Rabobank steunt met fonds lokale maatschappelijke projecten

Heeft u met uw vereniging, stichting of coöperatie ideeën voor het stimuleren van welvaart en welzijn in uw eigen omgeving, kijk dan eens of het Rabobankfonds daarbij behulpzaam kan zijn. Met dit fonds geeft de Rabobank een deel van haar winst terug aan de samenleving.

Regionaal adviseur
Steeds vaker zien wij een belangrijke rol van de regio bij de nieuwste maatschappelijke ontwikkelingen zoals de circulaire economie, decentralisatie en duurzaamheid.

De vraagstukken van de veranderende maatschappij zijn niet langer sectoraal, maar branche-overstijgend. In de antwoorden op het gebied van bijvoorbeeld wonen, werken, zorg & welzijn is vrije tijd in toenemende mate een verbindende factor. Kijk maar naar de integratie van zorg en recreatie of de ontwikkelingen in retail en streekproducten, en tal van multifunctionele locaties waar werkplekken en leisure in elkaar overvloeien.

Als je met je vereniging of stichting een maatschappelijk project voor ogen hebt in de regio Lingewaard, Maas en Waal en Overbetuwe, dan kom je mogelijk in aanmerking voor aanvullende financiering, waarmee je het project kunt realiseren. Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan het aanvragen verbonden. Het moet gaan om een éénmalig maatschappelijk project en het doel en de activiteiten zijn moeilijk op een andere wijze te financieren. Het belang van de eigen leefomgeving moet met de realisatie van het project gediend zijn, naast het belang van de bank met haar leden en klanten.

Allerlei verschillende projecten kunnen in aanmerking komen. Of het nu gaat om de opstart van een repair café, het organiseren van een kindervakantieweek of het toegankelijk maken van het buurthuis voor rolstoelen. Als het algemeen belang gediend is met het project, heeft de aanvraag kans van slagen. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en de procedure (of om een aanvraagformulier in te vullen) op https://www.rabobank.nl/lokale-bank/maas-en-waal-oost-betuwe/sponsoring.

Initiatieven zijn er genoeg; de uitvoer is echter veelal nog versnipperd bij gebrek aan regie. Door het inschakelen van Hans van Leeuwen als regionaal adviseur heeft u een leisure expert in de arm die de ontwikkelingen overziet en de juiste versterkende verbinding weet te maken, die specifiek past bij het gebied.

Pleisureworld NRIT hielp reeds verschillende regio’s met dit soort vraagstukken, met als doel om economische verbindingen binnen de regio te versterken. Benieuwd wat wij in uw omgeving kunnen betekenen? Wij informeren u graag over een advies op maat.

!Op de Vakdag ‘Zet je regio op de kaart’ van dinsdag 5 november staan destinatiemarketing en -ontwikkeling centraal. Waar enkele toeristische hotspots te maken hebben met leefbaarheidsvraagstukken, vragen veel meer gemeenten en regio’s zich af hoe ze juist met toerisme de leefbaarheid kunnen vergroten. Lees hier meer over deze dag.

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.