bedrijf: Roger Langenbach en Marjolein Vos hebben enkele jaren geleden reeds een outdoorbedrijf gekoppeld aan de camping De Lente van Drenthe, en zagen een schitterende mogelijkheid letterlijk voor hun neus liggen: de stranden van de nabije zandwinning bij ’t Nije Hemelriek waar ruimte was voor het ontwikkelen van een nieuwe attractie.

Voor de zomer van 2018 moet hier een vernieuwend waterpark gaan verrijzen, met een mix van allerlei stoere attracties. Van waterspringschansen en een waterobstakelbaan tot een pump track en giant swing. Het park richt zich hiermee mede op de iets oudere doelgroep, waarvoor nu in Noord Nederland eigenlijk maar heel weinig te doen is.

En hoe liep het nu af met de panda’s?

In sneltreinvaart vloog het programma voorbij, gevolgd door een rondleiding door het zwembad en sauna, wellness en fitness van de Beerze Bulten en afsluitend een gezellige lunch. Voor wie de toelichting op het Panda-effect van Ouwehands heeft gemist: hou de blog van Pleisureworld in de gaten!

Deze ochtend was voor ons in ieder geval weer een leuke opmaat naar de organisatie van onze Vakdagen in 2018, waarvan de eerste gepland staat op 22 maart, Het Nieuwe Dagje Uit. U bent er toch zeker ook bij?

Wij danken uiteraard nogmaals de familie Hagendoorn voor het fantastische ontvangst!

Hans van Leeuwen, Trendwatcher en Adviseur

Meer informatie: www.beerzebulten.nl

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.