Internationale VAKDAGEN Pleisureworld bepalen nieuwe koers in vrijetijd

Alle signalen staan op groen in recreatie en toerisme. Dankzij het herstelde consumentenvertrouwen ziet de toekomst er voor de meeste ondernemers en gemeenten weer zonnig uit. Wie in de nabije toekomst inzet op optimale gastbeleving, innovatie en zich continu aanpast aan het consumentengedrag, weet dat hij werkt aan het succes voor morgen. Wie daarentegen stil zit en niet wil meedenken met de alsmaar veranderende eisen van de consument komt uiteindelijk in de achterhoede terecht. Het bekende en gevreesde kortingsinstrument is dan nog de enige reddingsboei, met alle gevolgen van dien.

Vandaar dat Pleisureworld de totale vrijetijdsbranche op breed vlak uitdaagt met bijzondere VAKDAGEN en sprekers die een voorbeeld zijn in de branche. Het gaat steeds meer om de details; het product zelf verdwijnt steeds verder naar de achtergrond. Leren van elkaar en ontmoetingen met (internationale) sprekers van allure geeft weer volop energie om er tegenaan te gaan. Nog nooit vond je als ondernemer op één dag zoveel praktische informatie, inspiratie en kennis bij elkaar om mee naar huis te nemen.

Het vakantiepark van de toekomstEerste succesvolle editie

Ruim een week geleden vond met veel succes de eerste VAKDAG Het Nieuwe Dagje Uit plaats voor F.E.C.’s (Family Entertainment Centers) en werd aansluitend gelijk de nieuwe datum voor volgend jaar bekend gemaakt: op 22 maart 2018 komen Family Entertainment Centers bijeen bij Superfun in Amersfoort.

Op 8 juni a.s. staat alweer een volgende thema VAKDAG gepland: Het Vakantiepark van de Toekomst, speciaal voor alle bedrijven in de verblijfsrecreatie. De VAKDAG vindt plaats bij de Efteling, een locatie die wil groeien naar 5.000 bedden. Deelnemers aan de VAKDAG wacht een mooi kijkje achter de schermen van de (nog) nieuw te openen verblijfsaccommodatie het Loonsche Land.

Het programma voor de nieuwste VAKDAG van 8 juni wordt momenteel samengesteld naar aanleiding van gesprekken met brancheorganisaties NKC, VeKaBo, en Groepen.NL. Wij sluiten niet uit dat meerdere platformen en branche organisaties zich aansluiten.

Samenwerking partners met één gezamenlijk doel

Pleisureworld slaat met de organisatie van deze VAKDAGEN een nieuwe weg in en brengt partijen uit de hele branche als partners samen. De nieuwe VAKDAGEN vormen een platform voor alle strategische partners binnen het thema van de dag en zij krijgen de mogelijkheid om hun visie uit te dragen. Dit wordt het jaarlijkse evenement voor wie op zoek is naar kennis en inspiratiebronnen voor succesvol ondernemen.

Deelnemers aan de VAKDAGEN zijn onder andere recreatieondernemers, brancheorganisaties, toeristenbureaus, lokale- en regionale beleidsmakers, toeleveranciers, projectontwikkelaars, media, opleidingsinstituten en managers in horeca, retail en zorg.

Kennisdelen, inspireren & ontmoeten

De VAKDAGEN draaien om inspireren, het delen van kennis en het ontmoeten van betrokkenen in het totale werkveld van recreatie en toerisme. Pleisureworld zet zich actief in als bruggenbouwer door meerdere sectoren bij elkaar te brengen. Wij passen daarbij het principe van gluren bij de buren toe: branchevreemde inspiratie levert verschillende verrassende leermomenten op in de programmering.

Op de VAKDAGEN komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder duurzaamheid, marketing, innovatie en nog veel meer. Bijzondere sprekers van nationale én internationale allure geven hieraan een boost waardoor deelnemers veel nieuwe bagage meenemen om thuis succesvol en vol enthousiasme mee aan de slag te gaan.

Geïnteresseerden voor VAKDAG Het Vakantiepark van de Toekomst kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via www.vakantieparkvandetoekomst.nl. Een uitgebreid verslag van VAKDAG Het Nieuwe Dagje Uit is te vinden via www.hetnieuwedagjeuit.nl.

Over Pleisureworld

Pleisureworld is al meer dan vijftien jaar de inspiratiebron voor recreatie en toerisme in binnen en buitenland. Ons doel is het inspireren van recreatieondernemers, toeleveranciers, toeristische organisaties en het leggen van verbindingen met de consument. Als adviseur leveren wij bedrijfsadvies op maat en bieden wij oplossingen op strategisch niveau.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.