Het ideale dagje uit voor de bezoeker anno 2018

Ontmoet (inter)nationale experts binnen de recreatiebranche tijdens de Vakdag ‘Het nieuwe dagje uit’

Het aanbod van Family Entertainment Centers in nederland is voorgaande jaren flink gestegen. Steeds meer ondernemers breiden hun aanbod uit met innovatieve samenstellingen van activiteiten en spelen in op actuele en vooral ook internationale trends. Het afgelopen jaar hebben we vooral het aanbod van de verschillende activiteiten binnen een FEC zien groeien. Maar wat is nou het ideale dagje uit voor de bezoeker van 2018? Is deze bezoeker op zoek naar een trampolinepark, escaperoom of springt het gethematiseerde pretpark er boven uit?

Wat eerder stand alone bedrijven waren, opereert nu gezamenlijk onder een dak. Denk aan al die fabriekshallen en oude tennishallen met een bowlingbaan of de traditionele indoorspeeltuin. Deze activiteiten kruipen steeds vaker bij elkaar, en een Family Entertainment Center is geboren. Wie de markt in de gaten houdt, ziet dat er ook heel veel grootschalige vastgoedontwikkelingen zijn in het hele land, gecombineerd met leisure.

Het antwoord op de vraag waar de bezoeker van het nieuwe dagje uit anno 2018 naar op zoek is wordt gegeven tijdens de Vakdag ‘Het nieuwe dagje uit’ op donderdag 22 maart bij Superfun te Amersfoort. Uiteraard komen er tijdens deze dag veel meer vragen binnen het vakgebied aan bod en worden er trends en ervaringen besproken door middel van presentaties en workshops.

Eric Achterberg Oprichter van The Maxx en eigenaar Speeltuin Schatkids vertelt over zijn ervaringen tijdens de Vakdag Het nieuwe dagje uit 2018. Het lijkt namelijk een logische opstap om van een Indoor Speeltuin door te groeien naar een Family Entertainment Center. Daarbij lijkt een logisch gevolg dat stand alone bedrijven het moeilijker krijgen door een te eenzijdig aanbod dat niet geheel meer inspeelt op het veranderende verwachtingspatroon van de gast. Kloppen deze aannames?
Ook komen er trends uit het buitenland aan bod. Zo is er midden in het centrum van Antwerpen, gelegen in het centraal station van Antwerpen, een totaal vernieuwend FEC Indoor Pretpark te vinden rond populaire Belgische stripfiguren. Didier van Weyenberge Parkdirecteur Comics neemt je tijdens zijn presentatie op 22 maart mee in zijn verhaal.

Benieuwd naar de kansen voor uw bedrijf? Meld u dan aan voor Het Nieuwe Dagje Uit op https://pleisureworld.nl//www.hetnieuwedagjeuit.nl. Vol inspiratie, internationale sprekers, workshops en de laatste innovaties. Neem contact op via info@hetnieuwedagjeuit.nl.

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”false” extended_padding=”true” background_color=”#efefef” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

De Vakdag ‘Het nieuwe dagje uit’ wordt jaarlijks georganiseerd door Pleisureworld. Al meer dan vijftien jaar is Pleisureworld als adviesbureu dé inspiratiebron voor recreatie en toerisme in binnen en buitenland, met als doel het inspireren en adviseren van recreatieondernemers, toeleveranciers en toeristische organisaties.

[/column]

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.