Nederland is de kraamkamer van luxe bungalowresorts & droomvilla’s

Het zal niet lang meer duren of Nederland kan zich meten met de jetset van de Franse Riviera. We hebben het over de laatste ontwikkelingen waarin steeds meer lifestyle elementen doorgevoerd worden in een nieuwe norm vakantiebungalows.

Onlangs was ik te gast bij één van de nieuwe ontwikkellocaties langs de Zeeuwse Delta. Bij Hotel & Beachresort Punt-West zijn nog maar vier eilandlandvilla’s te koop. Alle 72 strand- en eilandvilla’s en de 20 eilandlodges kunnen zich meten met de meest exclusieve resortketens ter wereld. De verhuur is begin juni gestart en verloopt via Oasis Parcs. Een weekje in een tweepersoons VIP hotel appartement kost bijna € 1.400,-.

Nieuwe bungalows doordrenkt met lifestyle elementen
We zien geen traditionele receptie, fietsenverhuur of indoorspeeltuin. Wel zien we een optimale vakantiebelevenis rondom ongerepte natuur, direct aan zee en in zeer luxe stijl. Ontwikkelaar Matthijs Zeelenberg heeft zijn pijlen alweer gericht op de volgende bijzondere ontwikkeling met droomvilla’s op een eiland in zee met als partner Boskalis, offshore specialist van grote waterwerken. Naast verhuur via Oasis Parcs lopen er gesprekken om te verhuren via Largo Villas van Jurgen van Cutsem (CEO Roompot). Wist u dat dezelfde Zeelenberg ooit aan de basis heeft gestaan van CenterParcs Port Zélande, destijds nog onder de naam van GrandDorado? Deze visionair ziet volop kansen voor reguliere woningbouw op bijzondere locaties aan het water.

Noteer alvast in uw agenda! Wij kunnen alvast verklappen dat Matthijs één van de sprekers zal zijn tijdens ons traditionele congres Second life voor de bungalowmarkt op woensdag 4 november a.s.

[column width=”1/4″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Punt west - eilandvilla in aanbouw
Punt west – eilandvilla in aanbouw

[/column]

[column width=”1/4″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Punt west - overview strandvillas
Punt west – overview strandvillas

[/column]

[column width=”1/4″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Punt west - strand cabines
Punt west – strand cabines

[/column]

[column width=”1/4″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Punt west - terras view
Punt west – terras view

[/column]

De opkomst van de strandhuisjes
Wie gewoon op het strand zelf vakantie wil vieren kan tegenwoordig slapen in luxe, vrijstaande beach houses. Een weekje zomervakantie bij Roompot Beach Resort Kamperland kost al gauw zo’n € 1.500,-. En er komen nog heel wat strandwoningen bij. Zo heeft Strandcamping Groede in Zeeuws Vlaanderen al een paar seizoenen luxe strandhuisjes in exploitatie. Onlangs werd o.m. bekend dat Camping Zonneweelde (ZL) de toewijzing heeft gewonnen voor de bouw van vijftien luxe woningen en ook in Petten zullen de komende jaren (NH) tachtig strandhuisjes worden gebouwd.

Het ontwikkelen van nieuwe locaties op het strand en in de natuur wordt niet door alle recreatieondernemers van harte ontvangen. Hoe slecht is het imago van de versteende Belgische kust? Gaat men niet juist naar Nederland vanwege de alom aanwezige natuur, duinen en vergezichten zonder te veel bouwwerken? Ed Troost van Camping Julianahoeve te Renesse spreekt zijn zorgen uit over deze ontwikkelingen: “Het moet geen wildgroei worden en we moeten zuinig zijn op onze stranden.”

[column width=”1/4″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Impressie accommodatie Largo Villas
Impressie accommodatie Largo Villas

[/column]

[column width=”1/4″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Roompot Beach Resort Kamperland
Roompot Beach Resort Kamperland

[/column]

[column width=”1/4″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Volop aandacht voor nieuwe accommodaties
Volop aandacht voor nieuwe accommodaties

[/column]

[column width=”1/4″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Culinaire bungalow Hof van Saksen
Culinaire bungalow Hof van Saksen

[/column]

Stuivertje wisselen
Onlangs heeft Landal Greenparks bedankt voor de herontwikkeling van Camping Jachthaven Uitdam. Toch een vreemde move als je bedenkt dat Landal alleen nog maar nieuwe resorts wil ontwikkelen aan kansrijke waterlocaties. Met een prachtige ligging aan het Markermeer vlak onder de rook van Amsterdam zou dit toch tot een toplocatie ontwikkeld kunnen worden. Het plan lag al vóór de kredietcrisis op de plank en Europarcs heeft inmiddels het stokje overgenomen.

Hoe kan je in een markt met een overaanbod in hetzelfde segment nog het verschil maken? Door te kiezen voor een top locatie en/of meer ruimte en luxe versneden met lifestyle elementen. Kijk bijvoorbeeld naar het Hof van Saksen dat al een upgrade achter de rug heeft. De ervaring leert dat juist de grote familiebungalows gretig aftrek vinden en dat de privé kok regelmatig zijn kunsten vertoont. Ook op de traditionele camping- en recreatieparken zien we steeds meer aandacht voor ruimte en een luxe uitstraling. Het standaard chaletbeeld verdwijnt uit beeld. Wij zien daarom ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe recreatie-woonvormen waarin meer ruimte is voor eigen ontwikkeling en minder standaard modellen uit een fabriek.

Hans van Leeuwen, trendwatcher & expert in leisure

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.