NSGK Speeltuinbende maakt definitief congresprogramma bekend

Op maandag 17 november vindt het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!” plaats. Doel is het informeren van ambtenaren, beleidsmedewerkers en ondernemers over toegankelijkheid en samenspelen. NSGK heeft een aantal panelleden uitgenodigd om ieder vanuit hun eigen invalshoek ervaring en kennis te delen.

De panelleden & inspirators
Zes deskundigen gaan aan de hand van stellingen in op wat samenspelen kan opleveren. En wat je kunt doen om samenspel te bevorderen. Marieke van Kan van de gemeente Nijmegen vertelt over de realisatie van “samenspeelplekken” in de openbare ruimte, Rinske Jurgens van het Maritiem Museum deelt haar ervaringen met de toegankelijke kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons en Jan Geurts van Stichting Zet Brabant onderstreept het belang van zowel fysieke als sociale toegankelijkheid.

Eerste Kamerlid Anne Koning belicht toegankelijkheid en samenspelen uit oogpunt van stadsontwikkeling en ontwerper Anke Wijnja gaat in op de vraag hoe natuurspeelplaatsen toegankelijk gemaakt kunnen worden voor kinderen met en zonder beperking. Francis Herbers is deze middag aanwezig als lid van de NSGK Speeltuinbende. Als moeder van Koen (spina bifida en rolstoelafhankelijk) weet zij hoe belangrijk samenspelen is voor een kind met een handicap.

De uitreiking van de allereerste Pleisureworld NSGK Speeluinbende Award is de uitsmijter van de middag. De winnaar mag zich een jaar lang ‘De beste samenspeelplek van Nederland’ noemen.

De middag staat onder leiding van Ingrid Tuinenburg, directeur van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Zij is voorzitter van de stuurgroep van de NSGK Speeltuinbende en algemeen bestuurslid van Defence for Children.

Meer informatie
Het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!” is een initiatief van de NSGK Speeltuinbende in samenwerking met kennisplatform Pleisureworld. Het congres vindt plaats op maandag 17 november na afloop van de Nationale Netwerk Lunch en tijdens Recreatie Vakbeurs Gorinchem. Meer informatie en aanmelden: pleisureworld.nl/events.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.