Kinderen de natuur in? Met de iPad natuurlijk!

Kinderen die teveel binnen zitten en uren achter schermen doorbrengen. Het is een doorn in het oog van veel ouders, opvoeders en instanties die zich hard maken voor het buiten spelen. De oplossing? Neem je scherm mee de natuur in! Vorige week werd “The Nature Game” officieel gelanceerd op Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wij waren erbij om het spel uit te proberen, samen met zo’n 30 schoolkinderen.

Doordacht verhaal

The Nature Game is een interactief spel dwars door de bossen van de Hoge Veluwe. Op de tablet zit een geheime kijker en een kompas om de juiste weg te wijzen. Bedenker Marieke van Doorn (DoornRoos Imagineers) is met alle betrokken experts van het Nationaal Park op pad geweest. Urenlang heeft ze o.a. met boswachter Henk Ruseler doorgebracht om alle verhalen uit de natuur zo ‘echt’ mogelijk te vertalen naar de game. “Op basis van je locatie in het bos krijg je telkens nieuwe aanwijzingen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk om precies te weten wat de beste uitkijkposten zijn om bijvoorbeeld een hert of wild zwijn te spotten”.

Saai? Nee joh!

De iPad-game kan worden gespeeld in maximaal 2 uur. Op mijn vraag of de kinderen verwachten zich niet te gaan vervelen volgt een duidelijk antwoord: “Nee joh, het is harstikke spannend!” En dat klopt ook wel, want The Nature Game is niet zomaar een spel: het is het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum. Kinderen maken in de speurtocht kennis met de geschiedenis van het Park, echtpaar Kroller-Muller en de planten en dieren die er leven. De kinderen waarmee wij op stap waren varieerden in de leeftijd van 11 en 12 jaar oud.

The Nature Game - wachtende kinderenBeleving en verdienmodel in één

Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is trots op de primeur en heeft The Nature Game aangegrepen om het eigen, unieke verhaal van het natuurgebied te vertellen aan bestaande en nieuwe doelgroepen. Daarnaast betekent The Nature Game een nieuw verdienmodel: iPads kunnen gehuurd worden à 15 euro per stuk. Groene Ruimte verwacht dat The Nature Game ook voor andere natuurgebieden een interessante toevoeging kan zijn.

Betrokken partijen

The Nature Game is een initiatief van DoornRoos Imagineers en ontwikkeld met Game Design van de makers van Lost in Time. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen de game zelf spelen, kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene of oudere broer of zus. Het project is gesubsidieerd en mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het Ministerie van Economische Zaken. Vooralsnog is de game alleen Nederlandstalig. Meer informatie: www.thenaturegame.nl

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.