De overdekte camping: Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent

De overdekte camping: Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent

Het was ‘onze eigen’ Nederlandse Hennie van der Most die de eerste overdekte camping opende in het Duitse Itterbeck, alweer meer dan tien jaar terug. Wij zijn er destijds geweest met onze studiereis Het Geheim van Hennie van der Most. Misschien was u er toen ook bij? Het concept is echter nooit een succes geworden, maar toch zien we nu, tien jaar na dato ineens meerdere initiatieven van de Indoor Camping verrijzen in plaatsen zoals Bonn, Gent en naar verwachting volgend jaar ook in ons eigen Rotterdam.

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”false” extended_padding=”true” background_color=”#efefef” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

Uit de serie: “Op avontuur in Vlaanderen”

Inleiding: “Op avontuur in Vlaanderen” – zoektocht naar unieke belevenissen
1. De overdekte camping: Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent
2. Comics Station: Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske
3. The Guiltfree Bakery: Belgische student onderneemster van het jaar
4. Food & Dine: Superette, Holy Foodmarket, MeatBalls
5. New Age in Doks: FEC O’Learys, Urban Soccer, ECarts
6. Vlaanderen: Proeftuin voor nieuwe ideeën en inspiratie

[/column]

Het gebeurt niet vaak dat leuke ideeën van jongeren ook daadwerkelijk in de praktijk gerealiseerd worden. Waarom geen “eigen” overdekte camping? Twee stelletjes die elkaar al wat langer kenden, ervaren backpackers, hadden zo hun eigen droomwereld over het starten van hun eigen hostel in Gent, waar zij vandaan kwamen. Een grote droom die uitgekomen is. Enkele jaren terug besloten Iris van Audenhove en Sander Uit den Hove te zoeken naar een geschikte locatie voor een indoor camping met een bar. Een oud industrieel leegstaand pand, de steenbakkerij in Gent, werd de beoogde locatie. Deze leegstaande steenbakkerij, gelegen midden in een woonwijk, kan als zijnde beschermd monument niet veel worden verbouwd. Het mooie is echter dat men juist bepaalde karakteristieke elementen kan gebruiken als decor of voor de campingactiviteiten.

Als basis voor het concept is er een bar, een ontbijt- en ontvangstruimte en eenvoudig sanitair. Voor de slaapplaatsen heeft men gekozen om oude caravans om te toveren tot luxe hotelkamers. Alle gebruikte materialen komen van de kringloopwinkel of gerecyclede bouwmaterialen. Op enkele verdiepingen en etages kunnen kampeerders een tent plaatsen. Er zijn 9 caravans met twee, drie en vier slaapplaatsen, vier kampeerplaatsen om de tent op te zetten en twee slaapzalen voor 5 en 12 personen.

Tentplaatsen voor kamperen op verdiepingsvloer
Tentplaatsen voor kamperen op verdiepingsvloer

Sander en Iris verbouwen zelf enkele groentes in de egen stadstuin en serveren een biologisch ontbijt. De bar is een paar keer per week geopend en een kampvuur kunnen de gasten zelf stoken in een van de oude steenovens. Ook verhuren ze fietsen en omdat er nog wat ruimte over was in de oude fabriek, is een kennis hier een tweedehands fietsenzaak gestart. Hij verkoopt nu gebruikte fietsen en regelt voor de verhuur voor het hostel.

Elke twee weken wordt er een “concert” georganiseerd om niet alleen de gasten te verassen maar ook de buurt en bezoekers van buiten te trekken. Boekingen gaan via Booking.com en sinds kort staan zij zelfs op de vergelijkingssite Trivago. Treck is a aangesloten bij de organisatie van Hostels België dat eveneens veel reserveringen oplevert uit de juiste doelgroep.

Wilt u meer lezen over dit unieke concept: Backpackers openen Europa’s enige echte overdekte camping!

[column parallax_bg=”disabled” parallax_bg_inertia=”-0.2″ extended=”false” extended_padding=”true” background_color=”#efefef” background_image=”” background_repeat=”” background_position=”” background_size=”auto” background_attachment=”” background_video=”” vertical_padding_top=”0″ vertical_padding_bottom=”0″ more_link=”” more_text=”” left_border=”transparent” class=”” id=”” title=”” title_type=”single” animation=”none” width=”1/1″ last=”true”]

In deze serie: “Op avontuur in Vlaanderen” zullen nog volgen:

1. De overdekte camping:            Treck Hostel, de hipste adresjes van Gent
2. Comics Station:                          Het nieuwe pretpark van Suske & Wiske
3. The Guiltfree Bakery:                Belgische student onderneemster van het jaar
4. Food & Dine:                              Superette, Holy Foodmarket, MeatBalls
5. New Age in Doks:                      FEC O’Learys, Urban Soccer, ECarts
6. Vlaanderen:                                Proeftuin voor nieuwe ideeën en inspiratie

Reeds verschenen:

Inleiding: “Op avontuur in Vlaanderen” – zoektocht naar unieke belevenissen

[/column]

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.