Pleisureworld organiseert studiereis voor ondernemers naar China 10 t/m 19 juni

zaterdag 15 februari 2014 – De Chinese markt is een opkomende markt met veel mogelijkheden voor de leisurebranche. Steeds meer Nederlandse top bedrijven krijgen er voeten aan de grond, niet alleen als importeur maar ook steeds vaker als leverancier. Door de toenemende belangstelling voor deze markt hebben netwerkorganisatie Pleisureworld en China expert EuSino besloten een studiereis te organiseren, waarbij de grootste leisure gebieden in ontwikkeling worden bezocht.

De toekomst voor de leisuremarkt

Aangewakkerd door de toegenomen welvaart en vrijetijd van de Chinese burger is de leisure markt in China booming. Overal schieten attractieparken, indoor themaparken, shopping malls, FEC’s, dierentuinen en musea als paddenstoelen uit de grond. Achtbaanspecialist Vekoma genereert inmiddels al 10% van zijn omzet in China en ook het Nederlandse thematiseringsbedrijf Jora Vision timmert hard aan de weg.

Succesvol starten

Toch blijkt in de praktijk dat succesvol een onderneming in China opzetten nog niet zo gemakkelijk is. Het is belangrijk om veel contacten te hebben, geduldig te zijn en ook de cultuur van China te kennen en te begrijpen. Tijdens de studiereis worden de eerste contacten gelegd met lokale ondernemers van toeristische bezienswaardigheden. Ook wordt een bezoek gebracht aan de internationale leisure IAAPA beurs in China.

Kijk in de keuken van collega’s

De leisure studiereis naar China heeft, naast de kennismaking met China en haar facetten, tot doel om te leren van collega ondernemers, die voorop lopen met bijzondere dag en –verblijfsrecreatie. Een van de locaties is Dinosaur Town in Changzhou, een nieuwe toeristische bezienswaardigheid van Oost-China. Ook staat er een bezoek gepland aan camping Yunmengshan Mountain, het dichtstbijzijnde natuurgebied naar Beijing, geschikt voor outdoor fitness en kamperen in september en oktober.

Over de studiereis

Pleisureworld houdt als trendwatcher (inter)nationaal ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. Eerder al werd de China Inspiratiedag georganiseerd waar uitgebreid werd ingegaan op de kansen voor ondernemers in China. Ondernemers die benieuwd zijn naar de kansen en mogelijkheden in Azië melden zich aan via de website van Pleisureworld.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.