Kennisuitwisseling voor succesvol ondernemen

Pleisureworld verzorgt kennisprogramma tijdens Recreatie Vakbeurs Hardenberg

Elst, dinsdag 27 oktober 2015 – Volgende week vindt weer de inspiratiebeurs in verblijfsrecreatie plaats: de 14e editie van Recreatie Vakbeurs Hardenberg. Nieuw dit jaar is dat er een uitgebreid en gratis toegankelijk kennisprogramma plaatsvindt op de beursvloer zelf, verzorgd door trendwatch en adviesbureau Pleisureworld. Op basis van een aantal actuele thema’s komen er dagelijks diverse onderwerpen aan bod.

Meer samenwerking in toerisme

Op dinsdag 3 november staat het Toeristisch Samenwerkingsverband centraal, met om 14.00 uur in een interactieve inloopsessie waar Hans Schiphorst (gemeente Steenwijkerland) ingaat op een bijzonder samenwerkingsmodel. Om 17.00 uur vindt de uitreiking van de eerste Toeristisch Samenwerkingsverband Award plaats. Wie van de maar liefst 14 inschrijvingen gaat er vandoor met de titel? Daarnaast is er op dinsdag 3 november om 16.00 uur een inloopsessie in kids marketing door Riëtte Mulder van Go-Kids.

Het beste recreatieproduct van 2015

Wie wordt dit jaar de winnaar van het beste nieuwe product of dienst van 2015? De bekendmaking vindt plaats tijdens Recreatie Vakbeurs Hardenberg op woensdag 4 november. Om 17.00 uur is het daar de jury die in het Pleisureworld Paviljoen de winnaar bekend maakt. Tevens zal de winnaar van de mooiste stand bekend gemaakt worden, met de uitreiking van 3e editie van de Applaus Award.

Sta je niet in Google, dan besta je niet

Iedere dag om 15.00 uur vindt een inspiratiesessie in het thema marketing plaats. Wilt u weten wat u nog kunt leren voor uw internetstrategie, emailmarketing en social media dan sluit u aan tijdens één van de sessies in het Pleisureworld Paviljoen.

Het gevecht om de camperaar

Donderdag 5 november staat in het teken van de Opkomst van de campers met de uitreiking van de eerste Campermarkt Award om 17.00 uur. De campermarkt is een groeiende en we zien een toenemende belangstelling en uiteenlopende doelgroepen. Wie wist afgelopen jaar het meest innovatieve camperpark van Nederland te realiseren?

Inloopsessies in het Pleisureworld Paviljoen

Bezoekers aan Recreatie Vakbeurs Hardenberg kunnen de inloopsessies gratis bezoeken in Pleisureworld Paviljoen (stand 425). Wel dienen geïnteresseerden zich vooraf te registreren via de website van de Evenementenhal voor toegang. Naast de gratis toegankelijke inloopsessies worden er ook twee congressen georganiseerd: Second life voor de bungalowmarkt op woensdag 4 november en De Opkomst van de campers op donderdag 5 november.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op pleisureworld.nl/events.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.