Pleisureworld stopt als uitgever en RecreatiefTotaal vaart eigen koers!

donderdag 7 mei 2015 – Meer dan vijftien jaar was Pleisureworld als uitgever van diverse vaktijdschriften verantwoordelijk voor verschillende titels in de recreatiebranche. Wie kent nog Sport & Recreatie Management, Tennis Totaal, De Tenniskrant van Nederland, De Leukste Krant van Nederland, Camping Totaal, Pleisureworld Magazine of RecreatiefTotaal, het beste vakblad voor de recreatiebranche?

Inspiratiebron voor ondernemers
Hans van Leeuwen (directeur Pleisureworld): “De werkzaamheden als uitgever van een vakblad zijn niet langer te combineren met de nieuwe koers van Pleisureworld waarbij wij ons nog meer als trendwatcher en expert profileren. Bovendien ligt de tijd achter ons dat brancheorganisaties niet meer met ons wilde samenwerken. Er zijn geen belemmeringen meer voor publicaties in één van de andere tijdschriften die onze branche rijk is.”

Trendwatcher & expert in leisure
Pleisureworld gaat zich in de komende jaren richten op het adviseren en ondersteunen van recreatieondernemers met een vernieuwende aanpak. Van Leeuwen: “Ik merk dat er een grote behoefte is aan een hands-on aanpak waarbij ondernemers direct zelf aan de slag willen. Wij helpen hen daarbij met een persoonlijke aanpak en coaching in de praktijk. Dus zonder dikke adviesrapporten.

TrendUpdate blogs
Ondanks dat Van Leeuwen stopt met het uitgeven van vaktijdschriften, blijft hij wel actief als redacteur van RecreatiefTotaal. Ook blijft hij via de website van Pleisureworld ondernemers en brancheorganisaties prikkelen met scherpe artikelen en kritische verhalen. Nieuw is dat de blogs per kwartaal gepubliceerd worden in een TrendUpdate

Zelfstandige koers RecreatiefTotaal
Van Leeuwen geeft aan dat RecreatiefTotaal zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een sterke onafhankelijke speler in de markt. “Vaktijdschriften zijn nog steeds een belangrijke informatiebron voor menig recreatieondernemer en RecreatiefTotaal behoort tot de best gelezen bladen in onze sector”. RecreatiefTotaal gaat zelfstandig verder bij Uitgeverij ConceptPlus. Voor acquisitie en eindredactie Michiel Bodewes (T: 06-23649020 of michiel@conceptplusbv.nl). De eerst volgend editie verschijnt op 28 augustus 2015. Wilt u een abonnement op RecreatiefTotaal of wilt u adverteren? Stuur uw verzoek aan info@recreatieftotaal.nl

Meer informatie
Geïnteresseerden die meer willen weten over de vernieuwde aanpak van Pleisureworld, nemen een kijkje op pleisureworld.nl. De eerste TrendUpdate wordt gratis aangeboden en is aan te vragen via de website.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.