Ook komend jaar gaan weer duizenden jongeren aan het werk als entertainer op een vakantiepark, voor stage of als bijbaan. Maar nu we weten dat we weer voor een lange periode niet in grote groepen bij elkaar mogen komen, is het maar de vraag of animatietrainingen in het voorjaar door mogen gaan. Toch wil je als parkeigenaar de kwaliteit waarborgen van je animatieteam dat in de zomer jouw gasten vermaakt.

TeamAnimation heeft daarom een online leerplatform opgericht onder de naam LEIQ. In meer dan 60 video’s, verdeeld over vijf modules worden alle aspecten van het animatievak uitgelegd. Denk aan de miniclub, sport en spel, entertainment, omgaan met mascottes en tochten.

“Toen de Coronacrisis vorig jaar uitbrak, hebben we direct volop ingezet op een online leermodule voor onze eigen medewerkers. Maar omdat we weten dat wij niet de enige zijn met dit probleem hebben we bewust gekozen om het als een apart merk in de markt te zetten zodat ook anderen ervan kunnen profiteren”, aldus Richard Otten, eigenaar van TeamAnimation.

De module is er voor stagiaires van toeristische- en recreatieve opleidingen, maar ook voor grotere parken of ketens die zelf hun animatiepersoneel aannemen. Bovendien kan de basistraining simpel worden uitgebreid met een online module op maat of kan het voorbereidend zijn op een fysieke training. De animatiemedewerkers gaan zo met een goede voorbereiding en zelfvertrouwen hun werkperiode in.

“Aangezien we niet weten hoe we in april t/m juni ervoor staan met de groepsgrootte en regelgeving, bereiden we er ons op voor dat deze online module als stand-alone of als aanvulling op een fysieke training kan werken”, zegt Daan Oolders, die in opdracht van TeamAnimation de module heeft opgezet.

Het online programma is gelanceerd in het voorjaar van 2020, inmiddels hebben ruim 300 jongeren de training gevolgd, voordat zij aan de slag gingen als entertainer. Tot en met januari 2021 werken we nog met de introductiekorting, waar je nu nog van kunt profiteren!

LEIQ is een initiatief van TeamAnimation. Ze ontwikkelden een online training voor iedereen die gaat werken in een animatieteam. In Nederland óf het buitenland, als stage of als bijbaan. Na het volgen van de training en het juist beantwoorden van alle toetsvragen, behaalt de deelnemer een certificaat. Zo kan de entertainer met zelfvertrouwen aan de slag in de praktijk.

Meer informatie vind je op www.leiq.nl. Voor een aanvraag kan je ook mailen met Richard Otten via info@teamanimation.nl.

© 2020 Pleisureworld-Connect | Trendsetting in Leisure.
Top
Follow us: