Keurmeesters testen Attractiepark Toverland

woensdag 21 mei 2014 – Afgelopen zondag 18 mei werd Toverland overvallen door de NSGK Speeltuinbende. Ruim tien enthousiaste gezinnen gingen de hele dag op pad om het attractiepark in het Limburgse Sevenum te testen. Hoe toegankelijk is Toverland voor kinderen mét en zonder beperking? En vooral ook: kan je er leuk sámen spelen?

Echt toegankelijk?
De NSGK Speeltuinbende staat onder leiding van Ilse van der Put: “Te vaak denkt men met een paar simpele aanpassingen al snel toegankelijk te zijn, maar we merken dat ouders in de praktijk toch nog tegen allerlei praktische problemen aan lopen. De beste manier om een park te testen, is er natuurlijk zelf op uit te trekken met een groep kinderen mét en zonder beperking.”

Eigen stembordjes
Ieder kind kon door een stembordje met de kleuren rood en groen aangeven of een speeltoestel of attractie in het park toegankelijk is voor ‘samenspelen’. Ouders maakten volop aantekeningen over verbeterpunten op de enquête formulieren.  Na afloop was het tijd voor een grote evaluatie: kinderen vertelden zelf wat hun ervaringen zijn. En het resultaat?

Resultaat?
Bij Toverland is het prima samen spelen! Parkmanager van Toverland Anouk Smeets nam de testkaart onder luid gejuich in ontvangst. De verbeterpunten worden met begeleidend beeldmateriaal samengevat in een officiële rapportage, zodat het attractiepark aan de slag kan om het park nóg wat toegankelijker te maken. De geteste toiletten blijken bijvoorbeeld goed toegankelijk voor invaliden maar de aanduiding op de deur ontbreekt. Ook was een enkele rolstoeldoorgang op slot.

Alle speelplekken toegankelijk
De Speeltuinbende is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Het bezoek aan attractiepark Toverland is de eerste in een reeks geplande overvallen op speelplekken in Nederland. Doel is om middels een landelijke campagne alle speelplekken toegankelijk te maken. Parken die denken aan de eisen van de NSGK Speeltuinbende te voldoen, kunnen zich aanmelden voor de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award. De winnaar mag zich tevens een jaar lang “de beste sámen speeltuin van Nederland” noemen.

Meer informatie via https://pleisureworld.nl//pleisureworld.nl/awards/nsgk-speeltuinbende-award/

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.