In the Picture – Van Egdom Recreatietechniek B.V.

Traditioneel zwembad verandert in Water(Pret)Park

Uit de serie “In the Picture”

auteur: Hans van Leeuwen; Trendwatcher – Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme. Hans heeft tientallen waterpretparken bezocht in binnen en buitenland en bij diverse producenten achter de schermen mogen kijken. Ook heeft Hans een aantal advies opdrachten uitgevoerd waaronder het onlangs geopende DX Adventure Water Jump Attractiepark. Dit keer wilt hij graag Excellent Pleisureworld Top Partner Van Egdom Recreatie B.V. voor het voetlicht plaatsen als een bijzondere Hollandse onderneming waar we trots op kunnen zijn!

Na de introductie van een van de eerste waterglijbanen zo’n 40 jaar terug, door Van Egdom Recreatietechniek B.V., bij bungalowpark Sporthuis Centrum (later CenterParcs) is de opmars van de Indoor Waterspeeltuinen en Water Pretparken niet meer te stuiten. Een ontwikkeling die wij van dicht bij hebben meegemaakt en een evolutie heeft doorgemaakt van een sportieve activiteit zoals een traditioneel zwembad naar een dagje uit met water pret.

Trendsetter in Waterglijbanen

“Weet je dat wij de eerste waterglijbanen ontwikkeld hebben in ’79 voor Sporthuis Centrum (het latere CenterParcs). Dat betekent dat wij al veertig jaar de professionele markt in zwembaden en recreatie voorzien van de nieuwste water attracties”, aldus Mark van Wegen verantwoordelijk als “Sales Manager” binnen- en buitenland. Van Egdom was een van de eerste, zo niet de eerste, met de introductie van de waterglijbaan in Europa. In 1982 kregen kreeg het Sportfondsenbad in Amersfoort als eerste binnenbad een waterglijbaan van een meter of twintig. De mensen stonden een half uur in de rij om vier seconden te glijden. Er zijn nu al meer dan zeshonderd glijbanen te vinden in de Nederlandse binnen zwembaden. In ’89 hebben we de eerste stap gezet in wat wij noemen het droge attractieparkgebeuren. Efteling, Slagharen en dergelijke. Die moeten elk jaar wat nieuws.

Van Egmond constructie foto blog
De productie met Hollandse kwaliteit van Van Egdom Recreatie in Emmeloord.

Veiligheid en hygiëne boven alles

Het idee kwam uiteraard uit Amerika vandaan. Daar gebruikten ze in het begin beton. Beton is moeilijk glad te maken; dat is glijden op matjes. Beton is bovendien zwaar; je bent dan haast wel gedwongen om gebruik te maken van natuurlijke hellingen. Polyester is gladder en lichter. Polyester kun je op een constructie zetten. Op dit moment gaat er geen “waterglijbaan” bij Van Egdom de deur uit zonder de zwaarste veiligheidskeuringen. Vandaar dat ook CenterParcs al jarenlang vaste klant aan huis is. Ook zij hebben naast hun beroemde Aqua Mundo nieuwe mogelijkheden gezocht het nog aantrekkelijker te maken en het aanbod te verbreden. Je ziet dat zij trendsettend zijn geweest met de Water Indoorspeeltuin en ook met bandenglijbanen. Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling bij het Hof van Saksen met de grootste banden glijbaan ter wereld. De inspiratie komt door het bezoeken van bekende Waterparken in Amerika, Dubai en Engeland.

Je ziet Van Egdom overal in de Wereld

Je vindt Van Egdom producten in wel meer dan 40 verschillende landen van over de hele wereld. Een klein overzicht van bijzondere locaties waar je Van Egdom zult tegenkomen; Aqua Mexicana Slagharen, Center Parcs Longleat (UK), Center Parcs Port Zelande, Center Parcs Vielsalm (België), Eiland van Maurik, Hof van Saksen, Swimfun Joure, Kunuku Resort (Curaçao), Warner Bros Madrid (Spain), Wipe-Out Zoele. Maar ook bij Camping Juliahoeve in Renesse bij familie Troost. Ook staan zij binnenkort in Amsterdam op de op grootste Leisure beurs van AES IAAPA van 25 t/m 27 september.

Praktijkvoorbeelden van Van Egmond
Van Egmond laat op vele plekken in de wereld mooie en kwalitatieve producten zien waar de bezoeker van geniet.

Vragen aan Van Egdom Recreatietechniek B.V.

Wat wordt de trend en noem eens een Eyecatcher

Uiteraard de bandenbaan bij het Hof van Saksen maar ook die van Plopsa Coo. Deze laatste familie glijbaan kent een lange skim out met weinig water. Dit vernieuwende concept is mede tot stand gekomen i.s.m. Hans van leeuwen. Wij zien de toekomst in meer spel- en speelaanleidingen op en rondom het water waarbij het zwembassin steeds kleiner zal worden. Door de ontwikkelingen in de laatste jaren waarin wij kiezen voor innovatie met echte “attracties” nestelen wij ons aan de bovenkant van de markt zoals leveranciers White Water, Pro Slide en Polin. De waterspray parken zijn op dit moment niet aantrekkelijk genoeg en blijven achter wat betreft de speelwaarde in relatie tot de investeringen. Toch gaan we ons de komende jaren bezig houden met het ontwikkelen va meer “eigen” attracties waar het stempel van Van Egdom op geplakt kan worden. Wie binnenkort contact opneemt met Van Egdom Recreatie techniek B.V. krijgt te maken met Mark van Wegen als sales manerger en advies voor uw toekomstige Water pret Park!

Zit er nog nieuws aan te komen?

Wij zullen nog intensiever de samenwerking opzoeken voor ontwikkeling van nieuwe concepten en ons leveringsprogramma verbreden. Denk bijvoorbeeld aan het Open Sky Zwembad  van Het Eiland van Maurik waar wij samen met Aqua Drolics en Bright Buildings dit unieke concept geleverd hebben.  Maar ook de bekende Familieglijbaan bij Plopso Coo is een innovatie uit onze koker. Wij hebben ons dan ook voorgenomen om elke twee jaar met een nieuwe waterattractie op de proppen te komen.

Wilt u meer weten over Van Egdom, kijk dan op de website www.vanegdom.nl of neem contact op met Mark van Wegen via m.vanwegen@vanegdom.nl

Bedrijfsinformatie:

Van Egdom B.V.
Mark van Wegen – Sales Manager
Strijkviertel 9
Email info@vanegdom.nl
Telefoon +31 (0)30 666 2104

Hans van Leeuwen; Trendwatcher – Leisure Consultant & Concept Developer
Pleisureworld NRIT

Contact : Hans van Leeuwen
mobile   : +31 (0) 653394506
e-mail    : 
hans@pleisureworld.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/pleisureworld/
Skype     : hansvanleeuwen1958
web       : 
www.pleisureworld.nl / www.nritmedia.nl

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.