Halloween en Oktoberfeest als grote publiekstrekkers!

Het zijn de grote volksfeesten uit het buitenland die hun intrede doen binnen de Nederlandse attractie industrie en ontwikkelen zich als grote publiekstrekkers. Onlangs nog kwam attractiepark Drouwenerzand in het nieuws met zijn investering in een heus Haunted Haus met grimeurs, acteurs, complete sfeerverlichting en aankleding. Wat verklaart het succes?

Veelvoud aan inkomsten
Voor jaren terug had iedereen nog het idee dat de attractie of de verblijfsaccommodatie op een park zelf nog zorgde voor hoogste opbrengsten. Zij die beter weten, zien dat inmiddels een arrangement of packagedeal het veelvoud hiervan aan inkomsten genereert. Zie daar de opkomst van de Oktoberfeesten met entreekaartjes van bijna € 100,- p.p. of de vele Halloween-evenementen. In attractieparken, maar ook steeds vaker bij grootschalige verblijfsaccommodaties.

Met groot succes
Onlangs waren wij van Pleisureworld zelf nog te gast in het Duitse Europa-Park waar meer dan 160.000 (!!!) pompoenen, 100.000 herfstplanten, talloze skeletten en andere versieringen garant staan voor een bijzondere beleving. Voor de échte horror-liefhebbers zijn er weer de alom vermaarde ”Horror Nights”. Elke avond staan duizenden mensen in de rij voor de schrik van hun leven in één van de Haunted Hauses.

Bijzonder themaverhaal
Halloween speelt in op de behoefte van bijzondere belevenissen met een verhaal. Het thema bestaat in hoofdzaak uit scare actors en live entertainment in een bijzondere entourage waarbij de bestaande voorzieningen aangekleed worden en als decor dienen. Bij de hele professionele uitvoering wordt het Halloween evenement vaak op een aparte locatie georganiseerd en opgebouwd als tijdelijke voorziening. Bezoekers betalen een apart entreebedrag.

Haxe braten und wurst
Ook de Oktoberfeesten als traditioneel Duitse folklore worden steeds vaker aangegrepen als aanleiding om een dergelijke culturele feestavond op de agenda te plaatsen enerzijds als extra attractie in het programma en anderzijds ook als een verdiencomponent.

Meer weten over actuele trends en ontwikkelingen? Bezoek dan het congres 101 wereldtrends in leisure van trendwatcher Hans van Leeuwen op dinsdag 28 oktober bij Recreavak Goes!

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.