Hof van Eckberge is beste samenspeelplek van 2014!

Hof van Eckberge in Eibergen is door de jury van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award uitgeroepen tot beste samenspeelplek van het jaar. Het speelparadijs wordt daarmee beloond voor de integrale aanpak van toegankelijkheid voor zowel kinderen met als zonder beperking. Initiatiefnemers Maarten Reimes en Carine Grijsen namen maandagmiddag tijdens het Speeltuinbendecongres de prestigieuze award in ontvangst.

Prestigieuze award
Hof van Eckberge mag zich een jaar lang beste samenspeelplek van het jaar noemen. Daarnaast ontving de winnaar een trofee en een aanmoedigingsprijs van € 500,-. De verkiezing van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Belangrijkste doel is het zichtbaar maken en belonen van ondernemers die met toegankelijkheid bezig zijn. De NSGK Speeltuinbende hoopt hiermee ook andere ondernemers te inspireren.

Mystery visits en testdagen
Juryleden Maria Ouwehand (NSGK), ouder-kindteams van de NSGK Speeltuinbende, paralympisch sporter Kees-Jan van der Klooster en Hans van Leeuwen (Pleisureworld) trokken de afgelopen periode door het land om de inzendingen te beoordelen op speelwaarde én innovatie. De andere genomineerden waren Camping ’t Reestdal (Balkbrug) – Camping de Vierbannen (Ouwerkerk) – Fun-ie-Fit (Almelo) – Outdoor Laarbeek (Beek en Donk) – Speeltuin de Roetsj (Sittard) en Stadspark Groningen. Maria Ouwehand: “Wij zijn ontzettend onder de indruk van alle nominaties en willen alle deelnemers bedanken voor hun inzet. Hiermee zijn we weer een stap dichterbij ons doel van toegankelijkheid én speelwaarde als een vanzelfsprekendheid voor iedere speelplek in Nederland.”

De NSGK Speeltuinbende komt eraan!
De uitverkiezing van de beste samenspeelplek maakt onderdeel uit van een landelijke campagne van de NSGK Speeltuinbende in samenwerking met Pleisureworld om alle speelplekken in Nederland toegankelijk te maken voor zowel kinderen met als zonder beperking. Ook het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!” had tot doel om ondernemers met plannen voor toegankelijkheid verder te helpen.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.