Landal Marnia Resort Well overview park accommodaties

Ultra luxe villa’s aan het water in Noord-Limburg

Landal Marina Resort Well zet Leukermeer op de kaart

Auteur: Laurens Teakema

We zijn op bezoek bij Landal Marina Resort Well bij het gelijknamige plaatsje Well. Een park dat volledig voldoet aan de eisen van de Nederlandse vakantiepark-ganger anno 2024: luxe, aansprekende accommodaties, receptieloos inchecken, gelegen middenin de natuur en (voor wie dat wil) een aanzienlijke hoeveelheid faciliteiten en activiteiten. De omgeving biedt bovendien voldoende uitjes voor een vermakelijk verblijf voor jong en oud.

Landal Marina Resort well helikopterview drone view

Vakantiehuizen met weergaloos uitzicht

Het eerste wat opvalt zodra we de elektrische slagbomen passeren zijn de fonkelnieuwe vakantiewoningen. Ze zien er retestrak uit en hebben een speels uiterlijk met mooie materialen (steen en hout). Er zijn diverse types. Als we verder rijden wordt al snel duidelijk dat het gros van de villa’s een buitengewoon mooie ligging aan het water hebben.

Met name de woningen die rechtstreeks aan het Leukermeer grenzen hebben de absolute wow-factor. Vanuit de hoger gelegen vakantiewoning heb je een onbelemmerde blik op het water. Daar komen dan nog eens een houten vlonderterras aan de woning en een eigen aanlegsteiger (inclusief zwemtrap) bij. De bootjes, SUP’s en kano’s glijden voor je neus door het water, maar wel op een dermate afstand dat je voldoende privacy geniet. Bijzonder fraai en meteen de grootste USP van Marina Resort Well.

Bootjes kano's en SUP op beach strand

Upscale resort bij een vakantiepark

Toch is er nog iets unieks aan dit vakantiepark. Marina Resort Well is namelijk ontwikkeld door de familie Van Wiefferen, die al 36 jaar het naastgelegen Vakantiepark Leukermeer exploiteert. Dit is een uitgebreid vakantiepark dat bestaat uit vaste accommodaties (in de vorm van chalets en lodges) en een ruim bemeten 5-sterren camping. In 2021 zijn daar de villa’s van 4 tot 20 personen en exclusieve appartementen aan toegevoegd in een aangrenzend deel op het terrein. Deze worden als ‘apart’ resort weggezet onder de noemer Marina Resort Well. De accommodaties uit bouwfase 1 zijn al ruimschoots in gebruik genomen, maar er zal nog een deel toegevoegd worden in de toekomst.

Vakantiepark Leukermeer is een breed opgezet recreatieterrein met een groot aanbod voorzieningen voor entertainment, sport en ontspanning. En dat zijn er veel, van een zwembad tot een padelbaan en van een beachclub tot een entertainment-team. Marina Resort Well is zo neergezet dat gasten ook over al deze faciliteiten beschikken. Het is echter goed te vermelden dat deze zich dus wel uitsluitend op Vakantiepark Leukermeer bevinden, restaurant Mio Mucho uitgezonderd.

Dit kun je gerust vernieuwend noemen op deze schaal en in de praktijk een prima combinatie. Wie uit de bubbel van de eigen comfortabele vakantiewoning wil kan de reuring opzoeken op het vakantiepark. Wie liever rustig geniet, blijft bij de woning, gaat het water op of duikt de nabijgelegen natuur in.

Nadeel van deze constructie: de faciliteiten zijn iets verder lopen en het is een tamelijk massale aangelegenheid. De groep mensen die gebruikmaakt van alle voorzieningen is vrij groot. Geen dealbreaker, het zorgt ook voor gezelligheid, maar Marina Resort Well valt hierdoor niet in de categorie ‘exclusief kleinschalig luxe resort’, die Landal tegenwoordig continu uit de grond stampt.

padelbaan en fietsbaan

Veel te doen

Als we een rondje lopen over het terrein zien we pas echt hoe groot het scala aan mogelijkheden is om je te vermaken. De opties op en aan het water zijn talrijk met strandjes, een eigen jachthaven met bootverhuur en alle watersportactiviteiten. Een groot pluspunt!

De twee restaurants op het terrein, Spaans restaurant Mio Mucho en Beachclub Leukermeer, hebben beide een mooie ligging met uitzicht op het water / de jachthaven. Dit zorgt bij voorbaat al voor een aangename sfeer, maar culinair gezien was de kwaliteit (met name bij Mio Mucho) eveneens uitstekend.

We ontdekken wat er zoal nog meer te doen is, we noemen: sportvelden, skatebaan, pumptrack, amusementshal, minigolf, padel- en tennisbaan, fitnessruimte, fietsverhuur, diverse speeltuinen en een supermarkt. Het Fun & Entertainment-team organiseert het hele jaar door activiteiten.

Zwemmen hoort er natuurlijk ook bij op een vakantiepark van dit formaat. Dit kan in de zomermaanden bij één van de mooi aangelegde strandjes of in het buitenbad. Er is tevens een overdekt zwembad. Van zowel het buiten- als het binnenbad kan gezegd worden dat ze niet heel groot zijn en niet heel veel te bieden hebben qua vermaak (geen glijbanen en dergelijke). Hier liggen nog kansen. Wel weer erg gaaf is het Aquapark dat juli en augustus wordt opgebouwd op het Leukermeer.

Meer zien? Vanuit Parkvakanties maakten wij een video van Landal Marina Resort Well met daarin een compleet overzicht van het vakantiepark.

Fietspad met twee fietsers bij Landal Marina resort Well

Natuur en uitjes in de omgeving

Tot slot mag de omgeving van Landal Marina Resort Well niet onvermeld blijven. Nationaal Park De Maasduinen ligt op slechts 3 kilometer, ideaal voor fietstochten of wandelingen rechtstreeks vanuit het park. De directe nabijheid van zo’n aanlokkelijk natuurgebied is niet uniek, maar wel een stevige plus.

Het dorpje Well (4 km) heeft enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder een kasteel, maar je kunt ook iets verder rijden of fietsen naar Arcen, waar je de beroemde kasteeltuinen kunt vinden of kunt ontspannen in de thermaalbaden. De Duitse grens passeer je overigens ook binnen 5 minuten. Leuk voor een dagje buitenland.

Kindvriendelijke uitjes in de buurt zijn o.a. Toverland in Sevenum, ZooParc Overloon of Irrland in Duitsland. Allemaal binnen een half uur rijden.

Al met al is Landal Marina Resort Well op sprekende wijze en wel doordacht neergezet. De kwalitatief hoogwaardige vakantiewoningen hebben een ongekend mooie ligging bij het water en als we dit koppelen aan het zeer uitgebreide faciliteiten-aanbod van Vakantie & Resort Leukermeer, waarvan de gasten van Marina Resort Well ook gebruik mogen maken, dan krijg je misschien wel een ‘best of both worlds’.

Auteur: Laurens Taekema
https://www.parkvakanties.nl/

Meer informatie:

https://www.landal.nl/parken/marina-resort-well

https://www.parkvakanties.nl/vakantiepark-marina-resort-well/

Deze vakantieparken zijn tot op heden bezocht; Parc Granuenta – Familie Resort Molenwaard – Cuber Suites Veluwe – Vakantiepark Landal PUUR Exloo – Dormio Resort Nieuwvliet-Bad – Warredal – Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad – Hof van Saksen – Zeeland Camping Zonneweelde, Buitengoed Beekhuizen – Dormio Resort Maastricht – Museumpark Archeon – Landal Marina Resort Well. Ons eerst volgende bezoek is; Safari Resort Beekse Bergen

Gekozen door de jury in de longlist: ‘Top 10 Meest innovatieve vakantieparken in de Benelux’

https://www.pleisureworld.nl/verkiezing-meest-innovatieve-vakantiepark-concept-in-de-benelux/

De 39 parken uit de longlist wordt gevraagd om hun medewerking om juryleden hun park te laten zien en beleven. De ervaringen van deze bezoeken worden gedeeld in diverse vakmedia. (w.o. Pretwerk.nl, NRIT Media, en Recreatief Totaal). De beoordelingsperiode loopt van juni 2023 t/m mei 2024. De verkiezing vindt plaats door een vakjury, die de vakantieparken niet alleen beoordeeld op consumentenwaarderingen, maar ook op bijzondere concepten en innovatie in de bedrijfsvoering. De bedrijven die in aanmerking komen voor deze prijs  een voorbeeld voor andere ondernemers in de verblijfsrecreatie.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.