Kleinschalig vakantiepark met eerste inpandige luxe zwembad villa’s in Zeeland

Bouw vakantiewoningen Parc Ganuenta Colijnsplaat gestart – 2011

Het is al meer dan tien jaar terug dat Evert van de Beek startte als beginnend projectontwikkelaar met de bouw van een kleinschalig luxe vakantiepark.

Dit was te lezen in het regionale krantje Regio Beveland; “COLIJNSPLAAT – Op maandag 5 december is door Bruil Bouwbedrijf uit Ede gestart met de heiwerkzaamheden voor de bouw van de eerste 15 vakantiewoningen op Parc Ganuenta. Parc Ganuenta, vernoemd naar de nederzetting die in de Romeinse oudheid vlakbij Colijnsplaat lag, zal in drie fases ontwikkeld gaan worden. De eerste fase zal bestaan uit 12 geschakelde wellness-dijkwoningen en voor Zeeland 3 unieke vrijstaande 12 persoon wellness-villa’s die ieder zijn voorzien van een inpandig zwembad. Het plan onderscheidt zich door de situering in het natuurgebied de Paardekuup pal aan Nationaal Park de Oosterschelde in combinatie met de historische bouwstijl van de bijzonder luxe uitgevoerde vakantiewoningen. Voor de verhuur en exploitatie zal worden samengewerkt met lokale ondernemers wat een economische impuls zal geven aan Colijnsplaat. De vakantiewoningen op Parc Ganuenta zijn vanuit de vraag van de markt ontwikkeld waar steeds meer behoefte bestaat naar kleinschalige luxe vakantieparken. Oplevering van de eerste fase vakantiewoningen zal in het 4e kwartaal van 2012 zijn. Het totale plan zal na voltooiing uit 77 luxe eenheden bestaan. De rol van Touroperator en verhuurder wordt in eigen beheer uitgevoerd waar met name Henriette Gerelsma verantwoordelijk is. Korte lijnen met Evert zorgen ervoor dat er voortdurend ingespeeld kan worden op de persoonlijke wensen van de eigenaren en gasten.”

Impressie van de stadsvilla’s waar deze zomer de verkoop is gestart
Luxe 12 persoons villa’s met inpandig zwembad en Zeeuwse sfeer accenten
Hier de vasthoudende Evert van de Beek met zijn enthousiasme voor het plan

Wat was er nou zo uniek
Tegen de trend in werd hier het eerste kleinschalige bungalowpark gerealiseerd met accommodaties volgens het bouwbesluit. Evert had jarenlange ervaring als ondernemer en was een van de grootste importeurs en mede-eigenaar van een tegelgroothandel in het midden van Nederland gevestigd in Ede. Evert kwam per toeval via een relatie in aanraking met de locatie in Colijnsplaat en met zicht op de Zeelandbrug. Wat dit park zo uniek maakt is dat alles wat een traditioneel vakantiepark bezit juist ontbeert. De opzet van dit park is er een van een Zeeuws dorpje en waarbij elke woning door de eigenaar tijdens de bouw is aangepast naar de privé wensen van de familie en er toch een verhuur waardig park is ontstaan. Het was zelfs zo’n gewild verhuur object dat Roompot Vakanties met het toenmalige platform Largo ongevraagd dit op hun verhuursite plaatste. Het doel was dit park binnen te halen als touroperator. Verhalen over indoorspeeltuinen, bijzondere attracties en de horeca blijven achterwege. Het bijbehorende kleine privé strand aan de Oosterschelde maakt het wel weer bijzonder en een rondje wandelen door de jachthaven van Colijnsplaat naar het vis restaurantje van de visafslag is een dagelijks rondje park.

Een kijkje naar het inpandige zwembad met een warm welkom en de grote stamtafel

De kwaliteit van de woningen kan niet beter met de betonnen producten van de Bruil Goep en vaste Zeeuwse aannemer Fraanje. Het verhuur programma bestaat uit 4, 6, 8, 10 en 12 persoons luxe recreatiewoningen met sauna, sunshower en whirlpool. De 12 persoons villa heeft een privé zwembad. Onlangs zijn de eerste accommodaties al voorzien van een totale make over. We pikken er een accommodatie uit; de 12-persoons villa met privézwembad. Het zwembad bevindt zich in een aparte ruimte die toegankelijk is via een codeslot, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je kinderen plots op eigen houtje gaan zwemmen. Er is een aparte bruisbank en het zwembad is 139cm diep. De temperatuur is 29-30 graden. Je kunt ook gebruik maken van de sauna in dezelfde ruimte of een Sun shower sessie. Na afloop kan je op dezelfde verdieping loungen en chillen met uitkijk over de weilanden en wegdommelen onder het genot van een wijntje. En dat terwijl aan de keukentafel de rest van het gezelschap zich met leuke spelletjes vermaken of met een schuin oog naar de grote TV kijken. Alle kamers zijn ruim bemeten en beschikken over een eigen toilet met badkamer.

Hoog afwerkingsniveau, luxe voorzieningen whirlpool

Wie koopt er nou een stadsvilla
Onlangs heeft men via LinkedIn de start aangekondigd voor de zomer met de verkoop van 16 geschakelde stadsvilla’s. Uniek in Zeeland. Uiterst luxe stadsvilla’s voor 6-10 en 14 personen voorzien van alle denkbare luxe en wat opvalt het enorme oppervlak wat toekomst gericht wellicht de meest gewaarde luxe zal zijn. Dit omdat er in de toekomst voornamelijk kleiner gebouwd zal worden om redenen als ruimtegebrek, hoge grond en bouwkosten. Het businessmodel is natuurlijk de ontwikkelaar die extra rendement haalt uit deze laatste nieuwbouw. Dat komt door de termijn van ontwikkelen. De grond brengt nu veel meer op, herhalingsbezoek zorgt voor gemiddeld hogere bezetting vanwege de reviews van gasten waarbij de luxe en traditionele bouw eruit springen. Met de opbrengst uit de verhuur van de zwembad villa’s was de investering binnen vijf jaar terugverdient. Deze 3 zwembad villa’s blijven voorlopig nog in eigendom van de ontwikkelaar. Ruim zestig procent van de eigenaren van de verkochte villa’s is afkomstig uit Duitsland die kwaliteit prevaleren in traditionele bouwkunst. Door de kleinschalige opzet is de verhuur in eigen beheer en hebben daardoor niet die ‘bezetting’ als bijvoorbeeld vergelijkbare parken in Zeeland bij een van de grotere ketens. Desondanks tevreden eigenaren vanwege de flexibiliteit voor eigen gebruik en de inrichtingseisen waarin weel ruimte is voor eigen ideeën.

Een Boutique Hotel maakt het plaatje van Parc Ganuenta pas compleet
Deze locatie zal pas klaar zijn wanneer over enkele jaren een hotel appartementen complex gebouwd kan worden. Een kleine groep huidige eigenaren wil dat echter niet en hier zie je dat een langdurige ontwikkeling de voortgang wel eens kan belemmeren door de vaste eigenaren die hun stekje koesteren en het zo bij het oude willen laten. Eigenlijk is dat een compliment, maar tevens een zorg voor de toekomst. De komst van het hotel draagt bij aan de vitaliteit van dit kleinschalige parkje. Het zorgt voor meer dynamiek door andersoortige gasten en gebruik. Het kan enkele nieuwe diensten herbergen waaronder GuestHouse – HouseKeeping en Warm Gasten Ontvangst die nu nog een plekje vindt in de tijdelijke receptie containers. Het rendement van dit park zit bij de eigenaren die waarschijnlijk een van de beste investeringen hebben gedaan met een duurzame vakantiewoning dat zijn waarde over vijftig jaar nog kan waarmaken. De exploitatie blijft rommelen in de marge waar Resortmanager Edwin van Delft elke eigenaar persoonlijk kent en gasten bijna 1 op 1 hartelijk ontvangt. Uiteraard heeft ook Edwin als resort manager wensen, ondanks het kleine aantal verhuur eenheden, de mogelijkheden van het huidige diensten en services pakketten door verregaande automatisering beter af te stemmen op de individuele gemakken van gasten en eigenaren door een verbinding met de regionale ondernemers voor meer gemak en beleving.

Even een visje uit de kraam op de visafslag van de jachthaven Colijnsplaat

 

Meer over Parc Ganuenta: https://www.parcganuenta.nl

Auteur: Hans van Leeuwen – dwarsdenker
Trendwatcher, Leisure Expert, Conceptontwikkelaar & Adviseur in Recreatie & Toerisme Pleisureworld

 

Gekozen door de jury in de longlist: ‘Top 10 Meest innovatieve vakantieparken in de Benelux’

https://pleisureworld.nl/verkiezing-meest-innovatieve-vakantiepark-concept-in-de-benelux/ 

De 30 parken uit de longlist worden gevraagd om hun medewerking om juryleden hun park te laten zien en beleven. De ervaringen van deze bezoeken worden gedeeld in diverse vakmedia (waaronder Pretwerk.nl, NRIT Media, en Recreatief totaal). De beoordelingsperiode loopt van juni 2023 t/m mei 2024. De verkiezing vindt plaats door een vakjury, die de vakantieparken niet alleen beoordeeld op consumentenwaarderingen, maar ook op bijzondere concepten en innovatie in de bedrijfsvoering. De bedrijven die in aanmerking komen voor deze prijs zijn een voorbeeld voor andere ondernemers in de verblijfsrecreatie.

 

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.