In gesprek met (jonge) recreatieondernemers op Texel

Ter voorbereiding op onze 2-daagse Inspiratie Tour Rondje Noord-Nederland brachten wij een bezoek aan het eiland Texel, waar een van ons te bezoeken locaties van deze tour is gevestigd. Wij raakten op dit eiland in gesprek met een aantal (jonge) recreatieondernemers. Lees, een voor een, het verhaal over ‘hun parels’ op dit eiland.

Mocht u nog deel willen nemen aan onze Inspiratie Tour van deze maand, meld u dan hier aan.


Boutique Hotel Texel

Eens in de zoveel tijd kom je ze tegen: vrienden die je lang niet hebt gezien, maar met wie je zo de draad weer oppakt. Bij wie je je vanaf de eerste minuut weer helemaal welkom voelt. Precies dát gevoel van thuis-zijn ervaren onze gasten bij Boutique Hotel Texel.

“Taste the passion & feel at home”

Het enthousiasme waarmee onze gasten worden onthaald, werkt absoluut aanstekelijk. Maar wat wil je ook: persoonlijke aandacht komt hier vanuit het hart.

‘Hotels zoals ‘t hoort’ zijn er al genoeg, vinden wij bij Boutique Hotel Texel. Natuurlijk staan kwaliteit en perfectie ook hier voorop, maar het devies ‘zo doen wíj het’ weegt net zo zwaar. Dat merk je aan het enthousiasme waarmee het team samenwerkt, de persoonlijke aandacht welke deze voor haar gasten heeft, de eco-chique inrichting en de compleetheid van de faciliteit met haar restaurant, en spa. Luxe en een tikkeltje Texelse eigenzinnigheid gaan hier heel goed samen. Eén ding mag duidelijk zijn: we houden niet van middelmatigheid. Maar dat verwacht je ook niet van goede vrienden, toch?!

Boutique Hotel Texel staat niet zomaar op Texel, het is compleet met het eiland vervlochten. Op tafel in ons restaurant Gusta vers van eigenland en het eiland alleen maar mooie gerechten met de beste ingrediënten die het Waddeneiland te bieden heeft. In de wellness (Spa Woolness) vernieuwende behandelingen waarbij eilandse ingrediënten de basis vormen. Wat dacht je van een Wolbad van echte Texelse vette schapenwol of een warme full body lanolinepakking. En dan nog te zwijgen over het team dat met veel plezier de leukste insider tips voor een anders-dan-anders dagje eiland influisteren.

Tsja, om bij vertrek te spreken over ‘vrienden voor het leven’ gaat misschien wat ver, maar bij Boutique Hotel Texel komen we wel heel dicht in de buurt.

Een thuisbasis

En op de vraag wat wij onze gasten mee geven; een thuisbasis om vanuit daar het eiland te ontdekken, om de schoonheid van Texel te ervaren zoals wij Texelaars verliefd zijn op ons stekkie. Een plek om eens lekker te blijven hangen, tot rust te komen en te genieten van innerlijke en uiterlijke verzorging. Een plek welke je eigenlijk niet loslaat maar als je dan vertrekt je echt het idee hebt na lange tijd weer terug naar huis keert. Zo’n gevoel dat je alleen maar hebt als alles echt klopte.


Vakantiepark De Koorn-aar

Wij zijn een Vakantiepark gelegen aan het Nationaal Park Duinen van Texel. De ligging is erg centraal, Den Burg en Badplaats De Koog liggen beide op +- 15 minuten fietsen en het strand enkel 10 minuten fietsen.

Bij ons op het park staan 71 chalets waarvan 35 voor eigen verhuur en de rest van particulieren. Wij hebben 5 soorten chalets en zo is er voor iedere knip een geschikte accommodatie. Ook hebben wij 80 kampeerplaatsen waarvan 18 seizoen plaatsen en 4 camper plaatsen, deze zijn alle uitgerust met Privé sanitair en hebben per plaats 155 m2.

Wat te doen?

In de zomer maanden hebben wij van de animatie compagnie leuke programma’s voor de kinderen, die kunnen in de ochtend knutselen bij pip en jip en overdag zijn er andere leuke spellen die door hun worden georganiseerd. Ook kunnen ze gebruik maken van onze recreatieruimte waar een pooltafel, tafelvoetbal tafel etc. staan. Uiteraard kunnen de kinderen zich bij ons ook kostelijk vermaken in onze grote speeltuin en op ons springkussen.
Op ons park hebben wij een zeer goed restaurant Brasserie Beers. Daarnaast bevindt zich op 150 meter afstand een supermarkt voor al uw dagelijkse boodschappen.

Hoe is het Vakantiepark tot stand gekomen?

De totale oppervlakte van ons bedrijf bedraagt op dit moment 5,5 hectare en is in 1976 opgezet door Frits Koorn (voorheen bollenboer). Dit is per toeval ontstaan nadat 2 opeenvolgende jaren zijn bollen waren ‘verzopen’ door hevige regenval en hij door de gemeente werd gevraagd als noodcamping te fungeren, toen heeft hij als voorwaarde gesteld dat hij daarna een vergunning tot vaste camping zou krijgen. Zo zijn we in 43 jaar van 1 persoon naar 5 mensen personeel gegaan excl. (5) schoonmakers/maaksters. We hopen jullie gauw een keer te zien bij ons op het park!


Charme camping ‘t Woutershok

Op zoek naar een camping met een bowlingbaan of eetcafe? Helaas dan kunnen we u op Charme Camping ’t Woutershok niet helpen. De natuur en het gevoel van vrijheid maken op ’t Woutershok het verschil. De natuur drukt haar stempel op de camping. Groene velden zijn verscholen achter een robuuste bomenhaag en bieden ruime comfortplaatsen van 120 m2, voorzien van alle gemakken zoals 16 ampère stroomaansluiting, wateraansluiting, vuilwaterafvoer, digitale tv-aansluiting en wifi.

Wat te doen?

In het voor- en najaar is ’t Woutershok ideaal voor rustzoekers die de camping als uitvalsbasis willen gebruiken om heerlijk over Texel te fietsen en wandelen. De camping is centraal gelegen op Texel, middenin het hart van het Texelse bos. Op nog geen tien minuten fietsen ligt het strand en de duinen. Maar ook Den Burg – het gezellige dorp met haar vele winkeltjes, restaurantjes en terrassen – ligt op nog geen drie kilometer vanaf de camping.

In het voor- en najaar is ’t Woutershok de ideale uitvalsbasis voor rustzoekers. Er worden aantrekkelijke arrangementen en aanbieden gegeven in deze periode. Hoogzomer komt ’t Woutershok iets sneller tot leven. Veel gezinnen met jonge kinderen vieren hun zomervakantie bij ons. 

Van alle gemakken voorzien

’t Woutershok blinkt uit in de eenvoud van voorzieningen, enkel de kampeervelden treft u aan alsmede een verward en schoon sanitair paviljoen. Dit paviljoen is op basis van vijf-sterren niveau. U vindt er voldoende wc’s, douches en wasgelegenheden. De aparte wascabines bieden optimale privacy. Speciaal voor de kleintjes is er een aangepaste ruimte met badjes, douche, wasbakken en toilet op maat. Uiteraard is er ook een aparte gelegenheid voor mindervaliden. Deze ruimte is van alle gemakken voorzien zoals een aangepast toilet, douche en wastafel.

Genieten van Texel en ’t Woutershok maar geen eigen caravan of tent? Profiteer dan van de luxe ingerichte tenten. Er zijn types met en zonder sanitair. De inrichting varieert van 5 tot 7 personen en past bij het natuurlijk karakter van de camping. De tenten zijn van alle gemakken voorzien, een heerlijk bed, uitgebreide keuken en heerlijke loungestoelen. Ook de hond is welkom in één tent.

Kortom, op ’t Woutershok kunt u prima terecht voor een heerlijk ontspannen kampeervakantie. Geniet van de rust en de ruimte en laat u verrassen door al het moois wat Texel te bieden heeft. Tot ziens!


Boerderijcamping De Hal

Op Texel kun je op een geweldige manier vakantie vieren. Dat komt niet in het minst door de unieke sfeer die er op het eiland hangt. Als je bij Camping De Hal gaat overnachten kan je vakantie helemaal niet meer stuk. Op deze gezellige camping krijgt iedere gast een ruime, beschutte plek toegewezen.

Het eiland ontdekken van de camping

Vanaf het terrein van de camping kun je het gehele eiland ontdekken. Het Texelse bier wordt bijvoorbeeld om de hoek gebrouwen. Dat geeft je de ideale gelegenheid om de brouwerij eens te bezoeken. Een bezoek aan Oudeschild is ook zeker de moeite waard. In dit traditionele vissersdorp kun je de Texelse cultuur helemaal opsnuiven. Vanaf daar beginnen ook een aantal mooie rondvaarttochten over de Waddenzee die onvergetelijke plaatjes opleveren. Het uitzicht vanaf de plaatselijke vuurtoren is eveneens schitterend.

Maak bij De Hal kennis met de Texelse cultuur

Bij Camping De Hal worden kampeerders gastvrij ontvangen door de enthousiaste eigenaren. Zij vertellen je graag meer over de omgeving en wat er allemaal te doen is. De sanitaire voorzieningen zijn nog splinternieuw en worden uitstekend onderhouden. Ook kinderen kunnen zich op de camping vermaken dankzij de skelters en speelveldjes. Je e-bike kun je opladen in de fietsenstalling van de camping en wifi is op het hele terrein aanwezig. Je maakt bij De Hal dus op een moderne manier kennis met de traditionele, Texelse cultuur.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.