Arcade Games XL op Fun Beach in Limburg

Social Entertainment naar nieuw level met Giant Arcade Games

Populaire computerspelletjes als serieuze attractie voor Family Entertainment Centers & indoor speeltuinen

Auteur: Hans van Leeuwen

Als enthousiast bezoeker van festivals ontstond bij Thijs Eerens een idee om naast de line=-up van bekende artiesten ook op een andere manier bezoekers te entertainen. Intussen verzorgt deze creatieve nerd op onder andere het Lowlands festival al jarenlang oude computerspellen op reuzeformaat. Zijn Giant Arcade Games zijn gebaseerd op klassiekers en kaskrakers als Candy Crush, Connect the Dots, Pacman, Tetris, Duck Hunt en nog veel meer. Na het jarenlange succes van de tijdelijke Giant Arcade Games, met duizenden enthousiaste gamers, is de tijd rijp voor de ontwikkeling van de games voor vaste opstellingen.

vier kinderen spelen het spel PhysicalPong bij Games XL

Een vaste plek op Fun Beach Event & Leisure Park

Al voor het vijfde jaar is Fun Beach Event & Leisure Park uitgeroepen tot de beste eventlocatie in ons land. Eigenaar Luc van Engelen heeft de afgelopen jaren de Giant Arcade Games in zijn evenementenprogramma opgenomen. Luc: “Ik ben verrast door het enthousiasme van bedrijven die onze arrangementen met de Giant Arcade Games boeken. Ook bij ons waren het semi-vaste opstellingen die gedurende de winter naar de opslag verhuisden. Bij de introductie van deze Giant Arcade Games hadden we hoge verwachtingen, maar het overweldigende succes heeft deze overtroffen.” Volgens Luc spreekt de combinatie van nostalgische charme en moderne technologie in deze games een breed publiek aan, van jong tot oud. “Met deze innovatie hebben we een unieke dimensie toegevoegd aan onze events. Deze games zijn meer dan alleen entertainment; ze zijn een strategisch middel geworden om ons park te onderscheiden in een competitieve eventmarkt. Ze bieden een ervaring die uniek is in Nederland, wat essentieel is voor ons voortdurende succes en groei.”

Dit jaar introducteert Fun Beach drie nieuwe games in een vaste opstelling. Luc: “Deze Giant Arcade Games zijn een cruciaal onderdeel van onze bedrijfsstrategie geworden. Ze dragen bij aan onze unieke positie in de markt en wij zien een groot marktpotentieel bij de ontwikkeling van een vaste opstelling.”

Proef met de eerste Indoor Giant Arcade Games XL

Jaar in jaar uit testen en finetunen van nieuwe spellen bij festivalbezoekers maakt de weg vrij naar de professionele markt. Het idee is namelijk makkelijker bedacht dan daadwerkelijk in het echt uitgevoerd! Op Recreatiepark De Leistert in Roggel opende de eerste Pop-Up Store van de Indoor Giant Arcade Games XL; de eerste stap richting een nieuw level voor Family Entertainment Centers & indoorspeeltuinen. Angelique Joosten, directeur van Recreatiepark De Leistert: ”Wij zijn voortdurend op zoek naar leuke nieuwe activiteiten voor onze gasten. Belangrijk is dat ze aansluiten bij onze doelgroep: de Plezierzoeker. Op bijna 1.200m2 staan tien grote behendigheidsspellen opgesteld. Voor een entreekaartje vragen we € 6.—p.p. en dan mag je een uur lang spelen. Vanaf de herfstvakantie hebben wij al bijna 5000 kaartjes verkocht. Het is een prima slechtweervoorziening, voor jong en oud geschikt. Misschien dat de proef straks leidt tot een nieuwe activiteit als vast onderdeel van het Family Entertainment Center dat wij aan het onderzoeken zijn voor in onze ontwikkelingsplannen tot 2035.”

Dit zijn de Giant Arcade Games XL

MemoryXL:
MemoryXL is een memory game voor vier spelers. In tegenstelling tot het originele memoryspel mogen de spelers tijdens hun beurt zoveel tegels omdraaien als ze willen, mits er te allen tijden maximaal twee tegels tegelijkertijd met de afbeelding naar boven liggen. Maar, hierdoor kunnen andere spelers ook zien welke afbeeldingen waar liggen. En nog veel belangrijker, het omdraaien van de tegels kost tijd, en die is kostbaar in deze game!

Alle spelers beginnen namelijk met dezelfde hoeveelheid tijd, en zodra ze aan de beurt zijn begint hun tijd af te tellen. Door op de grote rode knop te drukken stopt jouw tijd, en begint de tijd van een medespeler af te tellen.Wie kan onder tijdsdruk het hoofd koel houden en is tactisch slim? De speler die de meeste memorysets scant, wint het potje MemoryXL.

Vrolijk kind Memory XL Games

Pump to Jump:
Pump to Jump is een game voor vier spelers. Eén van de spelers is de jumper en dient zo snel mogelijk de ‘pilars’ zo snel mogelijk weer de grond in te springen. De andere spelers zijn de pumpers en zij pompen zo snel mogelijk lucht in het systeem om de ‘pilars’ op te laten komen. De pumpers moeten alleen niet te snel pumpen zodat de jumper het wel bij kan houden. Samenwerking en communicatie zijn key voor een goed highscore!

PipeMania:
Onder tijdsdruk dienen spelers zo snel mogelijk een waterleiding aanleggen. Twee spelers plaatsen de delen van de waterpijp op het grid terwijl een andere speler aan het pompen is om het water weg te pompen en meer tijd te genereren.

MOW!:
MOW! Is een interactieve multi-player puzzel voor maximaal 4 personen. De spelers moeten lijnen creëren met hun maaiers tussen de punten op de vloer zonder daarbij de lijnen van de andere spelers te kruisen. Wanneer de deelnemers de maaiers over de tegels bewegen nemen deze dezelfde kleur aan. Het team dat de meeste lijnen weet te zetten binnen de tijd wint!

KendieKrush:
Nee, geen uitnodiging om het spelletje individueel te spelen via Facebook, maar met z’n vieren in het echt. Bouw met de fysieke snoepjes een gedeelte van het scherm na, waarna er een nieuw snoepje gelanceerd wordt. Een game waarbij je samen moet werken voor een highscore!

Candy Cursh Kendie Krush XL Arcade Games

PacmanXL:
PacmanXL, de naam zegt het al. Pacman, maar dan zó groot dat je zelf Pacman of een van de spookjes bent. Je rijdt letterlijk dwars door het iconische level van Pacman. Een volledig interactieve vloer reageert op Pacman. De spookjes zitten Pacman op de hielen, tenzij Pacman één van de vier munten eet die er voor zorgen dat Pacman de spookjes achterna kan zitten.

SpaceInvadersXL:
Een andere classic in XL! De Arcade game Space Invaders wordt gerekend tot invloedrijkste computerspellen ooit. Geen wonder dat dit stukje gamegeschiedenis is vertaald naar een XL versie. Met drie personen moeten de aliens omver worden geschoten terwijl een robot het kanon probeert te blokken. Door de vereiste samenwerking een high-fivemoment game!

YouCube / TetrisXL:
YouCube is een Tetris game voor vier spelers. De blokken die normaal gesproken naar beneden vallen moeten nu eerst gebouwd worden. Na goedkeuring van de computer kan de vorm op zijn plek worden gezet door op de buttons aan de zijkant van het speelveld te springen. De tijd om de blokken te bouwen en juist te plaatsen neemt gedurende de game af wat leidt tot een hilarisch eind!

YouCube Games XL twee spelende kinderen

DuckHuntXL:
Wie wilde vroeger niet met het oranje pistool schieten? Yes! Raak! De hond komt omhoog uit het hoge gras met de eend in zijn hand. Nu is het mogelijk om met een XL oranje gun de eend, die wordt bestuurd door de persoon naast je in een eendenpak, uit de lucht te schieten.

Balloon Battle Space Race:
Tijdens Balloon Battle Space Race moet je zien te overleven voor 2 minuten op een verlaten Space Station. Een UFO probeert je ballon te vernietigen die zich langzaam opblaast op je Space Racer. Terwijl je de UFO aan het ontwijken bent kun je boobytraps activeren, punten verdienen en de ballon van je tegenspelers laten knappen. Degene met de hoogste score wint!

Physical Pong:
Wereldwijd is Pong voor heel veel mensen de allereerste game die ze hebben gespeeld. De fysieke versie van de game heeft (nog) niet hetzelfde aantal spelers bereikt maar populair is het zeker! De game is een echte eyecatcher voor elk evenement waar de festivalbeleving centraal staat.

Park to Play:
Park to Play is een interactieve installatie waarmee je videogames kan spelen in de auto. De lichten, het stuur en de deuren zijn je controllers. Er zijn diverse videogames zoals Pong, Tetris en Pinball te spelen. Verder biedt de game veel mogelijkheden om te customizen!

Beleef zelf het succes van de Giant Arcade Games XL

Dit is de beleving van Giant Arcade Games: De allerbekendste computer games, van klassiekers uit de jaren 80 tot de bekendste van nu, maar dan in real life nagebouwd, waarbij de spelers zelf onderdeel zijn van het spel. In teams gaan ze rennen, springen, schieten, grasmaaien, puzzelen, bouwen en een auto besturen. De spelers worden door een team begeleid en uitgedaagd. De speler voeren hun naam in de spelcomputer en via grote TV screens kan men de spelen uitvoeren en direct het score resultaat meekijken. Je kunt individueel, met z’n tweeën, drieën of het meest attractieve vier spelers tegelijk spelen. Dit staat garant voor een spectaculaire en vooral gezellige groepsactiviteit, geschikt voor meerdere doelgroepen van jong tot oud en inzetbaar bij evenementen, festivals en als vaste opstelling voor indoorspeeltuinen, trampolineparken, bowlingcentra, Family Entertainment Centers maar ook vakantieparken.

Giant Arcade Games XL spellen via groot tv screen scherm

Boek nu zelf je try-out beleving!

Afgelopen twee jaar hebben deze Giant Arcade Games XL op Fun Beach in Limburg enorm veel bijgedragen aan het succes van deze locatie die al voor het vijfde jaar is uitverkozen tot beste eventlocatie van Nederland.

Wilt u zelf deze Giant Arcade Games XL beleven? Dat kan op 14 maart tijdens een speciale try-out sessie voor ondernemers!

Wat?
Kennismaking met de unieke attracties van Giant Arcade Games XL (en natuurlijk zelf testen!)

Waar?
Recreatiepark De Leistert, Heldensedijk 5, Roggel, Limburg

Wanneer?
Donderdag 14 maart, van 10.30 – 12.00 uur of s’ middags van 13.00 – 14.30 uur. Maximaal 12 personen per dagdeel.

Aanmelden?
Dat kan rechtstreeks bij de ontwerper Thijs Eerens: thijs@games-xl.com

Pleisureworld ondersteunt Thijs Eerens met de marktintroductie van de eerste vaste Indoor Giant Arcade Games XL. De eerste Indoor Giant Games XL bestaan uit een selectie van een vijftal populaire Games en Thijs Eerens is op zoek naar een passende locatie als pilotproject. De verwachting is dat in 2025 de eerste serie vaste Giant Games XL op de markt leverbaar zijn. Een unieke kans om Social Entertainment naar een nieuw level te tillen!

Voor meer informatie:
https://www.games-xl.com/games/

Complete plan van aanpak

De basis is ons Business Model Canvas waar wij voor ondernemers een totaal Plan van Aanpak opzetten. Geen papieren winkel maar concreet per onderdeel een opgezet plan waar ruimte is voor innovatie – conceptontwikkeling en een gezonde bedrijfsvoering waarin onderdelen als prijsconcurrentie, sturen op EBBITDA, marketing met een gezonde benchmark voor uw conncurrentie positie onderdeel uitmaken dit Plan van Aanpak. Met dit Plan van Aanpak kunt u naar de bank of financier die een totaal inzage heeft in het meerjaren ondernemersplan met de daarbij behorende scenario’s voor een gezonde realistische exploitatie.

Kosten voor dit Plan van Aanpak vanaf € 7.500.-

Referenties

 • Hof van Saksen
 • Landal Greenparks
 • PUUR Exloo
 • Julianahoeve
 • Aqua Best
 • Wunderland Kalkar DE
 • Beerze Bulten
 • Groepen.NL
 • Gemeenten Lelystad
 • Gemeente Zwolle
 • Midden Limburg
 • Provincie Drenthe
 • TCV Terschelling
 • Kontour Vastgoed
 • Eiland van Maurik
 • Camping Betuwe
 • Dagvoorzitter- Spreker – Pannellid – Commissariaat RVC

  Trendwatcher en adviseur Hans van Leeuwen staat in de recreatiesector bekend om zijn directheid en ongezouten mening over trends en ontwikkelingen in leisure. Dat zij hiermee scherp aan de wind zeilt, zorgt ervoor dat bij menigeen soms de haren recht overeind gaan staan. Richard de Bruin heeft mijn zijn gevoel voor innovatie veel overheden en bedrijfsleven van nieuwe producten en diensten voorzien. Met zijn vooruitziende blik loopt hij in  ruim 30 jaar vaak een stapje vooruit.

  Hans en Richard leveren met hun professionele oog voor de juiste leisure trends een positieve bijdrage in de recreatiesector, al was het maar omdat zij iedereen op scherp weet te zetten en voor menig recreatieondernemer een spiegel is.

  Met veertig jaar ervaring in de vrijetijdsindustrie weet Pleisureworld op scherpzinnige wijze te bepalen waar het in de toekomst naartoe zal gaan. Nauwgezet houden wij de consumententrends in de gaten en weten wij hoe de klantreis van de toekomst eruit ziet. Op zoek naar een dagvoorzitter, spreker, pannellid, een nieuwe commissaris of toezichthouder? Pleisureworld komt met leisure expertise en brengt het met passie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.